Grå måndag….

…men glad ändå! Jag har börjat dagen med att köra ut jullådan och en kasse med adventsljusstakar och annat juligt i förrådet, för nu orkade jag inte med röran i skrubben under trappan längre. Nu kan jag komma åt att röja upp där och få dammsuga av golvet. När jag ändå var på gång drog jag fram lådorna med pellisar för att kolla läget och de lever minsann och är fulla av små, små vita blad, men ännu får de stå och vila minst en månad till innan det är dags att plantera dem.

På måndagarna tycker ju Carita att vi ska pigga upp oss genom att visa några trevliga bilder och här kommer två som gläder mig; en amaryllis som överraskar med en tredje knopp och en vacker begonia. Det ska bli spånnande att se om det blir något av knoppen. Den ser lite blek ut!

Igår efter lunchen gick Ann-Marie och jag ut på en riktigt härlig promenad på Barkan. Det blåste lite, men i skogen var det lä och solen sken och en talgoxe annonserade att den hade börjat få vårkänslor.

Det är rätt skapligt ute i dag också trots de gråa molnen. Det upptäckte jag när jag var ute i förrådet, så jag ska nog ta en vända ner till samhället när skrubbstädningen är avklarad och det här inlägget uppdaterat.

Glad måndag!

14 reaktioner till “Grå måndag….

 1. Vackra och tacksamma blommor blir man verkligen glad av. Våra julblommor har gjort sitt men orkidéerna har blommat konstant i drygt två år. Nästan så att jag själv blir imponerad.

  Här är det mulet och ganska så kallt men så länge det inte regnar satsar vi på långpromenad. Man får passa på.

  Kram och glad måndag!

  1. Jag har en orkidé som är på gång med en stängel. Jag är inte speciellt bra på det där med orkidéer måste jag säga.
   Kom just hem efter en vända ner på samhället. Gråkallt var det, men det är skönt att få röra på sig.
   Kram

 2. Hos mig mår inte blommorna så bra. Det är -20 grader kallt ute och i fönstren är det nog både dragit mörkt och alldeles för kallt. Mina chiliplantar gillar inte kylan och inte orkideerna heller men trygga starka pelargonerna överlever nog . De är tåliga blommor även om dom inte ser fina ut den här tiden men man kan ju inte vara vacker jämt, varken blommor eller människor. Usch vad jag fryser om fötterna. Mina golv är så kalla.

  1. Fryser man om fötterna fryser hela kroppen. Här är det också kalla golv, det blir så när man bor på bottenvåningen, men jag har varma sköna filttofflor att ta på när jag sitter framför tv:n.
   Kram

 3. Så bra att det blev fint väder igår, så att du och väninnan kunde ta en promenad! Här har det solat upp nu efter lunch, så jag ska nog ge mig ut, jag också!
  Vår amaryllis är överblommad nu, men den har blommat på 3 stänglar och med många klockor på varje.
  Hoppas att du får en skön promenad idag också, kram, Monica

 4. En rätt späd orkidé är på gång här, tacksam för det. Härligt att dina pelargoner är på gång! Snart så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s