Hopp om vår och fem fredagsfrågor

Jag kom iväg på en promenad igår och det blev en vanlig klinterunda, men när jag passerade Biblioteket fick jag se att det var en ny utställning i galleriet och gick in där och tog mig en titt. Det var fotokonst av Johan Aredal och det var fina tavlor, även om belysningen i lokalen inte gjorde dem riktig rättvisa.

Jag fortsatte sedan direkt hem och Odvalds kan man lite på, för här är våren redan på gång. Du ser väl de små snödroppsknopparna?

I dag är det fredag, det har varit en kall morgon, men solen skiner och det ser väldigt trevligt ut, så jag måste nog gå ut en vända i dag också, men först är det dags för elisamatildas fem fredagsfrågor som i dag handlar om skrivna ord.

Vem skrev du senast ett brev till?
Till en gammal bekant som förlorat sin hustru.

När skrev du senast under ett kontrakt?
För ca 10 år sedan, då jag bytte garage.

Har du någonsin skrivit dagbok?
Visst har jag det och tycker faktiskt att jag fortfarande gör det.

Har du en läslig handstil?
Det tycker jag själv i alla fall, även om skrivstilen gått över mer åt textning än det man fick lära sig i skolan.

Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?
Juice, ost, bacon…..

Trevlig fredag!

26 reaktioner till “Hopp om vår och fem fredagsfrågor

 1. inte så mycket kontraktskrivning och inte brevskrivning heller, gillar egentligen mejl för vissa handskrivna brev kan vara svårlästa. Dagboksskrivning är bra för minnet 🙂

 2. Jag tycker det är väldigt intressant att titta på fotokonst. Lite synd att belysningen inte gjorde dem rättvisa.
  Även här börjar lökväxterna titta upp och bland annat minipåskliljor samt krokusar. Ett gott tecken.
  Man skriver mindre för hand inser jag och min skrivstil är ett minne blott. Numera tror jag inte att barn lär sig skrivstil alls längre.

  Önskar en fin fredag!

  Kram

 3. Håller med dig om att det inte används så mycket skrivstil längre inte så som man lärde sig i skolan, synd det är ofta så fint att läsa. Ha en fin helg

 4. Härligt med snödroppar! Jag har inte letat själv, men jag ser att många har redan tagit bilder, nog känns det lite hoppfullt. Och handstil – ja, ibland undrar jag själv vad jag skrivit om det gått lite för fort.

  1. Jag sitter ju som sekreterare ibland och även jag kan ha vissa problem att läsa vad jag antecknat. Det är tur att minnet ännu fungerar någorlunda. 😉

 5. Så bra du bor med mycket inom gångavstånd, såväl affär, bibliotek som bio!
  Idag har jag varit hos frissan och imorgon blir en heldag, med bilfärd t.o.r. Björlanda norr om Göteborg och dop av dotterdotterdottern Stella där.
  Bilfärden ser jag inte fram emot…
  Lite dagbok skriver jag också fortfarande; jag har en almanacka på mitt skrivbord, där jag skriver upp vad som ska hända, lite väder, promenader etc. Bra att ha som underlag till årskrönika och fotobok.
  Textat har jag nog gjort hela mitt vuxna liv, men jag KAN skriva skrivstil, dock tar det längre tid…
  Ha en skön helg, kram, Monica

  1. Ja, nu tittar det upp lite av varje, men i dag är det rätt kallt, vi har -4º nu på morgonen.
   Ha en fin helg!
   Kram, Ingrid

 6. En fin promenad – och så trevligt att du tittade in på galleriet. Fotokonst är fint, så det var synd att ljuset inte var bra.
  Härliga vårtecken!
  Skrivstilen man lärde sig i skolan … undrar var den tog vägen – numer blir det mer åt det textade hållet om jag måste skriva något för hand. Inte ens kontrakt behöver numer en handskriven signering. Mitt nya bostadskontrakt blev signerat med bank-ID.
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Nog har det ändrats alltid. Tänk i skolan när man satt med skrivbok med stödränder och tränade skrivstil. Det gör knappast dagens barn.
   Trevlig helg! Kram

 7. Tack för snödroppsknopparna, de behövs! Det där med att det handskrivna allt mer liknar textning, det känner jag igen. Och ett sånt brev som du skrivit, det tror jag är väldigt viktigt att ta sig tid till. Trevlig helg!

  1. Visst är det så och att det är ett pesonligt skrivet brev och inget dator- eller maskinskrivet är nog viktigt. Trevlig helg själv!

 8. Snödroppar, oj!
  Det var trevliga fredagsfrågor, som fick mig att tänka till.
  Minns inte när jag skrev ett handskrivet brev senast och det var väl det som avsågs.
  Dagbok javisst, i bokform sen jag var 13 år, sen har vi ju bloggen.
  Kontrakt skrev jag väl med hanhundsägaren när Onyx parades för bara några månader sen,
  Jag är fortfarande så besviken att det inte blev några valpar. Hon tror själv att hon har de, för hon är såå skenvalpad.
  Kram/Kicki

  1. Jag förstår att du såg fram mot en ny valpkull, men det måste ju vara väldigt mycket arbete med det. Ha en fin söndag! Kram

Kommentarer är stängda.