Fem en fredag på fredagen den 13:de

Här sitter jag och skriver protokoll i stället för att veckostäda, men det var så mörkt i morse, så det där med städning kändes inte alls lockande, men rätt vad det var när jag satt här och grubblade lyste en stor lampa in på mig – Det var solen! Det är helt fantastiskt hur ljust det kan bli. Nu kan man till och med se dammet, så efter lunch ska jag dra igång med dukbytet i alla fall, för i dag är det ju tjugondag Knut och då ska julen ut.

Och det är inte bara tjugondag Knut, utan även fredagen den 13:de och då borde man kanske ha struntat i att gå upp och absolut inte skriva protokoll, för den dagen kan allt gå galet. Fast jag är inte lika rädd för den här dagen och för siffran 13 som maken var. Han hade riktig 13-fobi!

Här kommer mina svar på elisamatildas fem fredagsfrågor den här andra veckan i januari och i dag är temat Fem ord:

Med fem ord, hur har din vecka varit? Regn, regn, regn, regn, regn.

Med fem ord, vad gör du imorgon? Går ut på en promenad.

Med fem ord, vad var roligast i veckan? Att titta på barnbarnets hus.

Med fem ord, vad behöver du göra? Få någons hjälp med jullådan.

Med fem ord, vad önskar du just nu? Att solen fortsätter lysa länge.

Trevlig fredag!

33 reaktioner till “Fem en fredag på fredagen den 13:de

 1. Även här tittade solen fram en liten stund men nu mulnar det på igen. En fördel är i alla fall att det inte regnar.
  Fredagen den 13:e ja… Vår äldsta dotter föddes fredagen den 13:e vars så det kan hända alldeles fantastiska saker också är min erfarenhet.

  Önskar en fin fredag nu!

  Kram

 2. Vad underbart att solen lyser! Hoppas också den lyser länge för det är så himla skönt. Jag har aldrig varit ”rädd” för fredagen den 13:e. Har aldrig hänt något konstigt den dagen heller.

 3. Fredagen den 13:e, ja, vad ska hända idag? Förmodligen inget särskilt, men visst tänker man på att det är en ”olycksdag”!
  Här började dagen soligt, men innan jag hade hunnit gå ut, mulnade det på, så nu avvaktar jag med promenaden.
  Trevligt att läsa dina svar på elsamatildas frågor! Jag instämmer helt i svaren på fråga 1,2 och 5.
  Ha en trevlig fredagskväll!
  Kram, Monica

  1. Här skiner solen fortfarande och jag har just varit ute och borstat av juldukarna. Jag tvättar dem inte varje år annat än om de fått någon fläck, för det är synd att slita på. Jag borderade dukar i onödan. Jag nöjer mig med att borsta av dammet.
   Nu är det dammsugaren som ska få jobba ett tag.
   Kram och trevlig kväll!

 4. Jag har också sett solen på förmiddagen och det var skönt. Bra svar på frågorna och jag instämmer med dina svar på 1,2 och 5.
  Kramar från oss

 5. Här har dammsugaren fått jobba ett slag. Alla julgrejor får vara kvar till nästa helg för nu har jag bestämt att då är vi så friska så vi kan bjuda på det inställda julkaffet. Vi har faktiskt varit ute på en promenad i solen idag.
  Kram

 6. Kul med just 5 ord per svar, det fixade du ju fint.
  Vilket barnbarn har skaffat hus? Var?
  Kram/Kicki

 7. Ingen sol här. När jag tittade på väderappen så var det bara regn och +5 så långt jag kunde se. Här städas julsakerna bort i morgon, även om det tydligen blir lika mörkt då, men jag ska väl lyckas hitta i lådorna ändå. Sen ska det bäras upp på vinden också och antagligen glömmer jag väl nånting här i mörkret. Jag antar att det finns rätt mycket damm, så det blir väl dammsugare iaf.

 8. Solen ja, här var den framme i tio möjligen tjugo sekunder men låter som längre hos dig 🙂 Fredag 13 bra dag för mig. Ha en skön helg!

 9. Så det är du där borta på Öjn som snott solen, kunde just tro det! Men lite kan du kanske dela med dig, här har den varit borta sedan evigheter nu. Har ditt barnbarn blivit husägare? Trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s