Äntligen en dag med blå gluggar i molnen

Solen har till och med varit framme och visat sig i dag och det har varit ett ordentligt dagsljus. Det har jag verkligen längtat efter!

Solen ger energi, inte bara till solpaneler utan till mig också. Jag skulle gå till Trygghetspunkten och lämna ett blodprov på förmiddagen, men innan det var dags för det började jag plocka bort julpynt och det blev till och med lite mer än jag tänkt mig från början.

Jag hade ju tänkt spara uteslingan januari månad ut, för det brukar jag göra, men det känns lite provocerande att ödsla el på en sådan sak, nu när vi ska spara allt vi kan för att slippa nedsläckning. Nu behöver jag inte ha dåligt samvete för det i alla fall.

Nu är allt nedstuvat i jullådan och kvar är bara juldukarna och de får hänga med några dagar till, för de ordinarie ska ännu strykas. Det blir bra att göra dukbytet i samband med veckostädningen.

När jag klarat av det där blodprovet gick jag ut på en promenad, för det gäller att passa på när det inte är halt och i morgon varnas det dessutom för hårda vindar. Jag hade en husesyn som jag tänkt göra i flera dagar – yngste barnbarnet Edoardo och hans Matilda har blivit klintebor och jag ville kolla på deras hus. Jag visste inte om någon av dem var hemma, men jag hade tur, för Matilda var ledig i dag, så jag fick ta mig en titt. Jag hoppas att de kommer att trivas i Klintehamn!

Jag gick via Barkan hem, så det blev en bra promenadrunda i dag på lite drygt 6500 steg.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Äntligen en dag med blå gluggar i molnen

 1. Solen gör underverk när den visar sej. Har också sett den idag och vi har blå himmel och uppehåll.
  Kramar från oss

 2. Även här visade sig solen ett par timmar så vi passade på att komma ut på långpromenad då. Nu är det tyvärr lika grått igen.
  Så roligt att barnbarnet och flickvännen blivit sambos och i närheten av dig. Det kunde lika bra blivit Sicilien tänker jag…

  Kram

 3. Så härligt det ser ut med gröna gräsmattor och bara vägar att gå på. Jag har inte tagit undan mina julgrejor ännu för jag har haft fullt upp med att skotta snö nu i tre dagar. Nu har det mörknat och jag är helt slut för det är blöt tung snö och nu börjar snökanterna vara höga så jag får lyfta och mina armar börjar bli väldigt ömma. Jag har inte hunnit läsa din ärskrönika än men det blir väl.
  Hoppas du får ett riktigt bra år

  1. Jag förstår att det är jobbigt med att snö, men du har ju vanan inne. Årskrönikan är det ingen brådska med, den finns kvar. Kram😍

 4. Kul att du fått gå husesyn i deras nya hus. Även hät blev det en promenad i solen fast det var lite segt på hemvägen.
  Kram

 5. Roligt att även du har fått se solen idag! Man märker ju hur man har längtat efter det!
  Och SÅ roligt att Eduardo o Matilda kommer att bo å nära dig! Du har ju alla dina barn ganska nära och nu ett barnbarn ännu närmare! Vilken lycka!
  Ha det så gott, kram, Monica

 6. Så fin promenad! I morgon blir det iaf lite promenerat här, för på eftermiddagen tar jag först tåget och sen blir det en liten promenad till mammografi.

 7. Du verkar också ha skiftande väder. Snö och regn har jag haft, men inte mycket sol på sistone.
  Jag har inte tagit bort julpyntet ännu, men snart är det dags. Det har varit framme sedan 1 advent, så nu ser jag fram emot att ta bort det.
  Hoppas barnbarnet och sambo kommer att trivas.
  Ha det bra!

Kommentarer är stängda.