Det ligger ett lock….

…..över Gotland och det är mörkt både ute och inne, men i dag kände jag att jag bara måste ut en vända, för igår blev det inte av och inte i förrgår heller och jag vet att ju längre tid det går mellan promenaderna desto jobbigare är det.

Först skulle jag sätta in en annons för SPF och när den var klar behövde jag gå ut till soprummet för kompostpåsen var full, så jag klädde på mig ordentlig och när jag slängt skräpet gick jag ut på en klinterunda. Vädret var ganska behagligt, med nästan fem plusgrader och inte så mycket blåst, men det tog emot att gå till att börja med och ett tag tänkte jag vända hem igen, men halvvägs ner på samhället blev det bättre och sedan var det inga problem alls.

När jag ändå var vid Torget passade jag på att gå in en sväng på Konsum också och där träffade jag en bekant som jag inte sett på länge, så det blev en liten pratstund. Det började bli lunchdags så jag köpte med mig en grillad kycklingklubba, som jag har ätit nu med potatis, morot och vinbärsgelé till.

På hemvägen fick jag se att Rondo ger Tom Hanks nya film nästa söndag och den ska jag försöka komma iväg och se. Jag tycker att han är så bra.

Filmen hade galapremiär i Stockholm den 13 december 2022 där Tom Hanks närvarade och den är planerad att ha biopremiär i Sverige den 13 januari 2023 och redan en vecka senare får vi se den här i Klintehamn.

A man called Otto är en re-make av En man som heter Ove. Det ska bli spännande att se hur Tom Hanks tolkar den argsinte och vresiga Ove.

Glad måndag!

16 reaktioner till “Det ligger ett lock….

 1. Här blir det promenad strax men tyvärr ösregnar det. Ut måste vi dock men det blir en kortare promenad bara.

  Den filmen vill jag gärna se för visst är Tom Hanks bra. Den svenska versionen uppskattade jag mycket.

  Kram och glad måndag!

 2. Som Znogge skrev: Här ösregnar det, så här blir det ingen promenad idag!
  Visst är det så, att när man börjar gå, så kan det ta emot, men sedan man fått ”leda upp sig”, går det lättare! Du bor bra, som kan gå till affären och handla, det har vi lite för långt för. Och en bio på gångavstånd, wow!
  Men – man kan inte få allt, vi har ju nära till stranden.
  Jag gillade också Rolf Lassgård som ”Ove”! En fantastiskt duktig skådespelare!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Visst bor jag bra som har nära till samhället och nära till fina promenadvägar. Jag hade tur som gick ut på förmiddagen, för i eftermiddag regnar det är också.
   Kram

 3. Här är igenmulet och enligt väderappen ska det bli regn. Kommer nog lagom tills jag ska ut.
  Den filmen har jag tänkt se.

  Kram

 4. Ska bli riktigt spännande att se hur filmen är med Tom Hanks och när den är amerikaniserad 🙂 Gissar du berättar när du sett den… Jag ska se den tids nog också.

 5. Regn, så jag kom inte ut i dag heller. Delvis berodde det ändå på att den nya datorn kom i dag, tyvärr är jag inte klar med den än. Jag blir irriterad, både på mig själv och på den. Det är väl bara att beväpna sig med tålamod, så blir det nog bra. Sen.

  1. Grattis till din nya dator. Det tar ett tag att skola in dem, men sen kommer ni nog att trivas tillsammans. 🥰

 6. Först .. din nya header är så fin … de har det mysigt där!
  Vädret ser ut som det jag har här också …
  Gillade filmen med Rolf Lassgård – och det ska bli intressant att läsa vad du tycker om filmen med Tom Hanks … han brukar vara bra.
  Kram

 7. Vädret är bedrövligt! Två dm snö kom det i lördags. Spöregn och 2 plusgrader i går. Isgata överallt. Idag snö igen och nollgradigt.
  Fin header med hjortarna.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.