Bättre sent än aldrig

Jag såg ett avsnitt av Go’kväll för en tid sedan där Carl Johan de Geer var med och då visade han sin almanacka för 2023 – Pessimistens Almanacka och jag tyckte att den var så roligt, så den önskade jag mig i julklapp.

Krister nappade på min önskan och beställde en, men den hann inte fram till jul, så igår hade mina gäster den med sig och i dag har jag suttit och tittat i den.

Det är en riktigt familjealmanacka med fyra spalter att göra anteckningar i. Det kommer jag inte att göra, men jag kommer att glädja mig åt de fina (och roliga) teckningarna i den. Anteckningar på sådant jag behöver komma ihåg har jag i mobilen.

Januari skulle jag ju ha presenterat på nyårsdagen, men det går väl lika bra i dag, denna gråa och regniga tisdag. Just januari är nog en tuff månad för många och tidningarna är fulla av tips för hur man ska kunna ta sig genom den efter alla utgifter man haft under jul- och nyårshelgerna.

Bättre sent än aldrig kan det väl också vara att berätta att Årskrönikan för 2022 är färdig sedan några dagar tillbaka. Jag har bara glömt att tala om det. Jag lägger inte ut den som ett inlägg, utan den finns under rubriken Årskrönikor för den som eventuellt skulle var intresserad eller via den här länken.

Trevlig tisdag!

17 reaktioner till “Bättre sent än aldrig

 1. Vilken rolig almanacka du fått. Jag har alltid en vanlig som jag noterar i för telefonen kan sluta fungera. Idag ser jag en blek sol titta fram genom diset.
  Kramar från oss

 2. Hos oss är solen inte här, dock väldigt vagt.. anar den där någonstans 🙂 Vi har mest mörker men nog saknar man våren och sommaren lite kram

 3. Hade nog hellre fått en ”Optimistens almanacka” om det funnits någon. Tycker det är underbart skönt att julen är över så man kan börja leva som vanligt utan att ha dåligt samvete för att man inte pyntar och bakar och lagar en massa mat :-).
  Fast det var ju skillnad när man jobbade – då ville man inte att julen skulle ta slut någon gång…
  Kram från Ingrid

 4. Rolig idé med almanackan även om det verkligen inte såg så muntert ut, intressant att följa vidare! Och här har jag kvar julen en vecka till, men sen brukar det bli ljust när granen kommer bort även om det är fint med ljusen i den. Sen ska äldste sonen hjälpa mig med en marknadsundersökning av datorer i morgon, det blir en utmaning.

  1. Jag har också julen kvar ett tag till, men plockar bort lite efterhand, men det sista åker inte ner i jullådan förrän till tjugondag Knut.
   Ska du köpa ny dator? Lycka till!

 5. Vilken trevlig almanacka som du fick. Känns alltid lite speciellt att vända upp januaribilden.

  Önskar en god kväll nu.

  Kram

 6. En riktigt fin kalender du fått! Även om du inte ska använde den för att ”kladda” i så är det stor förväntan på varje månadsbild. Eller har du kikat igenom all redan? 🙂

 7. Haha, jag trodde att jag kommenterat detta inlägg, men det var nog i årskrönikan jag skrev! En ”riktig” almanacka har vi alltid på väggen i köket, och där skrivs tandläkarbesök och dylikt in. Dessutom har jag en almanacka med ett uppslag/vecka liggande på mitt skrivbord, där jag skriver om väder, promenader, födelsedagar etc. Mobilen använder jag mest till att fotografera med…
  Spöregn här idag; så mycket att det står pölar i trädgården, trots vår sandiga jord!
  Ha det gott, kram, Monica

Kommentarer är stängda.