Lillnyårsdagen 2023

Känner du till begreppet Lillnyårsdagen eller Lilla Nyårsdagen? Det är Allnakku som påstår att man ska kalla den andra januari för Leilnöiårsdagen och i år är den en helt vanlig måndag med samma gråa regntunga väder som den senaste tiden och det är ju bara för bedrövligt om Åke skulle få rätt:

Han påstod nämligen att det väder som vi har på Lillnyårsdagen får vi dras med i sju veckor. Sju veckor!! Vi får verkligen hoppas att det inte stämmer!

Även om det nu har varit en vanlig vardagsmåndag har jag haft trevligt i alla fall, för jag har haft gäster och de som brukar se tv-programmen från Böda känner säkert igen Kicki och Leif. De är Kristers svärföräldrar och de har varit här på ön för att fira nyår tillsammans med Thomas och honom och i dag hade jag bjudit hit dem till Odvalds för lite lunch.

Jag hade tänkt mig ett blogginlägg i förmiddags innan jag skulle sätta igång med matlagningen, men telefonen gick varm, så det fick vara. Bättre sent än aldrig!

Ha en skön måndagskväll!

12 reaktioner till “Lillnyårsdagen 2023

 1. Nej, uttrycket lillnyårsdagen har jag inte hört förut! Vi får verkligen hoppas att din Åke hade fel vad gäller vädret, för här har det också varit jämngrått och regn då och då hela dagen.
  Så trevligt med lunchgäster, lunch är så bra att bjuda på, gästerna slipper ge sig ut i mörker!
  Rätt så skönt med vardag igen, tycker jag faktiskt!
  Kram, Monica

 2. Det var ett nytt uttryck för min del men jag har någon gång hört ”annandag nyår” på skoj. Då får vi verkligen hoppas att det inte stämmer. Här har det varit gråare än grått och regnat en hel del.

  Sedan vi köpte husvagnen så ser jag alltid programmen. Alltså känner jag väl igen dem. Trevligt med besök så här en helt vanlig måndag.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Kicki och Leif har ju varit med i de där programmen hur många gånger som helst.
   Visst känns det lite som annandag i dag!
   Kram

 3. Hoppas att din Åke hade fel vad gäller vädret! Här har det regnat hela dagen vilket har gjort att jag inte gått ut alls. För mig är det vanlig vardag som gäller – tycker det är härligt när allt är som vanligt.
  Önskar dig en god fortsättning på det nya året!
  Kram från Ingrid

 4. Vi hoppas nog alla att Åke den gången hade lite fel ändå, för det här regnandet har varit envist i dag. Själv tänker jag på en äldre, numer avliden, vän som fyllde år detta datum. Han ordnade trevliga födelsedagsfester, i ljust minne bevarad.

 5. Ett okänt uttryck för mig – och jag hoppas verkligen att Åke hade fel, för gårdagens väder var inte alls trevligt – och sju veckor med liknande väder känns ganska hopplöst.
  Har sett programmet några gånger, men för länge sedan … så jodå de känns igen!
  Ha nu en bra tisdag!
  Kram

  1. Jag såg också på programmet från Böda för flera år sedan, men nu är det inga nyinspelningar längre.
   Kram

 6. Nån lillnyårsdagen har jag aldrig hört om tidigare.
  Vilket partaj ni hade på nyårsafton, så mycket gott att äta.
  God Fortsättning!
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.