Mellandagspromenad, Jehovas vittne

Den här fredagen har verkligen överraskat med ett riktigt fint väder. Efter gårdagens dystra mörker har till och med solen varit framme och visat sig, så efter frukosten och morgonpysslet gick jag ut på en skön promenad. Det var +6º, men det blåste rätt mycket, men inte så farligt ändå. Jag gick Donnersgatan ner och när jag kom till Snäusbodi gick jag in där och löste in mina vinster från trisskalendern. Jag var ståndaktig och tog ut vinsterna i kontanter och köpte inga nya lotter. Det kan vara bra att ha lite kontanter hemma och slippa gå till bankomaten inför SPF-möten till exempel.

Här är långa Ingrid ute och spatserar på Norra Kustvägen.

Nu har jag ätit lunch, i dag blev det skinka och rödbetssallad och stekt potatis och så lite fruktsallad till efterrätt. När jag satt och åt rasslade det till i brevinkastet och det låg ett brev på dörrmattan när jag gick och tittade efter. I kuvertet låg ett handskrivet brev som började: Hej jag heter Yvonne och jag är ett Jehovas vittne…… sedan läste jag inte så mycket mera.

Nu är det något år sedan vi hade besök av några Jehovas vittnen här i området och den gången ringde de inte på, utan la bara information i brevlådorna, men för ett halvår sedan fick jag ett telefonsamtal från någon som ville förklara vilka möjligheter till frälsning och evigt liv de kunde erbjuda. Jag måste säga att det blev ett väldigt kort samtal. ”Var och en blir salig på sin tro” brukar man väl säga och Jehovas vittnen får behålla sin, om jag får behålla min.

Trevlig fredag!

23 reaktioner till “Mellandagspromenad, Jehovas vittne

 1. Skönt när de åtminstone bara lägger något i brevlådan, de brukar vara ganska svåra att bli av med om man väl öppnat dörren! Tycker att det är svårt även med skolungdomar, som vill ha pengar till klassresor och säljer jättedyra kakor eller strumpor…
  Ganska fint väder här idag också, men jag har städar lite, så nu orkar jag inte gå på promenad.
  Ha en trevlig kväll med På Spåret och Stjärnorna på slottet!!
  Kram, Monica

  1. Det var värre förr på Stenstugu när svärmor levde, för hon släppte in dem och det blev oändliga diskussioner. Hon var baptist och frågan var vem som skulle omvända vem.
   Kram

 2. Här har det snöat stora blöta flingor och omöjligt att köra med snöslunga så dagen har jag ägnat till att skotta för hand och nu är jag helt slut. Har hälften kvar men kanske kan jag ta det med slungan imorgon Hoppas det.

 3. Har inte haft besök av jehovas sedan pandemin och det är skönt. Du har också sol idag ser jag och det blir ljusare.
  Kramar från oss

 4. Sedan pandemin kom har de fått ändra sin marknadsföring vilket är väldigt skönt kan jag säga. Att knacka dör hos folk känns synnerligen otidsenligt numera.
  Här blev det också en långpromenad för man fick passa på när solen visade sig.

  Önskar en fortsatt fin fredag!

  Kram

 5. Usch ja för jehoverna! Ledsamt nog är syrran och hennes familj med i Jehovas vittnen. De kallar dej systrar och bröder och det har vi övriga lite roligt åt. Hennes söner gifte sej ju med en syster var!!! Ack ja, håller med om att var och en är salig på sin tro.
  Här är grått och blåsigt och 6 grader, geggigt när man ska ut och gå.
  Kramis/Inger

  1. Jag hade släktingar som var Jehovas vittnen när jag var barn och vi har haft flera aktiva här i Klintehamn, men nu verkar det ha lugnat ner sig.
   Kram

 6. Ja, skönt med bara ett brev och inget pling på dörrklockan. Då jag var i tonåren dog jag fast dörren framför näsan på Jehovas vittnen o min syster sa att så får man inte göra. I och för sig hade hon nog rätt, jag kunde ha sagt något vänligt om att jag inte var intresserade, inte delade just deras tro. Men det här minns jag så väl.

  1. Jag öppnar dörren om de ringer på, men håller den i ett fast grepp medan jag talar om att jag inte är intresserad, sen stänger jag kvickt till igen. Kram

 7. Jag hade tänkt ta en promenad men förkylningen är tillbaka och med den feber så jag la mig på sängen och sov en stund fram till kaffet. Nu har jag skurit sallad till tacos ikväll men jag hade glömt att köpa gurka. Hoppas det blir bra ändå. Maken kom med förslag att jag kunde ta morötter i stället men det avstod jag ifrån.
  Ha en skön kväll.

  1. Så olyckligt att förkylningen kommit tillbaka. Man får verkligen vara försiktig. Här ligger både Ruth och Sune i covid nu.
   Krya på dig! Kram

 8. Nu är jag tillbaka vid datorn efter lite semester och har läst ikapp din helg hittills, så fina bilder. Och det var fint väder när jag åkte hem i dag, visst längtar man efter ljuset nu. Tomtebloss var en upplevelse när man var barn!

  1. Så¨skönt med lite julsemester. Välkommen hem igen! Man är tacksam för varenda liten solstråle den här tiden på året. ♥

 9. Jehovas vittnen är riktigt obehagliga. Jag brukar göra korstecken och säga till dem ”gå hädan antikrist”. För det är ju det de är, antikrist. Numera kommer man inte in våra portar här så då slipper man dem. Men de har gjort mycket ont med människor jag känner.

  Ha ett gott slut på 2022!
  Kram

 10. Jag har aldrig lagt tid på att lyssna på ett Jehovas vittne heller. Har definitivt bättre saker för mig. Att vi var och en har rätt till vår egen uppfattning är helt rätt, och jag gillar inte att någon försöker ”pracka på” mig sin. Bra de lämnar brev i alla fall, istället för ringer på och försöker tränga sig in (vilket är min erfarenhet).

Kommentarer är stängda.