Turen håller i sig

Min trisskalender gav ju hela fyra vinster och även om det inte rörde sig om några större belopp, så var det spännande ända in i mål. Fast vi var många som väntade på den där tomten, som skulle ge storvinsten. Min blev den inte!

Igår kväll steg blodtrycket ett tag när jag kollade på lottodragningen, men det sjönk ganska omgående, då den fina raden av rätta nummer bröts. Jag har en rad som är med på både onsdags- och lördagsdragningen. Det kostar mig 48:-/mån och jag har haft samma rad ”i hundra år”, så jag vågar helt enkelt inte sluta. Jag har bara vunnit småvinster och en och annan gåva i form av Postkodspel ( 2 ggr t o m), handdukar, badskum och lite annat, men även om gårdagens vinst inte heller rörde sig om några större belopp, så muntrar det upp en grå och regnig dag i helgmillum.

Tur har jag också haft med den här hyacinten som artat sig så bra. Två stänglar har blommat i flera dagar och två till är på gång. Det har jag aldrig varit med om förut.

Vädret borde jag inte ens nämna, för jag öppnade ytterdörren för en stund sedan och tittade ut, sa: ”Usch!” och stängde kvickt till den igen. Visserligen är det +6º, men vad hjälper det när det blåser och regnar. Jag hade förhoppningar om att det kanske skulle gå att ta en promenad i dag, men det får nog vara. Det är tur att man har läsning att ta till och så teve förstås.

Det verkar finnas hur många julfilmer och julserier som helst, så det är bara att välja och vraka. Jag ser givetvis också på Jerusalem, en serie baserad på Selma Lagerlöfs romansvit med samma namn. Fast igår kväll vilade jag från julen och såg i stället flera avsnitt av Skogen på Netflix och den är riktigt bra. Det är en fransk serie som handlar om en tonårsflicka som försvinner från en by nära Ardennerna. Tala om blandad kompott!

Trevlig torsdag!

12 reaktioner till “Turen håller i sig

 1. 4 vinster var ju inte dåligt, även om de inte gav så mycket! Men man betalar ju för spänningen också!
  Vilken hyacint du har! De jag köpte till jul gav bara en stängel var, så den glädjen blev ganska kort.
  Här blåser det också förfärligt idag men solen skiner, så nu ska jag ge mig ut på en promenad. Lite frisk luft i lungorna kan behövas efter allt innesittande!
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Grattis till de 4 vinsterna. Jag köpte en trisslott och vann 150 kr och sen vann jag 100 kr på bingolotto. Blev så glad. Här har det regnat och blåst hela dagen så Minton ville inte gå så långt.
  Kramar från oss

 3. Vilken tur du har. Nu väntar endast storvinsten!
  Här i Uppsala är det dimmigt, regnigt och urtrist väder. All snön är borta men halkan består. Det går knappt att ta sig fram i ishalkan.
  GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!

 4. Tomten blev tyvärr inte min heller men tre småvinster blev det i alla fall. Allt är bättre än inget tänker jag.
  Så fin hyacinten är och dessutom doftar de verkligen jul. Tyvärr tål inte sonen doften så i år har vi ingen.
  Här solade det upp vid lunchtid så det blev en härlig långpromenad. Tyvärr är det gråväder igen.

  Kram och god kväll!

 5. Det här med att bryta sina rader ja… jag är likadan. Jag skall sätta mig ned nu och titta på dum burken… kanske något lockas.

Kommentarer är stängda.