Tredjedag jul / Månadsbilder 2022

Igår blåste det och regnade hela dagen, så jag hade inte en tanke på att gå ut, men i dag är läget lite annorlunda. Det blåser, men mellan molnen finns det blåa luckor och solen tittar fram då och då, så på förmiddagen gick jag ut på en klinterunda. Jag kände att jag ville röra på mig och promenaden blev riktigt behaglig. På samhället var det lugnt och stilla trots att det är en vanlig vardag och på Konsums parkering stod det bara fyra bilar, så jag passade på att gå in och köpte saffran.

Nu doftar det gott från ugnen där en saffranspannkaka står och puttrar. Jag hade både risgrynsgröt och ris á la Malta över och det ville jag ju göra något med. Annars är det behändigt med matlagningen nu, det är bara att öppna kylskåpsdörren och välja och vraka. I dag blev det sista biten inkokt lax och potatis och ett gott Ingrid Marie-äpple till efterrätt.

Medan jag färdigställer årskrönikan för 2022 har jag gjort ett bildspel av det första fotot jag tagit varje månad under året och jag har gjort precis som förra året, följt principen att det ska vara det första och inte fuskat, även om jag kanske kunnat leta fram något bättre.

Här kommer 2022 års månadsbilder:

Trevlig tredjedag jul!

17 reaktioner till “Tredjedag jul / Månadsbilder 2022

 1. Vilken bra idé, att ta första bilden varje månad! Här har jag suttit och valt ut bilder för varje månad och gjort collage och det blev 37 (!) collage. Ingen vettig människa orkar titta på alla dessa bilder, men det är ju lite som ett minnesalbum för mig…så det får vara så!
  Idag skiner solen här, det är 3,5 grader varmt och jag ska strax ge mig ut på en promenad. En god fortsättning ber jag att få önska!
  Kram, Monica

 2. En riktigt bra idé! Trevliga minnesbilder från året som strax är slut.
  Ha en fin fortsättning på mellandagarna!
  Kram

 3. Oj… Jag skulle aldrig orka göra vare sig bildcollage eller årskrönika, när bloggens tema är att inte ha något tema skulle en årskrönika bli något som inte ens jag själv skulle vilja läsa. Dessutom skriver jag för sällan. Besökte tandläkaren inne i stan idag, hade tänkt göra några andra ärenden, men när jag kört in bilen på den oplogade parkeringsplatsen och parkeringsautomaten var så nedisad så att den knappt tog emot avgiften, då kom första tvivlet. Pulsade iväg på oplogad trottoar till tandläkaren, beslöt att jag åker hem så fort hon är klar. Nu blir det plusgrader, sörja i stan. S har städat bort snön med traktorn här. Halka råder…

  1. Årskröikorna gör jag mycket för min egen skull. Det är ett bra sätt att titta tillbaka på vad som hänt under åren som gått.
   Jag såg att vi har fått lite snö nu ikväll, vi får väl se hur det ser ut i morgon?

 4. Väldigt fina bilder. När man tittar på dem så kommer tanken att ”tänk vad ett år går fort förbi”! Och så naturen ändrar sig under den tiden.
  Gott Nytt År i förtid önskar jag dig.

 5. Vad roligt att se bildspelet med dina månadsbilder! Kommer aldrig glömma IngridMarie namnet nu, såg På Spåret där det äpplet fanns med. Hoppas du har en skön tisdagskväll.

 6. God fortsättning och ett riktigt gott nytt år!
  Vilket trevligt inlägg! Jag har tänkt göra en sammanfattning av vår resa, men tiden har inte räckt. Här hara det börjat snöa! Vackert men halkrisk1

Kommentarer är stängda.