Fem en fredag v49: Retro

Igår kväll var det riktigt kallt ett tag, nästa 6 minusgrader, men nu är det bara en minus och det finns blåa fläckar på himlen mellan ganska svarta moln och solen tittar in. Det måste nog bli någon typ av uteaktivitet i dag.

Fredag är det som vanligt dags för elisamatildas fem fredagsfrågor:

Det här kan väl också kallas retro och titta så fint ”räklarna” gör sig i vas!

Vilken var den senaste fysiska bok du köpte?
De vuxnas lögnaktiga liv, av Elena Ferrante.

Vilken CD lyssnade du senast på?
Det var nog en som jag fick av grannen ovanpå, Rawley Taylor.

När tittade du senast på DVD?
Det är åratal sedan. Nu har jag dessutom gjort mig av med DVD-spelaren.

Hur längesen var det du pratade via fast telefoni?
Jag har min fasta telefon kvar. Vi har bredbandstelefoni och det kostar ingenting om man inte använder den. Någon ringer hit på den då och då, för några veckor sedan var det en SPF-are som ringde.

När använde du senast kontanter?
Det var när jag köpte lotter på vårt senaste SPF-möte, ”fyra för en tjuga” och vann gjorde jag – ett paket kaffe, så den tjugan var väl placerad. För övrigt har jag alltid några sedlar liggande som reserv i korthållaren.

Trevlig fredag!

31 reaktioner till “Fem en fredag v49: Retro

 1. ville absolut ha möjlighet för cd och dvd i min nya dator, det har jag haft mycket glädje av, kan dessutom låna både musik och filmer gratis på biblioteket. Kontanter har jag inte, föreningar tar swish

 2. Några sedlar i reserv har jag alltid i väskan, men det var nog länge sen jag använde annat än kort eller swish. Inte ens banken har kontanter, konstigt så det har blivit.
  Det hade blivit nekande svar på alla 5 frågorna, minnet är inte vad det borde vara.
  Vi hade minus 16 i går, mer måttliga minus 9 idag.
  Kram/Kicki

 3. Har både CD och DVD och använder båda. Inga kontanter för det går alltid att använda swish. Idag är det 5 minus så det känns bra.
  Kramar från oss

 4. jag har också lite kontanter för alla eventualiteters skull. har inget emot kontanter.förstår inte att bankerna får lov att neka kontanter. vad har vi bankerna till? bra att kunna spela både CD och DVD.

 5. Jag har sällan kontanter hemma, men ibland behövs de, tyvärr. Fast då brukar det även fungera med swisch. Vi har haft några kyliga dagar, men i morse var det bara -2 grader. Helt överkomligt. Kram

 6. Välanvänd tjuga! Bra att ha lite kontanter ibland. Vi har också bredbandstelefoni som vi använder vid sidan om våra mobiltelefoner.

 7. Vi har kvar IP-telefoni men använder aldrig den. Konstigt nog blev det billigare om man hade den kvar.
  Kontanter använder vi i princip aldrig men vi har hemma ”om i fall att”.

  Önskar en fortsatt fin fredag!

  Kram

  1. Man behöver nog ha en liten pengareserv. Det ska inte mycket till för att digitala betalningssystem störs ut. Jag har faktiskt tänkt att ha en extra buffert hemma och inte bara som nu några småsedlar i korthållaren. Kram

 8. Minns nog inte ens när jag använde kontanter senast, men jag har lite hemma utifallatt. Och visst är dina amaryllisar väldigt stiliga, pryder sin plats!

 9. Den mannen, sångaren alltså, har jag inte hört förut. Som du så har jag lite kontanter, men ska nog öka på. Tycker verkligheten är lite svajig nu så man vet aldrig när mobiler och el slås ut och då står man där med skägget i brevlådan
  Trevlig tredje advent

  1. Han gör egen musik och är rätt duktig tycker jag. Jo det är bra att ha en liten pengareserv hemma. Detsamma till dig Paula!

 10. Jag kör också reservkontater i korthållaren. Det är smidigt ifall att något händer. Hoppas vi får behålla vintern ett tag och får en vit jul!

 11. Vi har också kvar telefonen, men mest för att vi använder den som koppling till porttelefonen nere vid entren. Och kontanter, men det är svårt att hitta ställen att använda dem på.

  1. Det är bra att ha lite kontanter till lotter t e x. Och ett litet förråd kan det nog vara bra att ha hemma. Rätt vad det är fungerar inte de digitala betalningsvägarna.

Kommentarer är stängda.