Jag har försökt…

… ringa till frissan och beställa en klipptid, för jag ser hemsk ut i håret nu, men jag har inte lyckats komma fram på telefonen. Förut har de alltid haft en telefonsvarare eller ett meddelande om de har stängt av någon anledning, men nu har telia bara meddelat att telefonnumret inte används längre? Så konstigt!

Vädret är hyfsat i dag, så jag bestämde mig för att ta en promenad och kolla om ”Det lilla klippet” hade stängt igen för gott eller inte? Om så skulle vara, måste jag ju gå till någon av de andra frissorna i Klintehamn. Vi har faktiskt tre stycken till.

Det är väldigt halt i dag på småvägar och trottoarer, för blötan som kommit under några dagar har frusit och den sand/grus som man halkbekämpad med är frusen och hal den också, men jag har mina broddar som jag litar på.

Yngsjöbrodden sponsrar inte på något sätt det här inlägget, men jag tycker att brodden är så bra, så varför inte tipsa! Jag har andra som jag köpt på Apoteket, men dem har jag inte förtroende för alls och då spänner man sig när man går.

Nu var ”Det lilla klippet” öppet precis som vanligt. Det är bara Telia som kopplar om teleledningarna och ställer till med störningar i kommunikationen. I morgon är ”min” frissa på plats, så då ska jag beställa en tid. Hoppas att telefonen fungerar då!

På hemvägen gick jag in på Konsum, för jag skulle köpa sötmandel och hasselnötter som jag skulle ha till julbaket. Jag hade tänkt baka nötkakor i eftermiddag och blodtrycket sköt verkligen i höjden, när jag till min förtvivlan fick se att det varken fanns mandel eller hasselnötter.

Det var tur att jag vände mig om, innan jag hann leta reda på någon av personalen och fråga om de tyckte att jag skulle köra till Hemse och handla, för i hyllan bakom ryggen på mig fanns de. Man hade flyttat på nötterna.

Nu är degen färdig och står och vilar sig. Det är ett av mammas gamla recept och det står att degen ska vila en timme innan man bakar ut den, så det passade bra att ta en stund vid datorn under tiden.

Ha en fin torsdag!

16 reaktioner till “Jag har försökt…

 1. O, vad jag blev sugen på nötkakor nu. Min mor bakade alltid sådana till jul och det var ett måste. Konstigt hur man sätter vissa maträtter eller kakor i samband med en viss högtid. Det går inte att utesluta dem, för då blir det ingen riktig helg. Kram

  1. Jag bakar aldrig nötkakor annat än till julen. De är så goda så de förtjänar egentligen att få komma med på kakfatet när som helst under året. Kram

 2. Vilken tur att såväl nötter som mandlar fanns på en annan hylla för det handlar ju om en basvara i julbaket. Dock är vår son allergisk så här måste det vara mandel- och nötfritt tyvärr.

  Vilken tur att salongen inte hade stängt ner. Även jag skulle behöva klippa mig så vi får väl se om jag kan komma till skott före jul.

  Här var det fläckvis väldigt halt när jag var ute på långpromenad så det gällde att se var man satte fötterna. För första gången på flera veckor var det solig så det blev en njutbar promenad.

  Önskar en fortsatt fin torsdag och lycka till med baket.

  Kram

  1. Vi har en allergiker vi också. Det är yngsta barnbarnet som blir jättesjuk om han får i sig det allra minsta som innehåller nötter, men det finns alltid någon kaka som passar honom också.
   Nu kommer vintern verkar det som. Just nu 21-15 har vi -5,8º. Kram

 3. Nötkakor bakade mamma alltid till jul och mandelmusslor. Det var så gott. Eftersom jag är ensam så köper jag. Vilken tur att din frissa fanns kvar så du blir klippt.
  Kramar från oss

  1. Vi firar ju jul tillsammans hela familjen, så kakorna tar jag med mig till Stenstugu.
   Hoppas nu att jag kan få någon tid före jul. Kramar till er!

 4. Vilken tur att du slapp köra till Hemse för att kunna köpa mandel och nötter.
  Jag blir så irriterad när de byter plats på varorna. Man har just lärt sig att hitta, då ”möbleras” det om igen.
  Få se hur det ser ut i morgon när vårt ICA ska inviga att de byggt ut för Apotek.
  Kram/Kicki

  1. Så spännande med en nyrenoverad ICA. Konsum här byggde ju till för några år sedan och då fick man en karta för att lättare kunna hitta. Kram

 5. Så irriterande med telefonen! Hoppas nu att klippningen blir av. Och det där med att flytta varor, jag bara suckar, för det händer ju numer (mer ofta är förr tycker jag) att varor tar slut, så jag förstår verkligen att du trodde att du skulle behöva ta en extra tur. I dag köpte jag pepparkakor eftersom Nyåkers tydligen slutat med palmoljan.

  1. Jag hoppas verkligen att jag kan få en tid före jul, men det är inte säkert.
   Pepparkakor är inte min stora förtjusning, så det bakar jag inte och köper inte heller. Det räcker så bra med dem som dyker upp i alla fall. Vid bjudningar o sådär.

 6. Vad roligt att se att du använder en gammal mandelkvarn! Jag har gjort egen marsipan med mandel från Portugal och idag rullade vi det i choklad, en mysig julsyssla vi gjorde tillsammans och ett par slank ner till efterrätt, så gott!

  1. Jag har en modern mandelkvarn i plast också och den blev jag vansinnig på. Så något av barnen köpte en gammaldags till mig och den gillar jag verkligen.

   1. Jag har en precis likadan mandelkvarn, som jag nog haft sedan vi var nygifta. En jättebra kvarn, som jag också använder till att riva ost på!
    Ha det gott, kram, Monica

Kommentarer är stängda.