Trevlig tisdag

Jag hade tur med vädret igår, för även om det kommit lite snö under natten töade det mesta bort, så det var inte alls halt. Mina broddar, som jag tog med mig för säkerhets skull, behövde jag inte använda alls. Vid halvtvå-tiden var bussen framme i Visby och då började jag med att gå till Siesta och dricka kaffe och äta en fruktbakelse och sedan blev det en shoppingrunda på Östercentrum.

Jag skulle ju ha tag i ett par svarta byxor och det var inte det lättaste ”Förr i tiden” när man kom in i en klädaffär och skulle köpa t e x byxor, gick man till det ställe i butiken där byxorna hängde i olika modeller, färger och storlekar. De fanns alla på ett ställe! Nu får man jaga runt och leta, för det hänger byxor lite varstans på ställningar tillsammans med kavajer, blusar o annat. Det är tio par byxor här och sex par där…..

Jag lyckades få tag i ett par till slut i alla fall. Kanske inte helt vad jag tänkt mig, men de får duga. De satt bra upptill runt min runda mage och obefintliga midja, men de ska läggas upp förstås, så det får jag pyssla med i dag.

Innan det var dags att gå till Ann-Marie hade det hunnit mörkna.

Hos Ann-Marie var det julpyntat och vackert med massor av levande ljus och en sprakande brasa och det blev en riktigt trevlig kväll med glögg, risgrynsgröt och skinksmörgås och så kaffe och goda kakor som avslutning.

Sören hade med sig sina söta italienska vinthundar. De är otroligt näpna!

Ann-Marie följde mig till bussen och strax för halvelva var jag hemma igen. Jag trodde först att jag inte skulle kunna somna, men det var inga större problem.

I dag har jag börjat med att sätta en saffransbulldeg som står på jäsning. Lussekatter har jag tänkt mig att det ska bli. Smidig och fin blev degen och den jäser bra, så nu är det dags att börja baka upp den.

Trevlig onsdag!

14 reaktioner till “Trevlig tisdag

 1. Låter som en trevlig kväll. jag tycker du är modig som vågar dig ut ensam när det är mörkt. Att köpa byxor är något av dte tråkigaste jag vet, för jag hittar aldrig några som passar. Kram

 2. Jo men så var det förr. Alla byxor hängde oftast samlade men det kan man glömma nu. Man får irra fram- och tillbaka för att hitta det man är på jakt efter. Misstänker att det är en strategi för att man ska fastna för andra klädesplagg också. Skönt att du hittade ett par i alla fall.
  Vilken bra eftermiddag det blev.
  Saffran är inköpt här men jag väntar med att baka. Skorporna har nämligen haft en oroväckande snabb åtgång…

  Kram och god onsdag!

 3. Det låter som du hade en riktigt trevlig dag i Visby igår! En heldag nästan!
  Och jag såg på Facebook att dina lussekatter var färdiga och SÅ goda de såg ut! Här blir inget gjort nu, förutom att serva maken. Det här blev långdraget. Fia (som bor närmast) hjälper oss så mycket hon hinner, men det är ju jag som är här hela tiden. Svårt med oron…
  Ha det bra, kram, Monica

  1. Ja, det blev en fin dag!
   Att maken influensa inte ger med sig. Han har ju varit sjuk länge nu. Jag förstår att jag kom lindrigt undan, för visst är jag lite snuvig och får en och annan hostattack, men annars mår jag bra. Kram

 4. Så smidigt att kunna ta bussen! Väldigt bra att det fanns en fruktbakelse också… Och visst är det gott med lussekatter.

 5. Skönt att snön försvann! Här slapp vi den och idag är det soligt och kallt. -13 i morse. Brrrr!
  En trevlig dag … och så bra att du hittade ett par byxor som du gillade.
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 6. Håller med om att det ”var bättre förr” i butikerna. Jag som bara vill göra det där inköpet jag planerat vill inte behöva leta i 30 minuter efter t.ex. de där svarta byxorna. Jag handlar hellre online numera. Fast det är ju inte alltid saker och ting passar men returer går ju alltid att göra tack o lov. Jag ska också baka lussekatter, kanske i nästa vecka.

  1. Jag handlar sällan kläder online, däremot går det bra med skor. Jag har ganska precis en vanlig 37:a, så de brukar alltid passa.
   Lycka till med baket!

Kommentarer är stängda.