Jag blev rätt våt…

.…på min promenad igår, för det började regna på hemvägen, men det var skönt att komma ut och röra på sig lite.

Jag hade egentligen bara tänkt gå en vända på Barkan, men det var så ”lättgånget” så det fick bli en klinterunda i alla fall. Fast jag fick korta av den lite på grund av regnet.

Det blev en sen lunch och när den var avklarad åkte jag till Konsum och handlade. Då snöslaskade det rejält, men det är ju inte så stor bit att köra. När jag fyllt kundvagnen med det jag skulle ha och kommit till kassan var det med ett visst motstånd jag godkände notans belopp. Hur sjutton kunde det bli så dyrt, trots att det var halva priset på smör? Det är hemskt!

Jag tröstade mig med att åka till Suderviljan på hemvägen och köpa två julstjärnor. Vi pensionärer har 20% rabatt där på måndagarna och det kom som en glad överraskning, för det hade jag totalt glömt bort. Det var tur att jag inte köpte blommorna på Konsum. Jag hade ställt ned en i kundvagnen, men ångrade mig och ställde tillbaka den. De är ju så känsliga och jag var rädd för att det inte skulle räcka med att sätta dem i en kasse. På Suderviljan fick jag dem ordentligt inslagna i papper.

När jag kommit hem och fått plocka in mina varor i kyl och frys och julstjärnorna i ytterkrukor var det dags att sätta på tv:n och koka en kopp eftermiddagskaffe.

Jag gillar min julstjärna och eftersom glödlampan gått sönder under sommar köpte jag givetvis en ledlampa. Så den unnar jag mig att ha tänd hela dagarna.

I dag är det tisdag och jag planerar inför en tur till Visby. Det är goda vännen Ann-Marie som bjuder på julgröt och skinksmörgås i eftermiddag. Jag kör inte, utan jag tar en buss lite längre fram på dagen. Visserligen har jag bra dubbdäck, men det finns ju andra som inte har det.

Just nu vid halvtiotiden har vi en plusgrad och jag ser faktiskt en svag skymt av solen och det är ljust. Den är man inte bortskämd med, så förfärligt mörkt som det varit dag efter dag en lång tid nu.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Jag blev rätt våt…

 1. Så skönt med en promenad trots regnet. Maten är fruktansvärt dyr så det gäller att kolla extrapriser.
  Så fin stjärna du har och med ledlampor är det ok att ha den tänd.
  Vi har snö som var blöt igår men efter nattens minusgrader är den frusen. Det är väldigt svårt att gå.
  Kramar från oss

 2. Fint med julstjärnor och så härligt att ni haft lite sol! Vi har också en grå tillvaro just nu med mycket regn och moln. Varje vattendroppe behövs så jag klagar inte, men den här hösten har inte varit som vi föredrar att den är 🙂

 3. Maten har verkligen blivit enormt dyr. Läste idag att elprisräkningen som kommer i januari skulle bli väldigt mycket dyrare. Men min adventsstake vill jag ändå ha tänd om dagarna. Har läst att den drar inte så mycket ström så då får jag dra in på annat i stället. Kram

  1. De här stakarna drar väldigt lite ström. En femarmad ljusstake som man har tänd dygnet runt i 30 dagar drar 24khw och det är inte mycket.
   Kram!

 4. Det är skönt att komma ut och röra på sig. Så länge det inte ösregnar så tycker jag ändå att det fungerar bra.
  När det gäller julstjärnor så verkar jag vattna antingen för mycket eller för lite så i år har det inte blivit någon. Ibland har de slokat bara de kommit innanför dörrarna trots att jag hanterat blommorna försiktigt. Hur hanteringen varit innan kan man tyvärr inte påverka.
  Vilka trevliga planer för eftermiddagen!

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

  1. Julstjärnor är svåra, men jag brukar ha tur med dem, men man kan ju aldrig var säker. Vi får väl se hur det går med årets.
   Jag ser fram mot eftermiddagen! ♥
   Kram

 5. Åh, så trevligt det låter, både med promenaden och den planerade Visbyresan. Här har jag inte kommit utanför dörrarna (utom för att ta in tidningen och gå ner med slasken) sedan i torsdags i förra veckan när maken insjuknade! Det verkar vara en väldigt segdragen influensa. Fia har varit här och testat honom för covid, men det var det inte, gudskelov!
  Hoppas att du får en mysig eftermiddag – klokt av dig att ta bussen!
  Kram, Monica

 6. Så trevligt att du har fått se solen idag, för grått har det varit så länge så det räcker.
  Du har det så fint i dina fönster och julstjärnan passar väldigt bra där.
  Nu blir vi också förvånade då vi handlar, allt har blivit så mycket dyrare och det märks tydligt.
  Hoppas att du fick en fin dag i Visby.
  Kram!

 7. Så hemtrevlig bild med din adventsstjärna! Jag brukar köpa julstjärnor och har aldrig haft problem med dem, brukar behålla dem till nästa säsong, men de två senaste åren har de fått löss på sommaren, så i år vet jag inte om jag tycker det är lönt.

 8. Man behöver verkligen bra däck om man ska ut och köra när det är snöslask. Men det låter trevligt med julgröt och skinkmacka.
  Kram

Kommentarer är stängda.