All sårkars dag

I dag tycker Allnakku att vi ska fira alla lekfulla gossar och män. För visst är det sant som man säger, en karl blir aldrig riktigt vuxen, det finna alltid lite av en sårk kvar i honom.

Pa all sårkars aigen dag bör pojkar i alla åldrar släppa fram leklynnet och ägna sig åt något som de gör bara för att det är roligt. Det är spännande för omgivningen att få se vad det blir.

I radion spelas nästan bara julmusik nu, så den lär man vara trött på innan julen äntligen är här, som ombyte kommer här en låt om ”En läitn sårk”. Det blir lite övning i gutamål också och bloggvännen Carita tycker ju att vi ska muntra upp oss lite på måndagarna, så då passar det kanske att ta sig en svängom.

På tal om jul förresten – Jag såg en riktigt söt julfilm på Netflix igår: The Noel Diary. Den handlar om en romanförfattare som rensar i sitt barndomshem inför jul och träffar en kvinna som söker sin biologiska mor.

Den här måndagen är riktigt mörk och det går inte att vistas inomhus utan att ha lyset tänt, men det blåser lite, så vi får hoppas att vindkraftverken snurrar på.

Nu har jag varit inne i decembermörkret i flera dagar, men i dag känner jag att jag måste ut och få lite dagsljus i ögonen. Jag får en och annan hostattack, men annars mår jag skapligt, så jag tror inte att jag far illa av lite frisk luft. Först ska jag ta mig en promenad på Barkan och sedan ska jag ta bilen och åka och handla. Eva erbjöd sig att göra det när jag insjuknade, men just då hade jag inga större behov, men nu börjar det bli dags.

Glad måndag!

22 reaktioner till “All sårkars dag

 1. Det ligger mycket sanning i att karlar aldrig blir riktigt vuxna! Tur att dom har oss kvinnor, som tar hand om dem…
  Här blir det inte mycket gjort mer än att hjälpa maken med än det ena än det andra. En envis influensa har han!
  Jag skulle behöva städa och handla, men jag får be Fia handla, tror jag. Tur att man har barn, som kan hjälpa en!
  Lycka till med dina förehavanden, kram, Monica

 2. Då hoppas jag att alla sårkar får en bra och trevlig dag på alla vis 😀
  Oftast mår man ganska så bra av att komma ut när man väl piggnat till.

  Önskar dig en glad måndag!

  Kram

 3. Skönt att du mår bättre. Jag måste erkänna att jag förstod inte mycket av det han sjöng om förutom ordet sårk, men det är bara för att du berättat det tidigare. Kram

 4. Din fina nya Header gjorde mig glad. Den lyser upp.
  Jag känner mig träffad. En liten sårk kommer förhoppningsvis alltid att finnas kvar inom mig.
  Tack för Netflixtipset. Kanske något att sa se när döttrarna kommer hit.
  Låten ska jag försöka komma ihåg att lyssna på senare. Just nu lyssnar jag på hemlig musik som inte är släppt offentligt.
  Kram, inomhusBosse

 5. Glad måndag!
  Julmusiken börjar spelas för tidigt, men här hemma spelar jag den gärna då jag gör julkort instundande lördag och sedan under de riktiga julhelgsdagarna. Men måtta med allt 😀

 6. Här har det vräkt ner stora snöflingor och har blivit otroligt slaskigt, så jag vände på mina vanor och åkte och handlade efter sju i kväll. Jag tänkte att det kanske blir ännu kladdigare i morgon bitti. Nej, jag är inte förtjust i snön.

  1. Här snöregnad det när jag var och handlade, men det har inte kommit något som ligger kvar. Vi får väl se hur det ser ut i morgon. 😍

 7. Jag lyssnade på låten och inte förstod jag mycket men jag skyller på att basen tog bort sången (ler) härlig takt var det i alla fall!
  Kram Inger

 8. Trevligt med lite musik … men texten var svår 🙂
  Den filmen har jag redan lagt till i ”min lista” för att titta på någon gång framöver 🙂
  Skönt att se att du mår bättre igen!
  Önskar dig en bra tisdag!
  Kram

 9. Så oturligt att du fick avsluta din promenad i regn.
  Kommer det ner något här nu så blir det snö, för vi har kallt ca -10 grader.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.