Bondförkylning, Fem en fredag, Grattis Eva!

Förkylningen håller i sig med snuva och rethosta, men i natt har jag sovit gott, trots att jag låg ett par timmar igår eftermiddag. Jag hade ett covid-test hemma, så det har jag gjort, mest för att veta hur försiktig jag ska var i kontakt med andra och det var negativt, så det här är nog bara en helt vanlig bondförkylning.

Fredag och dags för elisamatildas fredagsfrågor:

Hur förbereder du för julen inför första advent?
Till första advent plockar jag bara fram adventssljustaken och två elektriska ljusstakarna, en stjärna och utebelysningen.

Finns det något du alltid måste göra inför jul?
Köpa hem amaryllisar och fira mina tre barns födelsedagar.

Vad har du kvar att göra inför julen?
Pynta, baka, göra godis, handla julklappar, laga mat….

Ordnar du hembakat eller färdigköpt julbak/godis?
Hembakat och hemgjort godis ska det vare, men en och annan Aladdinask är inte fel.

När kommer granen in i värmen?
Numera har jag bara en liten plastgran på ett bord, men förr hade vi en vanlig gran och den fick stå i pannrummet några dagar före jul. Först dagen före julafton fick den komma in för att kläs.

Grattis på födelsedagen Eva

Trevlig fredag!

34 reaktioner till “Bondförkylning, Fem en fredag, Grattis Eva!

 1. En ”vanlig” bondförkylning kan vara nog så besvärlig. Krya på dig! Grattis till dig och dottern idag!
  Kram

 2. vi har endast en födelsedag i mitten av december och det tycker jag är skönt. amaryllis sja jag också skaffa hem. och hyacinterna får jag nog förnya. godis har jag slutat göra

 3. Usch, så jobbigt med en förkylning! Hoppas att den blir lindrig och att du kan sova mycket, det hjälper.
  Maken här har nog fått någon sorts influensa.
  Så gullig Eva är på bilden!
  Krya-på-dig-kram från mig!
  Monica

  1. Hoppas att maken kryar på sig snart. För min del är det hackhostan som är jobbig, annars mår ja skapligt.
   Visst är hon söt! Hon var en otroligt söt bebis också och när hon föddes hade hon långt mörkt hår som barnsköterskorna kammade till en tofs mitt på huvudet och satt en röd rosett om.
   Tack och kram!

 4. Så skönt att det bara var en vanlig förkylning men man kan ju känna sig risig ändå. Vilken fin bild på dagens födelsedagsflicka! Tre barn i december och så julen på det. Kan tänka mig att det var en intensiv månad när barnen var små.

  Önskar en fortsatt fin fredag och gott krya på!

  Kram

 5. En vanlig bonnförkylning kan vara nog så jobbig, min satt i i 4 veckor sen barnbarnsbarnet Ebba varit här med sin snuviga näsa, men skönt att det inte är covid du har.
  Krya snabbt på dig!
  Kram/Kicki

 6. Förkylning nu i december är inget vidare…det är det i och för dig aldrig. Du är flitig med att baka inte bara till jul har jag förstått. Jag har köpt två Alladinaskar när de sålde dem för halva priset. Tycker normalpriset är ovanligt dyrt i år eller så har jag bara glömt vad de kostade i fjor. Jag fick ge 40 kr nu och i en annan butik såldes de för 80 kr. Mycket märkligt. Kram

 7. Så du har tre barn födda i december, vilken tajming! Trist med förkylning, men tack o lov är det flera veckor kvar till jul så du hinner repa dig. Trevlig helg

 8. Så skönt att det verkar som om förkylningen är på tillbakagång! Så rar bild på Eva, jag har bara ett eget barn fött i december, men äldste sonen kom i slutet av november, äldsta barnbarnet 1 dec, yngsta barnbarnet 6 december och hennes mor 7 december, så det blir lite firande här också!

 9. Det där med amaryllisar som ”måsten” glömde jag. Köpte en i dag. Och hyacinter vill jag ha till jul.
  Kul att läsa dina svar, och att du bakar och gör godiset själv 🙂

 10. Usch ja, en riktig bonnförkylning har jag fått också. Så blire när man är ute och förlustar sej!
  Kryakramar till oss bägge ❤ /Inger

 11. Hoppas att du blir fort bra. Jag har inte tagit min 5-te covidspruta än för det har varit så mycket annat. Idag ska jag på ögon och få se om dom tänker operera min gråstarr eller bara undersöka.

Kommentarer är stängda.