Usch vilken natt jag haft!

Jag skrev ju igår att jag skulle gå ut på en promenad på eftermiddagen, men efterhand som tiden gick började jag känna mig svidig och konstig i halsen, så jag förstod att det var en förkylning på gång. Så går det när man inte håller sig hemma. Jag var ju på ett SPF-möte förra torsdagen och så julbordet i söndags.

Halsen blev verkligen mer och mer besvärlig så vid halvtiotiden tog jag en alvedon och gick och la mig, men det gick ju inte att sova heller. Naturligtvis fick jag förmaksflimmer också. Sova med en puls på 140 är nästan en omöjlighet.

Fitbit rapporterar att jag varit orolig 25 gånger under natten och nästan inte sovit någonting och det förstår jag, för jag mådde verkligen dåligt, men i dag är det bättre. Halsen känns nästan normal och jag har ingen feber att tala om. 37,3 är ju inte så mycket att beklaga sig över, även om jag normalt har 36,2 och jag är inte mer än normalt snuvig. Det är verkligen länge sedan jag hade en förkylning!

Nu ska jag gå och klä mig, för jag kom upp sent i dag och har tagit det lugnt på morgonen och pulsen är ner på 67 trots att jag hållit på med diverse plock.

Och så har vi lämnat den trista månaden november och december börjar på samma gråa sätt. Som du ser så har jag öppnat den första luckan i min Trisskalender och det var inte det lättaste. Kalendern är väldigt dåligt stansad, så man får sitta med kniv och pilla för att få upp luckorna. I alla fall luckan nr 1.

Jag köpte fyra kalendrar och gav barnen varsin när vi var på julbordet på Toftagården. Alla tre fyller ju år den här månaden. Eva i morgon och Bosse på söndag, Krister först den 22 december.

Ha en skön torsdag!

22 reaktioner till “Usch vilken natt jag haft!

 1. Usch, vilken jobbig natt du har haft! Förstår om du blev orolig av hjärtflimret! Maken här har också blivit dålig, men det verkar vara en kraftig förkylning eller möjligen influensa. Men man blir ju orolig…
  Vilka bra presenter med Triss-kalendrar!
  Gråväder här idag, men jag får stanna inne hos maken.
  Hoppas att ditt hjärta håller sig lugnt nu!
  Kram, Monica

 2. Det låter som en jobbig natt. Det får väl bli en lugn dag för dig idag så du kan hämta dig lite. December är en riktig firarmånad i din familj. Måste ha varit jobbigt när barnen var små. Nu fixar de klart kalasen själv. Var rädd om dig. Kram

  1. Ja, det var nästan lite synd om dem och Krister hade sällan något kalas. Han och jag åkte till Visby och handlade de sista julklapparna och gick på restaurang. Kram

 3. Sömnlösa nätter är jobbiga. Jag har samma kalender som du, det var lite pilligt, håller med. Jag har också tre födelsedagsbarn den här månaden. Dottern idag, en av våra placerade killar den 20 och min man den 22 . Sen börjar det nya året med första födelsedagsbarnet 4 januari…men dit är det långt. Kram från Anne-Lie (en gammal bloggare)

  1. Kul att du hörde av dig Anne-Lie. Ja med barn som fyller år i december har man onekligen fullt upp, eller hade kanske jag ska säga. Nu klara de sig själv. Kram

 4. Hoppas att du blir frisk fort. Förmodar att du tagit influensasprutan. Jag har inte gjort det ännu. Här snöar det varje natt nu men inte så mycket att jag måste skotta, det räcker med att sopa av bilen och trappan än så länge. Jag ska till Östersund på ögonkliniken. Få se om dom tänker operera min gråstarr eller om det bara är besök.

  1. Visst har jag tagit sprutor 5 mot covid och så säsongsinfluensan också. Men det här är nog en vanlig ”bondförkylning. Hoppas att du får en operaton! Alla blir ju så bra efter starroperationer. Kram

 5. Vilken jobbig natt det blev men skönt att du känner dig bättre i dag i alla fall.
  Här öppnades också första luckan men den var väl utstansad. Värre på vinstfronten dock… Trevlig present till decembers födelsedagsbarn. Hoppas gåvorna ger klirr i kassan.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

 6. Fy en sådan jobbig natt du hade … hoppas den gångna natten var bättre!
  Håller tummarna för vinst på din kalenderöppning dagarna fram till jul!
  Kram

  1. Det är så spännande. Förra julen fick sonen en tomte den 1/12 och en tomte till den 2/12, så förhoppningarna om storvinst var stora, men tomte nr 3 dök aldrig upp. Kram

 7. Jobbigt detta med att bli sjuk och inte kunna sova. Förmaksflimmer på det, vet hur det är och det är verkligen ansträngande. Skönt att det verkar gå tillbaka så fort i alla fall, det gläder mig, men håll dig lite i lugn och ro några dagar.
  En sådan adventskalender har jag också köpt, ingen vinst lucka ett.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Ja, det var en jobbig natt, men så sov jag desto bättre i natt. Jag vann ingenting heller på lucka 1. Trevlig helg!

 8. Fy vilken jobbig natt du hade.
  Trist med förkylning så nära jul. Hoppas den ger sig snabbare än vad min gjorde.
  Kram

Kommentarer är stängda.