Toftagården 1:a advent 2022 / Fars dag 2010

Det blev ett par trevliga timmar på Toftagården igår, där hela familjen samlats för att äta julbord tillsammans. Vi saknade bara Edoardos fästmö som var bortrest.

Och medan vi samlades fick vi glögg med tillbehör.

Sedan blev vi visade till vårt bord och när vi beställt dricka var det bara att börja ta för sig av läckerheterna. Allting smakade mycket bra och det fanns mycket att välja på, så det blev många vändor innan vi var nöjda och servitörerna var uppmärksamma och bytte tallrikar så fort vi lämnade bordet för att hämta en ny omgång mat.

På väg hemåt, mätta och belåtna – Bosse, Eva, Krister och lilla jag. /Foto Thomas

När vi radat upp oss för fotografering utanför Toftagårdens entré påminde Eva mig om att vi tagit ett familjefoto där tidigare en Fars dag, så när jag kom hem måste jag ju leta fram det.

Fars dag 14 november 2010

I dag är det måndag och en ny vecka väntar. Jag har börjat dagen med att lägga in ett referat på helagotland.se från SPF-mötet i torsdags och en påminnelseannons om julbordet på Suderbys den 15/12.

Solen tittar in på mig där jag sitter vid datorn och himlen är blå, så visst artar det sig till en Glad måndag och någon typ av uteaktivitet måste det nog bli. Om inte annat så tror jag att jag ska ta mig en biltur till Hemse lite längre fram på dagen när morgonfrosten försvunnit från vägarna. Jag är i akut behov av nya långbyxor. Man kan inte gå i jeans hela tiden och de är dessutom väldigt kalla när det är kallt ute.

Ha en glad måndag!

15 reaktioner till “Toftagården 1:a advent 2022 / Fars dag 2010

 1. Vad trevligt att ni samlades allihop till ett julbord och att det var så lyckat med både smaker och service. Smart att vänta att ge sig ut på vägarna till frosten försvunnit, när en kan.

 2. Vilken bra och trevlig 1:a advent det blev. Härligt att ni kunde samlas och njuta av god mat och dryck. Att det dessutom är bra service är alltid uppskattat tycker jag.
  Här kämpar solen men jag tror den får ge sig. Hoppas att du hittar ett par byxor. Jeans är inte min grej och absolut inte på vintern för då tycker jag att de kyler.

  Kram och glad måndag!

  1. Här har solen också gett upp efter en härlig morgon, men man får vara glad för den lilla stund den visade sig. Kram

 3. Vilket lyckat möte för er alla och gott var det tydligen också! Sådana ”uppställda” foton skulle man ju inte ta förut, men jag har märkt, att det är just sådana foton som man är mest glad för! Där ser man verkligen hur människor ser ut och hur dom hör ihop (som fotot av min barndomsfamilj jag la ut på Fars dag)! Så fina foton du har på din familj!
  Jag använder jeans till vardags året runt, lite tjockare tyg på vinterhalvåret bara! Jag fryser aldrig i dom! Sedan har jag ”finbyxor, som är mera som kostymbyxor med pressveck, när jag någon gång klär upp mig.
  Sol här idag, så jag ska ta ett tag med löven igen…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Visst är det lite kul med uppställda foton också. Äldste sonen vill aldrig vara med på bild, den här typen accepterar han.
   Jag har väl antagligen för tunna jeans vintertid, för jag tycker att de blir så isande kalla. Kram

 4. Fina foton på din egen lilla familj! Båda årtalen. Jag förstår inte detta, våra barn blir så långa, för att inte tala om barnbarnen. Men det är väl så att vi krymper med åldern, men det är rart, det.
  Glada kramar!

Kommentarer är stängda.