Nu grönskar det igen

Om inte kung Bore ställer till det igen så verkar det som om all snö vi fick förra helgen snart är ett minne blott. Det är ett par plusgrader i dag, men riktigt novembergrått.

Jag gick upp redan vid halvåttatiden i dag, för det är ju onsdag och då är det så trevliga korsord i GA. Inte begär man så mycket av tillvaron när Lyckokvadraten kan få en att gå upp lite extra tidigt på morgonen! I dag var den ganska enkel och jag behövde bara googla en gång. Att det finns en murkla som heter biskopsmössa hade jag ingen aning om, så det måste jag kolla.

När jag kryssat färdigt och fått i mig frukosten och på mig kläderna gick jag ut i förrådet och hämtade adventsljusstakarna. De fungerade när jag ställde ut dem där efter förra julen, men det är ju ingen garanti för att de fungerar nio månader senare. Ljusstakarna fungerade, men en glödlampa till julstjärnan måste bytas ut och så ska jag ha hem stearinljus. Nu återstår det att sätta upp utebelysningen på vindskyddet mot min granne. Fast jag tänder inte förrän på lördag kväll. Man får inte tjuvstarta!

Trevlig onsdag!

22 reaktioner till “Nu grönskar det igen

 1. Tack för påminnelsen! Stearinljus har vi helt glömt att köpa så det måste fixas vid tillfälle. Så skönt att det mesta fungerade i alla fall. Ibland kan det hända oanade saker under sommarvilan.

  Här är all snö borta nu så nu är det novembergrått igen.

  Önskar en fin onsdag!

  Kram

 2. Har precis tagit in julpynts kartongerna. Har inga ljusstakar då fönstren är så små men stjärnor i fönstren. Det är fint med ljusslingor i trädgården.
  Kramar från oss

 3. Även här har snön smält bort och idag har jag varit ute och räfsat och klippt med gräsklipparen idag.
  Vi har köpt ledlampor till våra 5 julljusstakar i år, de drar ju mycket mindre ström och vi brukar ha dem tända dygnet runt i juletider.
  Idag är maken iväg och köper en röd lykta till terrassen, vår gamla gick sönder i fjor. Ja, nu börjar man så smått fundera på julen…
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Äh, strunt i om det är led eller inte. Den avgiften är ändå en pipa snus jämfört med vad annat, el eller inte, kostar. Jag räknar med att en tur med bilen till butiken (20 kilometer) kostar lika mycket som en adventsljusstake i två månader. Mycket annat som vi gör/köper av ohejdad vana kostar betydligt mer. En investering i en led-ljusstake kostar dessutom flera gånger mer än elen till en ”vanlig” ljusstake…

 5. Grönt här också! Tacksam för det, även om dimman låg tät hela dagen. Jag är också beredd med fönsterljusstakarna (på golvet än så länge), någon tvärs över gatan har redan tänt sina, men jag behärskar mig. Men jag kommer att sätta timer på köksstaken så att den tänds på morgonen också, det känns så välkomnande när man kommer upp.

  1. Man får inte gå händelserna i förväg och jag tänder mina elljusstakar och utebelysningen först på lördag kväll. Jag har timer på utebelysningen bara. ♥

 6. Mysigt att se hur julförberedelserna börjar i ditt hem. Och jag måste säga att den översta bilden med båtarna i snön är fantastisk (fast jag inte gillar snöbilder egentligen).

 7. Även här år snön snart ett minne blott … skönt!
  Måste hämta ner min adventsljusstake och kanske även en stjärna från vinden … och hoppas lamporna fungerar. Tänder inte heller förrän på lördag kväll!
  Kram

 8. Jag har slutat med adventsgrad och sätter upp en ljusslinga på huset istället och det går ju bra. Gjorde det härom dagen innan det blir för mycket snö men jag har förstås inte tänt den. Det är svart och grått ute nu men snön ligger kvar här och kommer säkert att göra det hela vintern nu eftersom det är minusgrader hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s