Nu är ”det vita helvetet” här!

Jag gillar inte snön, men uttrycket i rubriken kommer från när Åke och jag var i Las Palmas en gång. Vi åkte ospecificerat och hamnade på ett litet, rätt trevligt hotell. Frukosten fick man in på en bricka och i korridoren fanns ett kök som långliggarna använde och de flesta av dem var medelålders och äldre svenskar. Det var som något slags vandrarhem. Trafiken var hemsk och jag trodde första att det skulle vara omöjligt att sova, men man vande sig ganska snabbt.

På takterrassen rådde militärisk disciplin och nåde den som flyttade på eller tog någon annans solstol. Det var en fin gemenskap gästerna emellan och man hjälpte varandra med tips om kurser i spanska och var man skulle gå för att köpa resår t e x. En dag var det någon som talade om att de skulle åka hem till Sverige igen och då svarade en man: ”Va f-n ska ni hem och göra i det där vita helvetet?!” Det uttrycket nappade Åke och jag på och sedan dess blev det vår benämning på snön!

Och nu är det här, det vita helvetet. Jag misstänkte det redan innan jag öppnat persiennerna vid halvåttatiden, för det var misstänkt ljust i rummet. Dagens första bilolycka här på ön är redan rapporterad och det är nog många, som liksom jag, ännu inte fått på vinterdäcken.

Ännu har ingen snöröjare synts till här, men jag får väl ta och gå ut i förrådet och plocka fram snöskyffeln och få bort snön på uppfarten till min dörr i alla fall, för det får vi sköta själva. Sedan kan jag ju fortsätt med ett projekt jag håller på med. Jag går igen blogginläggen i min gamla blogg från 2004-2009 och ska göra årskrönikor av dem. Varför då kanske någon säger? Bara för mitt eget höga nöjes skull och för att jag kan. 😍

Trevlig lördag!

20 reaktioner till “Nu är ”det vita helvetet” här!

 1. Det var en bra benämning på snö! Har inte sen tonåren gillat snö, även om det blir ljusare ute och kan se vackert ut på bild. Men i verkligheten gör det bara vägar och gångar hala – och just nu blir det extra besvärligt när jag måste ge mig ut antingen till vårdcentralen eller till sjukan. Visserligen brukar det alltid komma snö till Rolles födelsedag den 14:e så man skulle ju vara beredd. Men att gå från sommar till full vinter på 3 dagar känns hemskt…..
  KRAM-Susie

  1. Visst ställer den här snön till det, men vi får väl hoppa att det inte kommer att ligga kvar så länge. Kram och trevlig helg!

 2. Ja, inte är det kul, det där vita! Här har det inte kommit än, men igår eftermiddag sjönk temperaturerna ner under nollan för första gången i höst och nu på förmiddagen har den tagit sig upp till +0,8 grader. Brrrrrr!!!
  Och jag har massor med löv kvar att räfsa…
  Hoppas att du snart kan få hjälp att byta till vinterdäck!
  Kul att du gör årskrönikor! Kanske ska fundera på att göra årsböcker också?
  Det gör jag numera och det blir så bra. Jag använder ”Smartphoto”, där väljer du format, pärmsort och färg och hur många blad man vill ha. Jag gör ett uppslag/månad, det räcker bra för att beskriva en månad. Gå in och kolla, det är kul!
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Det ser fint ut ute men vi håller oss nog inomhus idag. Jag hade tänkt åka på julmarknad i Levide men jag har ställt in det. Vi hade visserligen den turen att vi fick på vinterdäcken i torsdags. Det var verkligen timing. Ha en skön helg.

 4. Det var en bra benämning på snön kan jag säga. Här har vi sluppit den men hade frost i går kväll och natt. Dessutom kom det lite snöblandat regn.
  Klart att man ska göra det som man vill och kan 😀

  Kram och god lördag!

  1. Jag varit ute och skottat min uppfart och det hade kommit ungefär en dm snö. Men nu är uppfarten ren och jag har strött på tösalt så förhoppningsvis töar den snö som kommer nu.
   Kram

 5. Du har fått mycket snö ser jag. Här är lite vitt på marken och hustaken. Jag tycker det är ok med snön om den får ligga kvar.
  Har varit ute på en längre promenad och det var lite halt.
  Nu dags för lunch och det blir matjesill potatis och gräddfil 😊
  Kramar från oss

 6. Ojdå! Här kom det snö så att marken är aningen pudrad. Ingenting syns på träden. -5 i natt och -1,3 just nu på eftermiddagen. Snö hör vintern till, jag ser ingen orsak till att förbanna den. Men när det kommer en halv meter på en gång som skall skottas bort, då är jag inte särdeles glad. Men det går det också. Snön behövs för växternas övervintring.

 7. Usch! En dm var rejält. Här har det börjat, så jag får se hur det ser ut i morgon, jag har inte tid för att byta till vinterdäck förrän på torsdag och då ska väl det mesta ha försvunnit. Jag tänker också på att om man ger sig ut, försiktigt, så är det kanske andra som inte är lika försiktiga. Förra året köpte jag en rejäl snöskyffel, men utan vinterdäck hjälper det inte så värst.

  1. Jag lär få ut och skotta i morgon också, för det har snöat till och från hela dagen och nu i kväll har vi -2. Mer snö lär det visst ska komma i morgon.

 8. Jag är född i fjälltrakterna där snön ligger meterdjup i många månader. Givetvis var jag en hejare på slalom och fjälltopparna besöktes med skoter när åldern tillät. Jo tack, skottat har jag också gjort så valkarna sitter kvar trots att det är 20 år sen jag flyttade ut till en liten ö på den norska sidan av gränsen, där golfströmmen låter oss slippa snön och kommer den är den borta fort nog. Blir det några minusgrader så är de få och inte de där minus 30 som inte var ovanligt i hembygden. Jag tycker jag hamnat i paradiset och vill jag titta på snön kan jag alltid ta turen hemhem.

  1. Så skönt för dig att få bo på en plats där det inte kommer så mycket snö. Jag kan tänka mig att det är skönt. Här får vi snö en del vintrar andra inte, men den blir sällan långvarig, så vi har ingen riktig vana vid den.
   Ha en fin helg!

 9. I Norrahammar har inte det vita helvetet kommit ännu, men i Stockholm har jag hört att det är snökaos. E4:an var avstängd eftersom en långtradare vält rakt över vägen så det var ju tur att jag inte skulle uppåt den här helgen.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram

 10. Älskar snön men det är klart den ställer till det också. Vi har inte fått på vinterdäcken än. Tur jag inte ska ut och fara någonstans idag. De har inte skottat vägarna här där jag bor heller.

  1. Jag har varit ute och halkat utan vinterdäck i dag, men det var bara en liten bit här på samhället och det gick bra.

Kommentarer är stängda.