Den härliga solen….

….gav mig energi i dag, så när frukosten var avklarad fortsatte min sena höst/tidiga julstädning. Jag började med att putsa alla fönster både på ut- och insida. Det är inte så märkvärdigt när man bara har tre stycken som man når att putsa med hjälp av en liten pall. På Stenstugu tog det bra mycket längre tid innan man hunnit putsa fönstren i alla rum. Fönster som dessutom är dubbelkopplade. Här har vi treglasfönster, så det är bra mycket enklare.

Bokhyllorna klarade jag av häromdagen och igår möblerade jag om lite i vardagsrummet, så i dag var det dags för gardinbyte och lite ans av krukväxterna. Man får ta det lite efterhand!

Sedan bytte jag gardiner i köket också när jag ändå var på gång. Nu har jag tvättat de jag tog ner så de är rena och fina tills de ska upp igen. Efter en sen lunch ska jag gå ut på en promenad, för även om solen har mattats betydligt ser det ganska trevligt ut. Och det gäller att passa på, till helgen påstår SMHI att det ska bli snö.

På helagotland.se kan man läsa: Enligt SMHI väntas snön fall över Gotland från lördag eftermiddag till en bit in på söndagen. Prognosen är ännu osäker men det ser ut att kunna falla en del snö. Jag vill ännu inte riktigt specificera vilka mängder det blir, säger Marcus Letalick, meteorolog vid SMHI i Norrköping. Det är väl inte annat att vänta och man får vara tacksam över den fina hösten vi haft.

Trevlig torsdag!

14 reaktioner till “Den härliga solen….

 1. Jag skulle önska att jag kunde tvätta fönster, men det är bara att konstatera att det inte går så bra med bara en fungerande arm, som dessutom är den vänstra.
  Hur det blir med julstädningen i år återstår att se.
  Trevligt att du fick lite sol, här snöar det idag.
  Kram/Kicki

  1. Det blir nog jul utan någon extra städning. Man får dra ner på kraven på sig själv helt enkelt. Och här började det regna just när jag skulle gå ut. Kram

 2. Vilken energi du fick och så skönt att få gjort så mycket. I morgon ska Husse ta utsidorna här men opassande nog ska det bli snöblandat regn i helgen… Nåja, det är ju sådana tider nu.

  Önskar en fortsatt fin torsdag!

  1. Nu kan man verkligen vänta sig lite vad som helst. Det ska bli spännande att se om det blir någon snö här i helgen. Kram

 3. Jag beundrar dig som klarar all städning. Önskar jag kunde göra lite mer men det är bara att acceptera att kroppen är kass.
  Solen gör en glad och den har visat sej här också
  Kramar från oss

  1. Jag gör bara lite i taget, för inte heller min kropp är i topptrim. Fast i dag har jag mått ganska bra faktiskt. Kramar till er!

 4. VILKEN energi du har! Plocka ner och sätta upp gardiner och möblera om – det kräver starka armar och bra balans! Här blir det ingen extra städning till jul, det får duga med den vanliga städningen. Men ta ner och tvätta gardinerna i köket ska jag göra.
  Här har det varit totalt gråväder, blåsigt och bara 4 grader idag, så jag frös som en hund på väg till frissan, man nu är jag ”slingad” och klippt i alla fall.
  Även här spås det snöblandat regn till helgen, brrr…
  Ha en skön torsdagskväll, kram, Monica

  1. Det blev ingen promenad för min del, för när jag väl påpälsad kom ut började det regna, så jag gick in igen. En halvtimme senare sken solen, men då satt jag redan framför tv:n med min kaffekopp och bestämde mig för att jag motionerat nog för i dag. Kram

 5. Så fint du har det där ❤
  Och att du själv orkar tvätta – strongt!
  Jag anlitar hjälp, mycket beroende på att jag jobbar bortåt 40 h i veckan.
  Torsdagskram!

  1. Jag har ju all tid i världen och kan ta det lite bit för bit, så det är inga problem att städa, ännu i alla fall är det väl bäst att tillägga. Kram

 6. Imponerande! Både fönster, gardiner och ommöblering – det var ett rejält dagsverke, verkligen motion. Det är klart att det är skönt när det är gjort, jag vet inte riktigt hur det blir med fönstren här. Det är ju rätt kallt helt plötsligt, även om det förstås inte är oväntat så här års. Snön hoppas jag dröjer!

 7. Det var verkligen en massa du hann med idag. Vilken skön känsla! Snön är kanske oundviklig, men önska kan en ju alltid göra, att den inte lägger sig 🙂

Kommentarer är stängda.