Det blev inte…

….. någon städning av bokhyllan igår, för innan jag var färdig med pellisslakten var det lunch. Jag hade ju åtta krukor av olika storlekar som skulle tömmas och plantornas rötter skulle befrias från jord. Jag gick med flera spann jord och rötter som jag tömde i en hög vi har bakom containern med trädgårdsavfall och de största krukorna körde jag dit på min pirra och tömde dem direkt där när jag grävt ur pellisarna.

Nu får plantorna stå i inneförrådet till någon gång i mars, för då är det dags att plantera dem igen. (Om de överlevt min misshandel förstås?)

Efter lunchen pratade jag först med min syster Kerstin i telefon en stund och sedan tog jag en promenad till Konsum-Posten, för jag hade ett paket att hämta. Det var fortfarande mulet, men väldigt behagligt ändå. När jag kom hem var klockan nästan halvtre och då kände jag att jag gjort nog för i dag och dessutom var det dags för eftermiddagskaffe.

De här vackra rosorna sträckte stolt på sig och räckte en bra bit över staketet.

Vädret i dag är en kopia av gårdagens och det är 7º och det får man väl vara nöjd med den 15 november. Jag känner av gårdagens övningar, för de största krukorna är rätt tunga, så i dag ömmar ryggen lite, men det går väl förhoppningsvis över. Lite träningsvärk får man väl tåla!

En tidig morgonfågel, en Early Bird, hade hängt en kasse med färgpatroner från InkClub på mitt dörrhandtag i morse, så nu har skrivaren fått nytt svart bläck. Jag har också lagt in en annons för SPF Klinteortens räkning på helagotland.se och tagit vara på lite tvätt. Så nu kan jag inte hitta på något mer för att slippa undan bokhyllan. 😉 Fram med dammsugaren!!

PS precis när jag skulle uppdatera det här inlägget tittade solen in genom fönstret. Så härligt, nu kan jag släcka lampan! DS

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Det blev inte…

 1. Haha, jag märker att du är som jag, gör en massa annat för att slippa det man egentligen skulle göra! Det låter så jobbigt att städa bokhyllan! Vi har massor med böcker, ca 7 m bokhyllevägg, så här blir det bara snabbdammat uppe på böckerna…Förta dig inte nu, du slet ju med krukorna igår och fick träningsvärk…
  Gråmörker här idag, men 10°, så det kan kanske bli en promenad i em?
  Må så gott, kram, Monica

  1. Det är inte så märkvärdigt, för jag har inte så mycket böcker som ni. Nu är stora bokhyllan avklarad, nu ska jag ge mig på nästan. Kram (Och solen den försvann!)
   Kram

 2. Så bra jobbat! Tanken är alltså att man tar bort jorden från pelargonerna som sedan får klara sig själv över vintern. Ska de få något vatten då? Jag har fyra stycken som jag funderar att ge mig på…

  Vår bokhylla skulle också behöva en översyn. Dock är jag djupt tacksam för att jag gjorde en rejäl utgallring för några år sedan så att bokbeståndet minskades rejält.

  Här har solen inte tittat fram än men jag är tacksam och regnet inte dyker upp alls.

  Önskar en god tisdag!

  Kram

  1. Nej de får inget vatten. De står helt torra i mörkret hela vinter.
   Här kommer den och går och just nu är det helt mulet och det har börjat blåsa också….
   Ha en fin eftermiddag!
   Kram

 3. Jag har bara lyckats med en överlevande pelargon. Jaså, du skalar av all jord och låter dem stå mörkt! Då skulle ju jag kunna ställa övervintrande i källarförrådet?
  Du är duktig med dina pellisar och de är ju så tacksamma!
  Kram!

 4. Mina pelargoner i förnsterlådorna blommar fortfarande och jag ser en del klasar med knoppar som troligtvis inte hinner slå ut. Vädret ska tydligen bli kallare och blåsigt i veckan. Men jag njuter så länge det bara går. Kram

 5. Beundrar dina pelargoner, som brukar bli så fina. I morgon förmiddag ska jag ta tag i det där att flytta växter till den inglasade balkongen, sen är det verkligen höst oavsett om man säger att sommaren knappt är slut.

 6. Att du har rosor fortfarande. När jag satt ljus på mammas grav så fanns det faktiskt två knoppar på rosorna och jag ville inte ta bort dom men nu är det 5 grader kallt och har kommit lite snö så nu är dom väl döda.
  Pelargonerna har jag tagit in för länge sedan men så har jag en hel övervåning där jag inte har någon värme och så får dom stå kvar i sina krukor och jag byter jord till våren istället.

  1. Här har vi ännu bara haft någon enstaka minusgrad någon natt, men fortfarande har vi 7-8 plusgrader. Du brukar ha så fina pelargoner, så dem sköter du om väl. Kram

Kommentarer är stängda.