Alla helgons dag

Vädermässigt blev det här verkligen en riktigt mörk och dyster dag med regn och rusk, men det är ju november och då är det inte annat att vänta.

Jag skulle varit på gravarna och tänt ljusen i dag, men som vanligt har Krister o Thomas varit på en kyrkogårdsrunda så det skötte de och efter besöket på Klinte och Fröjel kyrkogårdar skulle de komma hit och hälsa på mig, så jag hade lite att pyssla med på förmiddagen, för jag ville ju bjuda på lunch.

De kom vid halvett-tiden och då stod jag redo med pannbiffar med lök och till efterrätt fick de glass och hemkokt chokladsås. Sedan satte jag på kaffet och sen satt vi och pratade ett bra tag innan de åkte tillbaka till Visby.

Nu börjar det mörkna, så Åke fick inget besök av mig i dag, utan han fick nöja sig med en bukett krysantemum och jag tror inte att han tog illa upp. Jag får ta en sväng till kyrkogårdarna i morgon i stället då det är Alla själars dag och se om ljusen ännu brinner i gravlyktorna. Jag ska till Visby på tisdag och då ska jag passa på att göra ett besök hos Clas Ohlsson och köpa batteriljus. Sen kan det få blåsa så mycket det vill.

Krister och Thomas

Ha en fin fortsättning på Alla helgons dag!

12 reaktioner till “Alla helgons dag

 1. Pannbiff med lök, oj, så gott det lät! Åke var säkert nöjd med att sonen tittade till honom idag!
  Här har det varit en solig men kall dag med en temperatur strax under 10 grader! Men det är ju november som sagt var!
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Så trevlig besök du fick och vilken god lunch du bjöd på. Det fungerade väl bra att Krister och Thomas besökte kyrkogården och en vacker bukett är inte det sämsta.
  Jat tycker det är skönt att vi kom till skott och fick köpt batteriljus. Precis som du säger är det snarare regel än undantag att ljusen slocknar när det blåser.

  Önskar en fortsatt fin alla helgons dag!

  Kram

  1. Det är så trevligt att få besök av ”grabbarna” och det var ju skönt för mig att slippa gå på kyrkogården i dag i regnvädret. Kram

 3. En fin dag, även om vädret inte riktigt ville! God mat och kärt sällskap är något att vara tacksam över, önskar dig en fortsatt fin helg!

 4. Fint att ni kan hjälpas åt med gravarna. Och jag tänker att det inte spelar så stor roll vilken dag en tar sig dit och nu får ju Åke två besök samma helg. God fika och lunch.

  1. Det spelar definitivt ingen roll och jag hoppas att jag kan ta en tur i morgon i stället. Då är det ju Alla självars dag, så det passar lika bra.

 5. Jag har köpt batteriljus till min mammas grav för den är några mil härifrån så jag kommer inte dit hela tiden. Dom andra gravarna är bara nere i byn så där har jag vanliga ljus. Annars är dom batteridrivana bra. Jag har sådana ute i lyktor vid infarten till huset också för som du vet så är mörkret helt kompakt här på vintern och jag ser bara ett enda ljus och det är på andra sidan sjön. Usch ja, men än har inte snön kommit så jag får väl vara glad för det.

  1. Man behöver verklig lysa upp tillvaron lite nu, både för levande och döda. Hoppas att det dröjer länge tills den förhatliga snön kommer. ♥

Kommentarer är stängda.