Självklart eller inte?

Det är ännu en fin dag, även om solskenet inte är lika tjusigt som igår, men det är fortfarande lika milt med nästan 12º. På förmiddagen har jag tagit mig en promenad på Barkan och när jag kom ner till skolan där elljusspåret börjar fortsatte jag till Konsum. Det finns alltid någonting som ska köpas hem.

Barkan kallas så för att spåret är täckt av mjuk härlig bark, som är väldigt behaglig att gå på. En självklar sak för en del kanske, men jag har fått frågan om varför den heter så. Så helt självklart verkar det inte vara. Det är i alla fall en 2,5 km lång slinga och vill man gå den kvällstid när det är mörk, kan man tända belysningen vid starten som ligger bakom Klinteskolan. Jag är väldigt glad att den finns så nära och man kan gå där alla tider på året.

Nu är det dags för lunch och i dag gör jag det lätt för mig och har köpt en Chicken Panang, en av de få färdigrätter som verkligen smakar bra. Sen tror jag att jag ska ta och baka lite. Det är länge sedan jag gjorde det så jag är riktigt sugen på något gott till kaffet och det stundar ju helg igen.

Trevlig torsdag!

12 reaktioner till “Självklart eller inte?

 1. Aha, det är därför den kallas barkan! Ja, när du förklarar, så blir det ju självklart! Här har vi inga stigar med bark, men däremot med barr och det är också ganska behagligt att gå på! Huvudsaken är ju att det är ett ganska mjukt underlag, så att stegen inte stöter i kroppen! Och att det inte blir halt!
  Här har vi lite blek höstsol idag, så nu ska jag gå ut och körs några rundor med gräsklipparen; nu ser man inte gräset för alla löv igen…Och än är det mycket kvar på träden…
  Det låter trevligt att baka och något sött, gott till kaffet är ju aldrig fel!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Att det inte blir halt är ju det viktigaste av allt. Ännu är det blidväder, men det kommer väl snart. Det är behändigt att samla ihop löven med gräsklipparen. Det gjorde vi alltid på Stenstugu.
   Hembakat är ju faktiskt godare än köpekakor.
   Kram

 2. Det är skönt att gå på mjukt underlag istället för asfalt. Har några vägar som är grus och där går vi ofta.
  Kramar från oss

 3. Så smart att man kan tända belysningen om man vill gå där kvällstid. Att gå bark är i alla fall väldigt behagligt tycker jag.

  Kram och god kväll nu!

 4. Så bra att ha mjuk stig att gå på. Här finns bara kalhyggen med ris och rat att trampa i. Nu när jag inte har Jack här blir det inte många skogspromenader och jag har hat mycket annat i veckan och idag ska jag också iväg på två kyrkogårdar och så hälsa på min gamla moster en sväng och äta lunch med DansBritt förstås.

  1. Jag är väldigt glad över att ha nära till den fina skogen och motionsspåret. Jag ska också på två kyrkogårdar i dag. Kram

Kommentarer är stängda.