Halloween, GGN, Normaltid

Igår kväll vid sju-tiden plingade det på min dörrklocka och när jag öppna stod det ett riktigt ruskigt gäng utanför, maskerade till oigenkännlighet 💀.

Jag, som inte hade tänkt på att köpa hem något godis, skrek ”Åh fy vilka otäckningar!” och stängde kvickt igen dörren. Lite senare på kvällen tittade jag ut för att kolla om de gjort något bus, men det hade de inte. 😊

Innan pandemin slog till var det många barn som gick runt och ”knackade dörr” både på Halloween och Skärtorsdagen, men nu är det annorlunda. I påskas var det inte ett enda besök.

Jag har varit ute på en eftermiddagspromenad för att se om dagen uppmärksammats något här på samhället, men det enda jag fick se var en och annan pumpa och dem hittade jag här på Odvalds. Det där med Halloween har nog aldrig slagit igenom riktigt.

Den stora begivenheten den här helgen på Gotland är givetvis Gotland Grand National, den stora Endurotävlingen som drar hit massor av både åkare och publik. Färjorna och hotellen är fullbokad. I år måste det vara idealiska förhållanden, för det har regnat rätt ihärdigt en period nu, så det är säkert geggigt och så vill ju åkarna ha det och för publikens del är vädret perfekt.

I natt klockan 03:00 ska man ställa tillbaka klockorna 1 timme. Fast så gör inte jag. Förhoppningsvis sover jag så dags och jag sparar den där omställningen till söndagsförmiddagen som blir en timme längre än vanligt. De flesta klockorna ställer om sig själva och i morgon kommer klockan i bilen att går rätt igen efter att ha gått efter i sju månader, för den bryr jag mig inte om.

Jag tycker ju att det här är väldigt fånigt och kan inte fatta varför vi ska hålla på så här och jag skulle föredra att ha sommartid som normaltid.

helagotland.se har en omröstning i ämnet och den visar att det är många som tycker som jag.

20 reaktioner till “Halloween, GGN, Normaltid

 1. När det gäller tiden så hade jag gärna haft sommartid som normaltid.
  Här är halloween ganska så stort så det är nog bara att inse att traditionen är här för att stanna. Den tilltalar barn och ungdomar så det är nog mycket av en generationsfråga skulle jag tro…

  Önskar en god lördag nu!

  Kram

  1. Då är vi ense om tiden i alla fall och jag tror att du rätt. Halloween eller inte är nog en generationsfråga. Kram

 2. Inga knackningar här heller, fördelen med att bo i ett flerfamiljshus, man känner knappt en käft i uppgången, storstaden i ett nötskal.

  Tycker också att de får sluta med de där fånerierna nu, vi får väl se när de får igenom ett beslut.

  Ha det bäst. 🙂

  1. Tidsomställningen har jag aldrig gillat, så det vore verkligen skönt om man slutade med det. Ha det så gott själv Micke!

 3. Håller helt med dig om tidsomställningen! Sommartid året runt röstar jag för!
  Vi har faktiskt köpt hem lite godis, men än har inga vampyrer eller skelett dykt upp här…vi får nog snaska i oss det själva! 😋
  Vårt minsta barnbarn, Nomi, 5 år, uppe på Älgö, däremot, har i år en fladdermusdräkt, som hon ska gå runt i… Storebror Enzo, 8 år, tycker att det är för barnsligt…Deras mamma, vår yngsta dotter, har pyntat farstubron med diverse pumpor, ljusslingor med små pumpor, spindelnät och spindlar etc, etc! Men den helgen har nog inte slagit igenom här heller!
  ha det gott, kram, Monica

  1. Vilken tur för er att ni får behålla godiset för er själva. Den här helgen är nog uppskattad bland barnen, men vi lite äldre ställer oss nog ganska kallsinniga till den. Kram

 4. Tack för påminnelsen om klockan. Tycker det är så dumt med denna flytt och hoppas slippa det.
  Inget godis hemma så jag öppnar inte om det plingar på dörren.
  Kramar från oss

  1. Förra året var jag säker på att det var sista gången, men varken EU eller Sverige verkar kunna bestämma sig…
   Kram

 5. Här ställer jag om klockorna som behöver hjälp redan i kväll. Någon hade missat en klocka i hörnet av vårt torg, för den var redan omställd i förmiddags, det var lite förvånande. För några år sedan stod det ett litet och ett större barn (lika stort som jag, typ) utanför och jag hade inte alls satsat på Halloween, så jag försökte säga det lite vänligt och sen såg jag att de sprutat ketchup på vår vita ytterdörr.

 6. Här på landet märker vi inte av Halloween över huvudtaget. Har inte ens sett några halloween-grejer i matbutikerna de senaste veckorna. Så här är det nog mycket lugnt med den kommersen. Kanske ”värre” i storstäderna och i Algarve.

  1. Jag kan tänka mig att det är vanligare att fira Halloween i storstäderna än ute på landet. Här i Klintehamn var det i alla fall väldigt lugnt på den fronten.

 7. Nu år klockorna ändrade, vi fick t.o.m. sovmorgon. Annars brukar man ju vakna som vanligt.
  Halloween firas allt mer tycker jag att man ser, men det är ingenting för mig.
  På ICA i Hedemora var nästan alla anställda utspökade med svart slängkappa och skräckmålning i ansiktet.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Jag åker och lämnar över Onyx idag. Hon får bo hos hanhunden tills hon är färdigparad.
  Kram/Kicki

  1. Mina klockor går också rätt nu. Så spännande att du ska para Onyx, jag visste ju att det var på gång, men att du varit lite tveksam. Hoppas att allt går bra! Kram

 8. Jag är ju förtjust i både tidsomställningen och halloween. Men jag har inte sett några spöken och andra otäckingar här ute i Norrahammar. Men jag vet att det var offentligt firande inne i Jönköping, såg det i någon annons. Kan faktiskt skryta med att jag hade halloweenfest året innan det kom till Sverige. Det var svårt att hitta saker så vi tillverkade egna masker och skar Jack-a-lanterns av meloner. Kanske fanns det saker att köpa i Stockholm, men vi bodde i Mariefred och där var vi rätt ensamma med att fira.

  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Då var du en riktig föregångskvinna när det gäller Halloweenfirande! Hoppas inga spöken kommer och stör dig. Kram

 9. Det är på tiden att de bestämmer sig snart. Vad ljust det var i morse. Men jag ser inte fram emot baksidan, kvällen som dyker upp riktigt, riktigt tidigt.
  Skönt att du slapp bus. Stor risk att det skulle kunna spåra ur. Tänker på äldre sjuka medmänniskor. Löjlig ”lek”. Tydligen finns det de som leker den i Gråbo året runt.
  Vad bra att din bilklocka äntligen är rätt igen. Det brukar dröja innan jag fixar vår. Skyller på att mina läsglasögon sällan är med ut.
  Hoppas ”lertävlingen” pågår och inte slutar när vi rullar förbi där två gånger i eftermiddag. Hoppas du också har sol och ska göra något trevligt i eftermiddag.
  Kram från norr

  1. Visst är de tråkigt att det kommer att bli så mörkt på kvällarna nu. Nej fram för sommartid året runt!
   Ja, solen har hittat hit också i dag och det ser riktigt skönt ut. Och jag ska till Stenstugu på lunch!
   Kram

Kommentarer är stängda.