Nu gick jag på en nit igen!

I dag är det gråmulet igen efter en rätt behaglig tisdag och jag började onsdagen med att bädda rent och passade på att byta ut det tunna sommartäcket mot ett lite tjockare. Det är ännu hyfsat varmt både dag och natt, men jag har ju vädringsluckan öppen i sovrummet, så jag har vaknat till någon natt och fått dra sängöverkastet över mig för att inte frysa.

allt morgonpyssel var avklarat tog jag en promenad ner till Biblioteket och lämnade tillbaka boken som det var kö på; Anna Janssons Tala med de döda. Den var lättläst, men jag tyckte inte lika mycket om den som de övriga i Kristoffer Bark-serien. Det var ett evigt ältande om Försäkringskassans orättvisa behandling av långtidssjuka. Jag tvivlar inte på att det är många som kommer i kläm, för Anna Jansson är säkert väl insatt i ämnet, men det fick ta för stort utrymme i boken.

På hemvägen gick jag in på Konsum, för jag hade ingen frukt hemma och då fick jag se att de sålde Dafgårds pajer till extrapris. Två stycken för 50:- är ju jättebilligt nu när allting stiger i pris. (Jag brukar köpa Gutebollens kakor då och då och förut har man fått två för 22:-, i dag kostade de 24:-.) Mannerströms namn ska väl vara en garanti för att det ska smaka bra tänkte jag och den där Lax & Räkpajen såg läcker ut, så en sån tog jag och så en Ost & Skinkpaj.

Jag provade Lax & Räkpajen till lunch i dag och inser att jag har gått på en nit igen, för den var inte god. Jag fick bara i mig hälften, så det var tur att jag hade ett par kiwi till efterrätt, resten får jag försök klämma i kväll. Nu är det bara att hoppas att Ost & Skinkpajen smakar bättre.

Igår eftermiddag gick jag ut på en promenad på Barkan, för det var så fint väder, så den där korta vändan på förmiddagen räckte absolut inte. När jag gick förbi vännen Ulla och förstod att hon var hemma gick jag in för att få en liten pratstund och blev bjuden på kaffe med äppelpaj och vispgrädde. Så gott!

Tack Ulla!

Trevlig onsdag!

17 reaktioner till “Nu gick jag på en nit igen!

 1. Ja, idag har vi också gråväder, så idag blir jag nog inne.
  Det händer inte ofta att vi köper färdig-mat, men ibland när det är extrapris, så blir man frestad. Tyvärr blir man oftast besviken, tycker jag! Nog borde Leif Mannerstöms namn borga för något gott, men så var det alltså inte! Man undrar hur mycket inflytande han haft på tillagningen?
  Så trevligt att bli inbjuden på kaffe och äppelpaj!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Smaken är ju olika, men mig passade inte den där pajen i alla fall. Jag misstänker att Leif Mannerström bara bidrar med sitt foto. Jag tror inte att han har smakat pajen ens.
   Kram

 2. Äppelpaj och vispgrädde var garanterat godare än Mannerströms pajer. Vi har testat dem också men nej, de imponerade inte. Pajdegen var tråkig och fyllningen inte mycket roligare den heller. Samtidigt så är det ibland smidigt att göra det lätt för sig.

  Kram och god onsdagseftermiddag!

 3. Har också testat en sådan paj men den köper jag aldrig igen. Sällan jag använder färdiglagat endast ärtsoppa och bruna bönor.
  Kramar från oss

 4. Har testat hans romsås och den tyckte jag var god, men paj kan vara knepigt. Tur att du fick äppelkaka ändå!

 5. Jag brukar ha svårt för färdiglagade småpajer, men nu har jag hittat en hos Coop som är riktigt god: ost & sparris. Testa den…fast det förutsätter att du gillar sparris förstås!
  KRAM-Susie

 6. Vi brukar sällan köpa något färdiglagat, men ost och skinkpajer har vi faktiskt köpt och även några med broccoli och de var faktiskt goda, bättre än vi trodde. Kanske det beror på vilka förväntningar man har, vi hade inga.
  Fint att få trevligt sällskap samt äppelpaj, låter suveränt.
  Ha en finfin dag.
  Kram!

  1. Förr brukade vi köpa oss varsin paj ibland och då tog vi olika sorter, som vi sedan delade. Ja, det blev en trevlig och välsmakande eftermiddag. Kram

 7. Har faktiskt aldrig gillat såna där helfabrikat, så är inte förvånad att det blev en nitlott. Så bra vännen kunde hjälpa till att fylla magen lite 🙂

  1. Jag köper sällan industrins färdiglagade produkter, men ibland blir jag så trött på att laga mat när det bara är till mig själv…

 8. Har också testat pajer som halvfabrikat och nä, alla är inte goda. Igår hade jag turen att en väninna fixade en paj då jag köpte ingredienserna – och den var försvinnande god med köttfärs, paprika, lök, tomater och ost.

Kommentarer är stängda.