Jag som aldrig….

…..sitter och ser ”sånt här larv” kunde trots allt inte låta bli att titta på den här serien från Island som beskrivs som ett sci-fi-mysterium. Och minsann dyker det inte upp en Skarsgård bland alla isländska namn. Det finns en Skarsgård överallt verkar det som!

Katla är en aktiv vulkan på södra Island och den har sedan 1999 visat tecken på att vakna till liv och man tror att ett utbrott inom den närmaste tiden inte är otänkbart.

I serien har ett utbrott pågått under ett års tid och befolkningen i den lilla byn Vik kämpar för att hålla civilisationen vid liv trots svåra förhållanden. Samtidigt börja mystiska saker hända……..

Den här torsdagsförmiddagen har jag inte gjort speciellt mycket nytta och i eftermiddag väntar ett möte med SPF. Vi ska åka till Västergarns bygdegård där vi ska få höra berättas om gamla lanthandlar på Gotland.

Trevlig torsdag!

21 reaktioner till “Jag som aldrig….

 1. Håller med dig om att man kan läsa namnet Skarsgård överallt när det gäller film. Serien har jag inte sett…bara lite reklam för den. Kram

 2. God torsdag! Jag har haft en lika ”aktiv” förmiddag som du. 🙂 Nu ska jag hitta piskan och moroten, så jag får något gjort! Ha en trivsam dag!

 3. Jag brukar inte heller titta på science fiction-filmer, lite för otroliga, tycker jag. Men att en vulkan får utbrott, är ju inte otroligt.
  Så trevligt det låter att få höra om gamla lanthandlar, det skulle jag gärna lyssna på här också . Många affärer, där man handlade som barn, är ju borta sedan länge här.
  I natt har det nästan varit nere på nollan här, så nu fälls de sista bladen på vildvinet. Underbart är kort…
  Kram, Monica

 4. Tänk förr, då älskade jag science fiction! Inte nu.
  Jag har haft en lika oaktiv förmiddag som du. Men nu får jag sätta fötterna i skorna och gå och handla lite frukostmat och frukt, middagsmaten har jag ju.
  Vilken trevlig utflykt som du ska på!
  Kram

 5. Jag har själv inte sett serien men om jag inte är helt ute och cyklar så är den omtyckt. Dock är det inte min genre men man ska visst aldrig säga aldrig.
  Det låter onekligen som en intressant och trevlig eftermiddag.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

 6. När jag sitter och tittar på BBC Earth sent på kvällen, så är det ofta riktiga vulkanutbrott, ganska skrämmande!

  1. Jag har ju varit mycket på Sicilien och där har Etna utbrott med jämna mellanrum. Visst är det skrämmande, men väldigt fascinerande på samma gång.

 7. Har varit lite mer aktiv då kylskåpet behövde fyllas på. Nattens -3 har tagit död på det mesra i trädgården.
  Kramar från oss

 8. Nu har jag läst ikapp, det har inte blivit så mycket besökt sen jag kom hem från Sundsvall.
  Science fiction intresserar mig inte, jag måste kunna tro på storyn, men psykologiska thriller det gillar jag.
  Om jag tar bort serien om Rex, så tittade vi på samma program som du på kvällen. Jag gillar Vem bor här? Har inte lyckats gissa rätt nån gång. Men imponeras av alla olika boenden. Liksom Grand design-Årets hus och Husdrömmar.
  Ha en skön helg!
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.