Söndagslunch på Stenstugu

Söndagsmorgonen började med riktigt mulet väder. När jag gick upp vid åttatiden var det ännu så mörkt att jag fick tända taklampan över köksbordet för att kunna se att lösa söndagskrysset, men vädret ordnade till sig och det blev en rätt solig dag, om än blåsig.

När jag var färdigt i badrummet och klätt mig satte jag mig i soffhörnan och umgicks med Krister Bark ett tag, för i dag var jag bjuden på lunch till Stenstugu, så jag behövde inte tänka på någon matlagning.

Eva bjöd på en härlig fiskgryta och hon hade gjort, så mycket, så jag fick en matlåda med mig hem också.
Efterrätten blev en skäl med vindruvor och även av dem fick jag med mig några klasar hem. Tack Eva!

Vindruvorna växer i Evas Orangeri och den plantan satte jag 2004 när jag fick mitt lilla växthus och den har gett många söta goda vindruvsklasar genom åren. Det är kärnor i dem, men jag tuggar inte på dem, utan klämmer bara till och sväljer. Efter maten satt Eva och jag och pratade ett tag innan jag åkte hem till Odvalds igen, mätt och belåten och lätt till sinnes.

Igår eftermiddag när jag satte på teven fick jag se att C More sände Sällskapsresan och den kunde jag inte stå emot, trots att jag kan den utantill och bara sitter och väntar på de välkända replikerna. Den är nog det bästa Lasse Åberg har gjort och jag skrattar lika gott varje gång jag ser den.

Har man varit på några charterresor till Kanarieöarna känner man igen miljöerna och karaktärerna – allt från den dygnet runt onyktre Berra, till den koleriske Gösta och den ständigt fotograferande herr Storch. För att inte tala om reseledarna, jag har nog mött dem allihop.

Normalt har vi inte C More, men nu har vi blivit av med flera kanaler på grund av någon tvist, så då har vi fått några filmkanaler som kompensation.

Trevlig fortsättning på söndagen!

13 reaktioner till “Söndagslunch på Stenstugu

 1. Så trevligt att bli bjuden på så god lunch. En fiskgryta är ju sällan fel.
  Nog är ”Sällskapsresan” en klassiker som står sig i längden.

  Kram och god kväll!

 2. Vilken mysig söndag du fick! Och mat med sig hem är ju jättelyxigt! Det har vi också fått någon gång när vi varit hos Vivi på Strandbacka.
  Sällskapsresan är absolut Lasse Åbergs bästa film, den kan man se hur många gånger som helst!han har ju prickat (och ”lite” överdrivit) karaktärerna så som vi är många som upplevt dom!
  Kram och god kväll till dig också!
  Monica

 3. Jag träffade en gång en kvinna som sa att hon bodde granne med Lasse Åberg, och att han ”bara är sig själv” i Sällskapsresan. Jag tror det inte till 100%, endast till cirka 50. Sven Melander är ju också obetalbar där. Jag vaknade av en hejdundrande regnskur i morse, sen har det ”bara” varit grått, tills nu. Regn igen. Skulle vilja ha tre dagar uppehåll för de kvarvarande höstarbetena…

  1. Lasse Åberg lär ska vara en väldigt vänlig och ödmjuk människa så det stämmer nog, han var sig själv. Här blev det en riktigt hyfsad söndag vädermässigt.

 4. Fisk är så gott och att få med sej hem är bra. Sällskapsresan tycker jag om och det finns några till som är bra.
  Kramar från oss

 5. Fiskgryta lär ju inte fel, gott gott gott. 🙂

  Sällskapsresan, den första, ja, den är ju bara såååå bra, ett par av de andra är helt fenomenala de också.
  Har dem alla på hårddisken till vår tv.

  Ha en fin kväll nu Ingrid.

 6. Så härligt med vindruvorna! Jag planterade också vindruvor en gång i tiden, men jag vet inte hur det har gått med dem. Här hade vi åska en stund på eftermiddagen, lite oväntat, och en kvart senare var det strålande sol.

  1. Jag hörde på väderleksrapporten i morse att det skulle kunna bli åska på sina håll i dag. Det är väl inte så vanligt den här tiden….

  1. Åke och jag åkte under många år en vända till Las Palmas på vintern. Inga långresor dock, utan bara en vecka, för mer hade vi inte råd mer. Vi måste ju anställa avbytare till djuren och det kostade en hel del. Men oj så vi njöt av en veckas frihet!

Kommentarer är stängda.