Pulsat omkring i löv / Oktoberresor

Regn, regn…..och mera regn. Den prognosen gjorde Klart.se i morse, men de hade totalt fel, för det har varit en riktig solig och skön förmiddag med behagliga 14º, så jag tog det säkra för det osäkra och gick ut på en förmiddagspromenad. Jag skulle ändå gå ut i soprummet med några påsar och när det var gjort tog en en runda runt i omgivningarna.

15 oktober är det i dag och halva månaden har passerat. Jag tittade tillbaka i tiden lite på vad som hänt i oktober och det har ofta varit en resemånad. Man vill ju försöka förlänga sommaren lite och i medelhavsområdet är det en ganska behaglig tid.

Oktober 2019 var jag på Sicilien
Oktober 2018 var jag på Mallorca
Oktober 2017 var jag på Sardinien och provade vin (det var dock inte huvudsyftet med resan)
Oktober 2014 var det Mallorcas tur igen
Och även 2013 blev det Mallorca i oktober
Oktober 2012 var jag på bussresa i Toscana och här kollar vi hur mycket tornet i Pisa lutar
Oktober 2007 var Åke och jag på Sicilien för att fira Gaetanos 18-årsdag

Undrar om det blir några fler resor för min del och blir det inte det så har jag många trevliga minnen att plocka fram i alla fall.

Trevlig lördag!

20 reaktioner till “Pulsat omkring i löv / Oktoberresor

 1. Brukar ju också åka till värmen i början av hösten för att förlänga ”sommaren” lite, ett bra knep så bra som något annat. 🙂
  Alltid kul att tänka tillbaka på alla minnen man har från resor, bilder underlättar ju betydligt.

  Ha en underbar lördag nu.

 2. Vi har också gjort de flesta av våra semesterresor i september-oktober, när vädret nere vid Medelhavet är sådär lagom varmt. Många härliga minnen har man! Och det ser jag att du också har!
  Vi har haft en ganska fin dag idag, men jag ägnade förmiddagen åt bakning, blev så sugen på valnötsbröd, så det blev det idag.
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

 3. Några höstlov har vi åkt iväg men då har det oftast varit till någon storstad. Fungerar det med.
  Vilken fin bild på den då nyblivna adertonåringen!

  Kram och god kväll!

 4. Roligt med reseminnen. Vi har fått regn regn regn hela dagen. Om du är frisk kan du säkert resa igen.
  Kramar från oss

 5. Som flera här har jag varit tacksam när man kunnat resa till lite värme innan hösten slår till på allvar, nu är det flera år sedan. Men i dag kunde jag glädja mig åt att ha två av mina barn med familjer här och det var också fint.

 6. Så härligt att ta fram italienminnen. Det var nog 12 år sedan jag och AMV var på Sardinien och det var så härligt där och varmt badvatten den här tiden och glasklart fint vatten och härliga sanddynor och god mat och en romantiskt liten stad som klippt ur Lady o Lufsen. Här är det 0-gradigt regn och inatt har det varit två grader kallt. Mörkt är det också.

  1. Sardinien var verkligen fint och dit skulle jag gärna åka tillbaka. När jag var där gick det ett direktflyg från Gotland och då blir ju allting så mycket enklare.
   Ha en skön söndag! Kram

 7. Regnen verkar att komma och gå här i strid ström, nu helt OK.
  Roligt att få se dina olika reseminnen.
  Vi tänker som du gör. Har gjort en hel del res0r förr om åren, blir det inga fler så får vi njuta av vackra minnen.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  1. Visst är det härligt att ha alla foton man tagit, så att man kan få sitta och minnas tider som varit.
   Trevlig söndag själv!

 8. Förr när vi reste mycket så åkte vi gärna på semester i oktober/november. Sen när vi flyttat hit åkte vi inte utomlands längre utan ”bara” till fastlandet och då var det juli/augusti som gällde. Numera åker vi inte alls…..
  KRAM-Susie

 9. Oktober är en fantastisk månad i södra Europa, även om det just idag är lite molnigt här i södra Spanien. Tidigare dagar har det varit upp emot 30 grader.
  Skön söndag!

 10. Du har varit mycket på resande fot. Sånt är alltid kul. Det blir inte så mycket sånt för min del nu längre, men jag gör som du…tittar på foton och minns allt trevligt. Det fungerar det med. Kram

Kommentarer är stängda.