Fem en fredag v41: Dagens ord

Den här fredagen har elisamatilda en liten specialare vilken hon förklarar på följande sätt: Nu kör vi frågor inspirerade av dagens ord, vilket jag gjort ett par, tre gånger tidigare. Jag tittar helt enkelt på torsdagens ord i SAOB, som denna torsdag var Tungel: Bygdemål för måne, månstråle, månsken.

 1. Sover du sämre vid fullmåne? Jag inbillar mig det.
 2. När var du senast vaken mitt i natten? Jag är vaken minst ett par gånger varje natt och också i natt, fast jag sov till fem och då är det väl nästan morgon.
 3. Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av? Det ser jag när jag kollar min Fitbit på morgonen. (Man kan se att jag hade svårt att somna igår kväll.)
 4. Vad lyser upp i höstmörkret? Alla vackra höstfärger och de dagar solen visar sig. Annars är inte hösten ”min” tid. Det känns oändligt långt till nästa vår!
 5. Vad gör dig överlycklig* ? Att jag fortfarande kan klara mig på egen hand (för det mesta i alla fall).

3 av de 5 frågorna handlar ju om sömn. Så här sov jag i natt och av de knappt 8 timmar som jag sov, var 1,25 drömsömn och drömmen eller en av drömmarna var på gränsen till mardröm och lever ännu kvar i mitt minne. Jag var på semester någonstans och allt var väldigt trevligt tills jag skulle gå hem från restaurangen. Jag gick vilse, jag kom inte ihåg vad hotellet hette och mobilen var borta. 😱

Det har ljusnat en aning på himlen nu och en stund kunde man ana att det finns en sol någonstans däruppe, men visst är det ännu molnen som dominerar den här fredagen. En lättare städning och lunchen är avklarade och nu ska jag sätta mig i soffhörnan och se hur det går för Kristoffer Bark.

Trevlig fortsättning på dagen!

12 reaktioner till “Fem en fredag v41: Dagens ord

 1. Det hade varit intressant att se en så tydlig kurva över sin sömn!
  Din mardröm låter precis så, som mardrömmar brukar vara, man har kvar en obehagskänsla länge efteråt när man är vaken.
  Lite disigt här idag också, men fortfarande nästan ingen vind.
  Visst är man tacksam så länge man kan klara sig själv!
  Kram, Monica

 2. Skulle vara intressant att se en kurva på min sömn som är väldigt oregelbunden. Tur det bara är i drömmen du går vilse och inte på promenaderna.
  Kramar från oss

 3. Har en app i min telefon som påstår sig veta hur mycket jag har sovit på natten, undrar sååå hur den kan veta det.
  Alltid skönt att somna om tycker jag, man ser att man kan sova några timmar till, nästan så att man blir lite lycklig. 😉

  Ha en fin lördag.

  1. Det låter mysko, att din mobil vet hur du sover. Jag har i alla fall mitt aktivitetsarmband på armen även på natten.
   Ha en fin lördag du också!

 4. Vilken spännande sovinfo du får fram på din fitbit. Jag har ingen sådan men sover som en stock, oavsett vilket läge månen står i. Det låter jobbigt att vakna flera gånger per natt. Och visst är det skönt att klara sig själv, jag har blivit rätt klen med balansen så några övningar på högre höjder fungerar inte, då tar jag hellre hjälp. Ha en fin helg

  1. Jag saknar verkligen ungdomssömnen – när man la sig och sov tills det var dags att gå upp. Visst ska man ta hjälp när man behöver – hellre det än att olyckas. Ha en fin helg själv!

Kommentarer är stängda.