Ett skönt höstväder….

….blev det igår fram på eftermiddagen. Solen lyste väl lite dåligt, men det blåste nästan ingenting och då är jag nöjd. Och vädret gjorde att jag fick energi, så jag gick ut och röjde undan lite både på fram- och baksidan. Några lådor och amplar, som inte var till någon prydnad längre, tömde jag och sex krukor med pelargonior hamnade i förrådet.

Jag tömde kökshörnan och ställde dit den här petunian, som har farit illa av blåsten.
Nu står alla pellisar i uteförrådet och där får de stå tills det blir för kallt för dem. Då tar jag upp dem ur krukorna, ruskar av jorden och tar in dem i förrådet i lägenheten.
Ser du min lilla pirra uppe till vänster. Den är min räddning när jag inte orkar bära.
Nu återstår det att gräva upp dahlieknölarna, snygga till i rabatterna och sätta lite vårlökar, men så länge det är så har milt väder klarar ju dahliorna sig och fortsätter blomma.

Det var klokt av mig att jag passade på att vara ute igår, för i dag ligger molnen tunga över Odvalds, det är mörkt och det regnar lite lätt. Nu ska ta en vända med dammtrasan och snabeldraken och sedan kanske jag återkommer senare i dag med Elisamatildas fredagsfrågor.

Trevlig fredag!

14 reaktioner till “Ett skönt höstväder….

 1. Ja, nu är det undanplockning och röjning som gäller. Men man får ta lite i taget och jag säger som du: Bara det inte blåser, så är det skönt att vara ute!
  Våra änglatrumpeter är nerklippta, men står fortfarande kvar på altanen,. Vi får se om vi orkar bära in dem själva, annars får vi be Vincent komma och hjälpa oss. Vår altan är två trappsteg upp, så det hade nog inte funkat med en pirra…
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  1. Det är klokt att be om hjälp när det känns alltför tungt. Hoppas Vicent kan ta ett tag så att ni får in de vackra änglatrumpeterna.
   Ha en fin helg du också! Kram

 2. Vårlökar låter vackert och hoppfullt! Din petuniekruka var väldigt fin fortfarande, mina gav upp för ett tag sen. Och nästa vecka tar jag tag i planteringarna på min uteplats, det var lite uppfordrande att se hur du jobbat på…

  1. Jag har ju inte så mycket att ta hand om, men det är kul att ha något att pyssla med. Jag tror att det ligger i våra gener att vilja odla.

 3. Så fint du har i förrådet. Jag har också en säckkärra för tunga saker och rullatorn för mindre som skall ut det är så bra. Skönt med lite höststädning
  Kramar från oss

  1. Jag har en granne som använder en gammal barnvagn till diverse transporter. Den funkar också bra. Kramar till er!

Kommentarer är stängda.