Ingrids Sida går i graven

Jag har länge funderat på att avsluta min gamla hemsida hos one.com, för jag tror att i det skick den är nu, är det nog ingen mer jag själv som är intresserad av den och likadant är det med min gamla blogg. För ett tag sedan kom förnyelseavgiften på nästan 1000:- för år 2023 och då bestämde jag mig. Fast jag har betalat en mindre summa för att få behålla domänen ett år till. Skulle jag få för mig att starta någon ny sida, så har jag stenstugu.com kvar. Jag förlorar mailadressen ingrid@stenstugu.com och det är lite synd, men jag har ju andra alternativ.

Tänk vilket härligt gäng vi var som höll på och kodade hemsidor någon gång då runt 2004 och framåt. Jag och många med mig hade nog stor hjälp av Annica Tiger och hennes HTML-nybörjarguide, men vi tipsade och hjälpte varandra och vi hade kurser, bland annat i bildhantering. Och det skickades gåvor fram och tillbaka mellan oss till helgerna. Här är några exempel på gåvor jag fick då:

Men var sak har sin tid och efterhand lades hemsidorna ner och sen var det bloggar som gällde. Jag gick dock ett steg längre och kodade min första blogg också Dagens rapport från Stenstugu. I fem år höll jag på med den, men sen blev den för tidskrävande, för jag ville ju att den skulle ha samma funktioner som en ”riktig” blogg, så jag började använda, i första hand blogspot.com och sedan andra olika bloggplattformar.

Nu har också många bloggar lagts ned och de gamla bloggvännerna hittar man ofta på Facebook i stället. Det blir väl nästa steg för mig också! Jag har ju facebook nu också förstås, men bara som ett komplement.

I dag är det mulet, men det blåser inte så mycket som de senaste dagarna, så det är rätt behagligt faktiskt. På förmiddagen tog jag bilen och körde en sväng till Konsum, för jag hade ett ganska tungt paket som skulle hämtas ut hos Postnord. Nu tror jag att jag ska ta och gå ut och sätta in några pellisar.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

16 reaktioner till “Ingrids Sida går i graven

 1. Någon hemsida har jag aldrig haft. Jag startade min blogg i augusti 2009 på blogg.se och har aldrig betalat ett öre för det…visste inte ens att det kunde kosta. När jag började blogga hade alla våra tre döttrar bloggar, men det var länge sedan dom slutade med det. Nu är det bara IG och Facetime som gäller för dom… Hoppas att du fortsätter blogga, du gör så trivsamma inlägg och jag har lärt mig så mycket om Gotland av dig!
  Facebook är ju bara små tillfälliga inlägg.
  Grådisigt här också idag och, precis som hos er, så har vinden mojnat.
  Har just kommit in efter att ha varit ute och lagt om en stenkant runt huset, så nu värker ryggen! Men fint blev det!
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  1. Ja, blogga tänker jag nog så länge jag tycker att det är roligt. Har man ingen annan att tala med får man lite kontakter via nätet i alla fall.
   Det blev skapligt väder här på eftermiddagen, så jag har varit ute och rustat jag med och är väldigt nöjd med mig själv.
   Kram

 2. Jag kan faktiskt förstå dig för det känns onödigt att betala 1000 kronor för något man inte använder. Vi hade under några år en hemsida men jag kom aldrig till skott och utvecklade den så vi avstod också. Facebook i all ära men för min del kan det aldrig ersätta en blogg. Självklart är det en smaksak men nej, inte för mig.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

 3. Jag har också funderat på att avsluta mitt One.com-konto. Det är onödigt mycket pengar för en sida som inte uppdateras. Jag har inte ens programmet kvar som jag gjorde hemsidan i. Jag har ju aldrig kunnat skriva kodat. Men av nostalgiska skäl har jag haft den kvar.
  Det är ju bara jag som har nåt nöje av att se tillbaka på hästar och boxerliv.
  Kram/Kicki

  1. Jag känner ju också att när man inte har lust att uppdatera och utveckla hemsidan längre kan man lugnt ta bort den.
   Kram

 4. Jag är uppriktigt imponerad av all din tekniska kunskap, tänk så tidigt du startade! Sen är det förstås ännu viktigare att du skriver fina och roliga inlägg, alltid roligt att titta in här!

 5. Oh, så mycket kul vi har haft! Jag har också kodat flera hemsidor själv, men de nya bloggarna såg så snitsiga ut, så jag övergick också till en sådan. Nu är det bara FB som gäller, och här träffar man både gamla och nya bekanta. Kul att du fortsätter att blogga ett tag till.
  Kramar och en fin helg!

 6. Vad kul att du varit så aktiv med programmering! Jag började väl i samma veva också och det slutade med att jag driver en webbyrå 🙂 Blogga har jag gjort sedan 2007 och alla inlägg har jag flyttat in till min nuvarande blogg så inget har försvunnit. Mer än bilder.. för de följde inte med i de gamla inläggen.

  1. Det är kul att titta tillbaka på gamla blogginlägg och mycket har jag också sparat. I den här ”Livet efter 80 har jag gjort Årskrönikor” från 2009 och framåt. ”Dagens rapport från Stenstugu” försvinner ju när jag avslutar abonnemanget hos one.com, men jag har sparat ner samtlig inlägg från 2004 till 2009 och i vinter, när jag inte har något annat att göra, ska jag fylla på årskrönikorna med de åren också. Man roar sig! ♥

 7. Intressant att läsa hur du började och jag är väldigt imponerad av dina datakunskaper!
  Jag började med en enkel hemsida 2006, men har aldrig kodat själv … övergick sen till blogspot, som sedan ersattes av WP.
  Jag hoppas du fortsätter länge, länge – jag har stor glädje av din blogg och har lärt mig mycket om Gotland. Tack för det Ingrid!
  Kram

 8. Har inte ens funderat på att sluta blogga, det är mitt ”andningshål” trots att jag också har Facebook. Men eftersom jag oftast gillar att vara ”långrandig” så är det inte lika roligt…
  KRAM-Susie

  1. Facebook går ju inte att jämföra med en blogg. Där blir det bara en och annan bild och snabba meddelanden. Och så länkar jag bloggen förstås och jag ser att många läsare kommer från facebook. Kram

Kommentarer är stängda.