Jag hamnade i städet igår

Igår när jag hade fått i mig lunchen gick jag ut med komposten och det innebar att jag lämnade från mig min sista bioplastpåse. Jag har haft ett litet förråd, men nu är de slut och nu får jag rätta in mig i ledet och följa Region Gotlands påbud om att vi ska använda papperspåsar i stället, något som jag är ytterst tveksam till. Inte har jag någon ställning att sätta påsarna i heller. Bioplastpåsens lilla hållare passar inte alls. Man skulle kunna bryta loss locket kanske, för då skulle man kunna ställa påsarna där, men nej…..

Tillsvidare får påsen stå i den lilla rosa plastbacken. Jag har kollat hur mycket det kostar att skaffa en sådan där hållare som på bilden, men med frakten kostar den billigaste jag har hittat på nätet 211:25. Jag får väl ta en koll i butikerna i Visby när jag kommer till stan nästa gång.

Det gav mig i alla fall en anledning att städa i diskbänkskåpet och det skadade inte minsann och när jag nu var på gång med städning fortsatte jag av bara farten i uteförrådet, för det behövde snyggas till där också. Det är så lätt att bara öppna dörren och ställa i från sig saker på närmaste hylla och nu var det verkligen i behov av en ordentlig uppröjning. När jag hade fått lite ordning på alla krukor, lådor och skålar och tagit ut och ruskat mattan och sopat av golvet, tog jag in trädgårdsmöblerna från terrassen också och sparade bara två plaststolar ute. Ja, och så fick jag ju en anledning att sopa ihop en massa jord och löv där också.

Sen var det gott att koka en kopp kaffe och slå sig ner framför tv:n. Just nu ser jag en norsk serie på Netflix, Varg Veum heter den. Varg Veum är en privatdeckare i Bergen som försöker lösa olika brottmål på sitt eget sätt.

Onsdagen startar med soligt och fint väder och det lär ska kunna bli hela 15º fram på dagen, så någon typ av utevistelse måste det ju blir. Frukosten är avklarad och sudokut också, men på onsdagens lyckokryss har jag ett par ord kvar att lösa.

Trevlig onsdag!

20 reaktioner till “Jag hamnade i städet igår

 1. Vi har haft papperspåsar hela tiden och är vana vid det. När vi renoverade köket så inreddes lådan under vasken med behållare till matavfall, plast, restavfall, kartong och metall. Inte helt billigt men så smidigt.
  Ett tips när det gäller papperspåsarna är dock att alltid använda dubbla för annars blöter det igenom och det känns lagom kul.

  Kran och god onsdag nu!

 2. Blir lätt så att en sveps med och fortsätter när en väl börjat. Som min dag i köket jag bloggade om idag. Just städning är jag kanske inte lika förtjust i, så där sveps jag inte med på samma sätt.

  1. När man väl kommer igång går det rätt bra tycker jag, men jag kan vara trög i starten både när det gäller städning, bak- och matlagning.

 3. När vi bodde i Norrköpings kommun hade vi papperspåsar och jodå de funkade, men man får passa sig så det inte blöter igenom, så jag instämmer i Znogges råd. Nu har vi gröna plastpåsar – här blir matavfallet värme och inte kompost …
  Nollgradigt i morse, Nu +5,5 och sol från en blå himmel. Just hemkommen från en fin promenad 🙂
  Kram

  1. Vi har ju haft de där gröna plastpåsarna länge, men nu får man vänja sig vid papper. Tack för tipset, jag ska genast gå och sätta i dubbla påsar. Kram

 4. Vi har haft papperspåsar i flera år nu. Vår behållare under diskbänken har två fack ett för papperspåsen och ett fack för brännbart, det är smidigt.
  Jag trodde vi skulle få regn idag, men solen skiner från klarblå himmel, – 1 grad nu, dryga -3 i morse.
  Kram/Kicki

 5. Vi har haft papperspåsar till matavfall länge nu och det funkar fint. Vi fick hållare till påsen är man startade med att samla matavfall och när vi behöver nya påsar, så klämmer vi fast en påse under locket till soptunnan, så lägger sopgubbarna dit en ny packe påsar nästa gång dom tömmer. Vi använder inte dubbla påsar, men viker ihop ett par sidor ur morgontidningen och lägger i botten av påsen, funkar jättebra!
  Visst är det så: Om man börjar röja på ett ställe, så drar det med sig något annat… Ganska praktiskt får man säga!
  Lite grått här idag, men nu har vinden mojnat i alla fall!
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

 6. Något som jag alltid prioriterat är faktiskt skåpet under diskhon. Och så spisen. Man har sina ”favoriter” i städningen. Nu hade jag folk här som fixade till det dessutom.
  Önskar dig en fin utevistelse!
  Kram!

 7. Vi har haft påsar i flera år och fick med en ställning till dom. Lägger det mesta till kompost.
  Soliga hälsningar från oss

 8. Det är så trevligt då allt är klart med städandet och man får koppla av efter väl utfört arbete.
  Vi har sådana gråa hållare till våra matsopor och har fått dom av kommunen. Det fungerar alldeles utmärkt.
  Någon liten bit hushållspapper i botten, eller om det är mycket fuktigt, så går det bra och det får man ha i påsen.
  Trevlig kväll.
  Kram!

 9. Vår hyresvärd har bestått oss med hållaren till papperspåsen och som fler säger – man kan vika lite av tidningen i tre delar så passar den utmärkt till papperspåsen!

 10. Vi har haft papperspåsar länge och när det startade fick vi en behållare som vi kunde sätta dem i. Jag håller med dem som använder dubbla påsar. Det blir alldeles för kladdigt annars. När de tar slut är det bara att ringa så kommer det hem en laddning igen. Kram

  1. Här hämtar vi påsar i soprummet, så det är hur behändigt som helst. Tack, jag har satt i dubbla påsar eftersom det är fler än du som rekommenderat det. Kram

Kommentarer är stängda.