Vilken trevlig överraskning…

…jag fick i torsdags! På eftermiddagen ringde de från en blomsteraffär i Visby och de ville veta om jag var hemma på fredagen, för de hade fått en beställning på blommor som skulle sändas till mig genom Postnord.

Nu fick jag myror i huvudet och gissa om jag grubblade över vem det kunde vara som beställt blommor till mig och varför? Men jag hade mina aningar för min goda bloggvän Kraka har överraskat mig förut. Kunde det vara hon?

Vid elva-tiden igår ringde det på dörren och när jag öppnade så stod en glad ”postis” där och räckte fram en bukett och sa leende: ”Du får blommor i dag!”

Visst var den vackra buketten från Kraka, som hade kommit ihåg att det är Ingrid-dagen i morgon. Tack för din omtanke snälla Kraka, jag blev så glad!

Mera torsdagstrevligheter! På eftermiddagen kom vår husbibliotekarie in med en trave böcker. Det är så roligt och spännande att se vad hon kan ha plockat ihop från sina digra bokhyllor?

Igår höll det mulna och blåsiga vädret i sig hela dagen, fast det lättade lite på eftermiddagen, men jag hade ändå ingen större lust att gå ut och inte hade jag någon lust att fredagsstäda heller, så jag pysslade med diverse på förmiddagen och efter lunchen satte jag mig i soffan och började läsa en av böckerna i boktraven, Ödets hav av Elisabet Nemert. Hon skriver romaner där handlingen ofta utspelar sig i historisk miljö och Ödets hav handlar om 1300-talet på Gotland och i Ryssland. Jag har inte läst så mycket ännu, men den verkar mycket lovande.

På fredagskvällen såg jag de sista avsnitten av High Water, en Netflix-serie som utspelar sig i Polen, där forskare och lokala tjänstemän i Wrocllaw ställdes inför livsviktiga beslut när staden 1997 hotades av en dödlig översvämning. 56 innevånare dog i vattenmassorna när Odra/Oder svämmade över sina bräddar och 40000 förlorade allt de ägde och värden för 12 miljarder zloty gick till spillror

I dag är det lördag och lördagsvädret ser ut att bli en repris av gårdagens med hårda vindar och regnskurar. Det ser lite ruggigt ut, men det lär ska klarna upp längre fram på dagen. Jag behöver fylla på förråden lite, så det blir en sväng med bilen i alla fall och kanske en promenad också. Vi får väl se hur dagen artar sig?

Trevlig lördag!

17 reaktioner till “Vilken trevlig överraskning…

 1. Vilken trevlig överraskning och vilken fin gest av Kraka. Förstår att du blev glad över den vackra buketten. Jag kom ihåg att gratulera en Britta i går men det blev bara via en hälsning på Facebook.
  Här har regnet avtagit och jag hoppas på uppehållsväder så att vi kan vara ute lite.

  Önskar en fin lördag nu!

  Kram

 2. Så roligt att få oväntade blommor!
  En husbiblotekarie, som kom och lämnade nya, spännande böcker skulle jag också önska mig! Fast vi har så många böcker, så jag läser om många, som jag inte läst på över 30 år.
  Det spåddes lite regn här idag, men än strålar solen – vi får väl se.
  Idag blir det strykning, en hushållssyssla jag inte gillar alls…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det är väldigt trevlig att få nya böcker att läsa. Nu har jag en som väntar på biblioteket också och den får jag väl ta och hämta i nästa veckan.
   Kran

 3. Det var en fin gest det tycker jag, Kraka är allt bra hon.
  Grått och trist var det här igår också, regnade om vartannat och gör så även idag fast jag ska försöka mig på lite städning ändå tror jag, har ingen lust alls, vi får väl se hur det blir. 😉

  Ha nu en jättefin Lördag Ingrid.

 4. Vilken fin gest av Kraka att skicka blommor så där överraskande💐
  Spännande med nya böcker! Elisabet Nemert är ett säkert kort, tycker jag.
  Trevlig lördag, kram!

 5. Men, vilken trevlig överraskning att få blommor så oväntat.
  En hel trave med böcker igen. Ingen av dem har jag läst.
  Jag har nyligen tittat på en miniserie (tre avsnitt)på Netflix. Jag har redan glömt vad den hette, men det var en psyk-thriller, såna gillar jag.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Här blåser det som attan fortfarande.
  Kram

 6. Så trevligt gjort av Kraka, omtänksamt. Förstår att du blev glad och det är ju en vacker bukett också.
  Grattis i förväg till dig på Ingrid dagen.
  Måste komma ihåg att gratta en kompis som också heter Ingrid.
  Då jag vaknade i morse så regnade de häftigt, en efter ett tag så tog det slut och vi kunde gå ut, skönt. Älskar morgonpromenader.
  Trevlig helg.
  Kram!

 7. Så fin överraskning! Tror inte någon kommer med blommor imorgon och flaggan får jag nog hissa själv…
  Min lillebror skulle fyllt 66 år imorgon därför glömmer jag inte min namnsdag. Den är ju ganska ny i almanackan.
  Så grattis i förskott!
  Kram Inger

 8. Så vacker bukett du fick. Har inte läst någon av de böcker du fick. Läser nästan bara deckare av svenska författare. Vi har haft några solglimtar men mest regn.
  Kramar från oss

Kommentarer är stängda.