Brittsommar? / Fem frågor

I dag har Britta och Birgitta namnsdag, så grattis till er som heter så! Just i dag borde det vara brittsommar, men definitionen av det uttrycket kräver att det ska vara över 20º varmt någon gång under dagen och det tvivlar jag på att det blir. Det är ganska mulet, det blåser hemskt i dag också och för tillfället ( kl 09:15 )har vi bara 13º. Det var nog tur att jag passade på och klippte gräset igår.

På fredagarna ställer elisamatilda fem fredagsfrågor, som i dag handlar om Gång.

1. Var gick du senast en promenad? Det måste ha varit Klinterundan jag tog i tisdags.
2. Vad har du för vardagsskor? Jag har just kastat ett par uttjänta svarta Ecco-skor och nya ska införskaffas, ännu går jag i mina rosa sommarsneakers.
3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag? När jag bara trampar omkring här hemma blir det omkring 1000, men om jag går ut på promenad ca 6000-10000.
4. Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken? Jag går med ganska raska steg och här behöver man ju inte direkt trängas varken i skogen eller på trottoaren.
5. När är du som mest aktiv? På förmiddagarna, det som ska bli gjort ska helst uträttas då.

Trevlig fredag!

23 reaktioner till “Brittsommar? / Fem frågor

 1. Här har vi inte heller någon brittsommar och jag tvivlar på att temperaturerna kommer att stiga speciellt mycket under dagen. Dessutom är vinden vass.
  Som hundägare kommer man alltid ut men jag håller inte koll på antal steg. Däremot så vet jag hur långa våra promenader är. Själv går jag fort!

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

  1. Här har det mulnat till ordentligt, så det skulle inte förvåna mig om det blir en skvätt regn.
   Har man två hundar som ska rastas och motioneras blir det säkert många steg.
   Ha det så gott! Kram

 2. Någon brittsommar har inte vi heller, det är bara 14 grader nu kl 11.25, men soligt och fint, fast blåsigt.
  Du går minsann många steg på dina promenader, jag går för det mesta mellan 4000 och 5000 steg. Om jag går fort eller sakta, hmm det beror på vem jag går med. Går jag med min syster, så drar hon upp tempot rätt rejält…
  Här blir det inte mycket gjort på förmiddagarna, men på eftermiddagen har livsandarna vaknat!
  Se där, jag svarade nästan jag också, på fredagsfrågorna…
  Ha en skön helg, kram, Monica

  1. Här är det riktigt mulet nu och fortfarande bara 13-14 grader. Ja, visst har du svarat på frågorna du också. Ha en riktigt fin helg! Kram

 3. Trevligt att läsa dina svar på veckans frågor. Nej, någon brittsommar är det in
  inte här heller. Riktigt ruskväder.
  Ha en fin fredag!
  Kram

 4. Nu börjar det gråa här försvinna och lite blått kommer fram. Läge för en promenad då! Jag anpassar mig lite efter vädret.
  Trevlig fredag, kram!

  1. Visst får man anpassa sig efter vädret och det har ljusnat lite här också, men det blåser så hemskt…
   Kram

 5. Plagg till fötterna är ju viktigt, har sen en liten tid tre par nya, räknar med att de håller i fem år åtminstone.
  Bra jobbat där, många steg blir det ju ibland.

  Ha en fin kväll Ingrid.

 6. Sååå vackert höstfoto du har som header! Jag försöker gå en promenad med mina stavar varje dag. Säger som du, helst på förmiddagen annars riskerar det att inte bli av.
  Kram
  Ingrid

 7. Ja nu faller alla vackra löv hos mig, tur jag hann ta många foton. Med hund blir det regelbundna promenader, men vid dåligt väder vill varken jycken eller jag vara utomhus längre stunder. Ha en skön helg

  1. Men du/ni kommer i alla fall ut varje dag. Nu när det börjar bli lite höstruggigt får jag verkligen ta mig i kragen för att det ska bli av. Ha en fin helg du också!

 8. Det blir några steg när vi tar våra promenader. Tycker du är duktig som tar dej ut på promenad utan hund. Eftermiddag är bäst för oss då vi är morgon trötta.
  Kramar från oss

Kommentarer är stängda.