Det blåser friska vindar i dag…

….men det är 14º och det har varit rätt soligt på förmiddagen.

Efter några telefonsamtal i morse satt jag vid datorn ett tag och gjorde en uppdatering av SPF Klinteortens hemsida, för nu har vi några nya aktiviteter för november och december att göra reklam för. Allt är inte helt klart ännu, men i november rullar teatern in från Bilda och i december ska vi äta jultallrik på Suderbys. Oktober är klart sedan tidigare, för då ska vi få höra berättas om Gotländska lanthandlare och se bilder från de gamla butikerna.

Tänk så många affärer det fanns överallt på landsbygden förr i tiden, det fanns en lanthandel och ibland flera i nästan varje socken. I Fröjel hette den Fröjelboden och där handlade vi ofta så länge den fanns kvar. Från Stenstugu hade vi ungefär lika långt dit som till Klintehamn, men 1992 lades den ner, så sedan var det Klintehamn och ICA som gällde, så länge den fanns kvar.

När jag daterat färdigt gick jag ut och satte in trädgårdsmöblerna som stått på framsidan och tömde några av dahliekrukorna och klippte ner och tog in ett par av pelargoniorna i förrådet. Gräset behöver klippas! Jag får se hur vädret blir efter lunch?

Trevlig torsdag!

16 reaktioner till “Det blåser friska vindar i dag…

 1. Så mycket du hunnit redan idag!
  Vi verkar ha samma väder som ni, här blåser det också mycket idag och en av våra änglatrumpeter ligger ner på altanen, men där får den ligga tills det mojnar! Snart dags att kapa ner och ta in änglatrumpeterna.
  Även här försvinner det affärer, när jag var barn kunde man gå till affären, numera måste vi köra. En del var bättre förr…
  Ha en fortsatt bra torsdag, kram, Monica

  1. Visst var det en hel del som var bättre förr. Här i Klintehamn har vi i dag en livsmedelsbutik. När jag var barn fanns det fyra stycken och det fanns tre skobutiker, nu finns det ingen osv, osv….
   Kram

 2. En kreativ dag hos dig, medan jag har haft en lugnare förmiddag. Hoppas krukan inte välter i det nya skyddade läget. Blåst är väl annars något ni får leva med mycket på Gotland kan jag tänka mig.

 3. Här blåser det rejält så det är snart dags att gå ut och resa några krukor.
  Även hr har en del affärer försvunnit och det skedde när systembolaget flyttade. Däremot så har det tillkommit flera restauranger och sommartid är det ju knökfullt på dem.

  Önskar en fortsatt fin fredag!

  Kram

  1. Och här är det damfriseringar och butiker som säljer begagnat som ökat, men många lokaler står tomma. Kram

 4. Här blåser det på än mera!
  Tvättstugan fixad.
  Du är duktig med datoriet och bygga hemsida, detta klarar inte jag.
  Nu är det nog slut för mig och solstolen också, tänker jag.
  Kram!

  1. I dag har det varit ganska varmt, men ändå inte så att man haft lust att sitta ute, så jag kan nog ställa in resten också. Kram

 5. Du har hunnit med mycket idag! blåsigt även här och ett par blomkrukor blåste ner från bordet …
  Ja tänk så många affärer det fanns även i små orter förr … och varubussen som kom en gång i veckan om man bodde en bit utanför 🙂
  Kram

 6. Här blåser det så lille Minton kan knappt gå. Vår fina ICA butik skall öppna vecka 43 efter branden och det blir underbart. Ha en bra kväll önskar Anki o Minton

  1. Jag hoppas att du har Minton i koppel så han inte flyger bort. Så skönt att ni får tillbaka er ICA-butik igen. Kram!

 7. Idag har det verkligen blåst rejält. Såg, när jag gick från sjukhuset, att utemöblerna hade blåst omkull på en del ställen. Regnat har det också gjort, men jag hade tur och det var uppehåll när jag slutade jobbet.
  Det råder inget tvivel om att det är höst nu.

  Kram

  1. Vi har en batteridriven klippare och en bensindriven och den sistnämnda lyckdes jag få igår och den klipper så snyggt även om gräset är lite vått och långt.
   Kram

Kommentarer är stängda.