Höst i Klintehamn och Fem en fredag

När morgonpysslet och daterandet var avklarat igår satte jag igång och gjorde en kålpudding. Det är så bra att ha några bitar i frysen, så jag gjorde en ordentlig sats. Enda nackdelen med att göra kålpudding är att hela lägenheten stinker kål trots fläkten på högsta volym och sedan vädring och doftspray. Så när jag ätit gick jag ut på en promenad för det var väldigt behagligt väder.

Här ska Klintehamn få ännu en prylaffär med inriktad på återvinning. Det är den gamla järnaffären, som stått tom och oanvänd i många år, som man nu håller på att renovera. Det är klart att det är roligt att en av de tomma affärslokalerna lever upp igen, men nu har vi: Re-Market, Landa, C.O.S och RK:s Kupan plus ett otal loppisar som är mer eller mindre permanenta. Jag är väl tjatig, men jag vill ha en ICA-butik, en klädaffär, en skoaffär och en elektronikaffär, men det är nog en fåfäng önskan. 😞

Vackra höstfärger vid Klinteskolan

När jag precis kommit hem ringde en bekant och sa att hon var på väg till mig, så jag satte på kaffet och sedan blev det en trevlig pratstund och när hon gått var det dags att knäppa på teven. Så boken jag var och hämtade i onsdags ligger ännu orörd på soffbordet.

Nu är det fredag förmiddag och det är än så länge en stålande vacker solskensdag som jag ska försöka utnyttja på bästa sätt – och först svaren på Elisamatildas fredagsfrågor, som idag handlar om ekonomi.

 1. Vad var det senaste köpet du ångrade? Ett par skor som skulle kunnat vara en halv storlek större.
 2. Vad kostar mest i din hushållskassa? Lägenheten.
 3. Vad sparar du till? Inget speciellt.
 4. Vad köper du mer sällan än du borde? Inget som jag kan komma på.
 5. Håller du dig till en budget? Nej, jag lever hovum brovum 🤑

Trevlig fredag!

20 reaktioner till “Höst i Klintehamn och Fem en fredag

 1. Så vackra höstfärger ni har i Klintehamn! Här syns höstfärgerna inte så mycket än, jag väntar på mitt vildvin…
  Nej, ännu en affär med begagnat behöver ni nog inte, visst hade dina förslag passat bättre!
  Trevligt när bekanta ringer och bjuder in sig själva! Då blir det så lättsamt, inga krav.
  Kålpudding har jag nog aldrig ätit, men kåldolmar, och det är ju så gott, men ganska jobbigt att göra. Nu gillar ju K inte kål i någon form, så det har vi aldrig, tyvärr.
  Hoppas att skorna töjer sig lite…
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Visst är det roligt när nya verksamheter tillkommer men jag förstår helt dina önskemål om vad som hade känts mer angeläget.
  Kålpudding är ju så gott så jag får nog komma till skott och göra det igen. Kanske lika bra att göra i långpannan och sedan lägga i frysen…
  Trevligt med besök men irriterande med för små skor. En halv storlek kan göra enorm skillnad vet jag tyvärr av erfarenhet…

  Önskar en fin fredag nu!

  Kram

  1. Jag gör kålpuddingen, i långpanna. Sex bitar=sex mål har jag i frysen nu.
   Jag hoppas på att de töjer sig lite……
   Kram

 3. Jag har inte tillgång till ugn, men annars är kålpudding en bra rätt att ha i matlådan. Får se om jag hinner göra lite pudding hemma, men i alla fall inte nästa gång jag reser hemhem. Då har jag varenda minut uppbokad. Eller nästan i alla fall.
  ha en fin fredag!
  Kram

 4. Får trånga skor är inte kul! Det är vi många som har erfarenhet. Ibland tycks skorna krympa på vägen hem från affären.
  Kålpudding, mums så gott! Jag gör också en rejäl sats så att den räcker till flera måltider.
  Ha en skön fredag!

 5. Haha! Hovum brovum var nåt nytt för mig. Jag vill också ha en skoaffär i närheten. När jag flyttade till Åstorp för längesen fanns det två skoaffärer här, men n u finns ingen. Vi har inte ens en klädbutik utan min frissa säljer lite kläder, men det kan ju inte bli nåt större urval. Kram

  1. Visst är det tråkigt när inte ens basservicen finns på orten. Damfriseringar och återvinningsbutiker är det enda vi har på det här samhället och så en Konsumbutik förstås.
   Kram

 6. Smällbärshäcken var så fin! Det gäller att ta vara på ljuset nu, känns det som. Jag har fortfarande kvar en bit kålpudding i frysen, håller med dig om att det är gott!

  1. Nu är det bara en månad tills vi går över till normaltid och då går vi verkligen in i mörkret.
   Visst är det gott med kålpudding!

 7. Varför glömmer jag alltid bort att göra kålpudding, det som är så lätt? Och jättegott!
  Ajaj, för för trånga skor!
  Jag bor 200 m ifrån ett köpcenter med flera klädbutiker och en skoaffär. Inte dumt.
  Ha det gott å kram!

 8. Här blir det inga nya affärer utan det blir tvärt om mindre och mindre. Vi har bara 7 mil till Sollefteå men även där gapar affärsfönstren tomma och det är 10 mil till Östersund och 12 till Sundsvall så det blir väldigt sällan för min del att åka någonstans tyvärr.

  1. Jag förstår mer än väl att man inte ger sig iväg så långt utan att det är nödvändigt. Ha en fin helg! Kram

 9. Hovum brovum???? Vilket kul uttryck! Aldrig hört, är det gotländskt? Nrmare översättning? Från hand till mun? Förstår din längtan efter ”riktiga” affärer även om återvinning är bra . Trevlig helg

Kommentarer är stängda.