Solskenshistoria

Nog kan man bli ledsen och deprimerad över den tid vi lever i just nu och över alla svarta rubriker som handlar om allt från krig, naturkatastrofer och ekonomiska kriser, till att Gotland är den del av landet där flest super ihjäl sig. Då är det skönt att det mitt i allt elände finns en och annan artikel som handlar om något positivt.

På helagotland.se kunde man igår kväll läsa en riktigt solskenshistoria. Den handlade om 13-åriga Novah Hansson som tillsammans med sin morfar Gunnar hittade en plånbok under en promenad i skogen.

Den låg uppslagen och var i otroligt dåligt skick. Helt grå och skrynklig, säger Novah.

I plånboken fanns en nyckel, några medlemskort och också ett körkort, som gjorde att Novah senare kunde få kontakt med ägaren, en 91-årig man, som tappade plånboken år 2010 när han var i skogen och plockade blommor. Trots idogt letande hade han inte lyckats hitta den, så han blev verkligen glatt överraskad att få tillbaka den 12 år senare.

Den artikeln bevisar verkligen att talesättet ”det som inte är stulet kommer igen” stämmer och det fick mig också att tänka på när Åkes plånbok försvann.

Igår satt jag och såg de sista avsnitten av Fångade, där den isländska röglegan (polisen) löste en rad mordfall. Den serien är riktigt spännande och det var tur att jag fick koppla av med lite matlagning och bakning innan det var dags för sängen, för annars hade jag nog inte kunnat somna.

Trevlig torsdag!

24 reaktioner till “Solskenshistoria

 1. Vilken historia med Åkes plånbok! Men jag tänkte på: Hur skulle man gjort om det hänt idag? Finns det någon bank, som skulle ta emot en sedelbunt, som var en hård kaka? Å andra sidan har man ju numera knappast tjocka sedelbuntar…
  Vilket bra tänkespråk: ”Det som inte är stulet kommer igen”, det ska jag komma ihåg!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Man kan alltid sända kakan till riksbanken.
   Står man i kassakön på Konsum upptäcker man att det är många som betalar med pengar, de räknar och räknar och räknar.
   Kram

 2. Vilka två fantastiska historier med två plånböcker som kom tillbaka till sina ägare! Positiva nyheter ska verkligen lyftas fram 😀

  Önskar en god torsdag!

  Kram

 3. Vilken trevlig, och spännande, plånbokshistoria. Jag har också en plånbokshistoria från 1990-talet. Jag bodde i Mariefred och hade god kontakt med det lokala buset som respekterade mig. Är en god lyssnare.
  En dag var jag på Konsum och någon snodde min plånbok ur min väska när jag stod och pratade med kassörskan.
  Någon vecka senare, när jag stod på parkeringen utanför Konsum kastade någon min stulna plånbok genom det halvöppna bilfönstret. Inte ens en krona var försvunnen.

  Ha en bra fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Det var verkligen en fantastisk historia! Någon måste ha slagits av dåligt samvete. Någon som dessutom kände dig. Kram

 4. Är ju lätt att fastna i allt det negativa i media, verkar ju vara det som är i majoritet i dessa tider.
  Vi får hoppas på en förändring.

  Ta hand om dig och ha det bäst.

 5. Så fint! Och blommorna var också fina, jag kan inte skilja på olika blåklockor, men vackra var de.

 6. Det var en väldigt fin solskenshistoria! Trevligt med något positivt som du säjer.
  Ha det gott, kram Inger

 7. Två härliga historier om försvunna plånböcker! Och ja, nog ligger det något i det ordspråket!
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

Kommentarer är stängda.