Äntligen

Torsdag den 8 september, öppnades den efterlängtade trygghetspunkten i Klintehamn. Den kommer att bemannas av distriktssjuksköterska och sjuksköterska samt undersköterska från vårdcentralen Hemse tisdagar och torsdagar. Det blir ju jättebra att slippa köra till Hemse (2,5 mil enkel väg) så fort man av någon anledning behöver få ett blodprov taget.

Skylten har väl funnits där ett tag, men jag fick se den igår när vi skulle köra iväg till Snäckan. Det här har vi väntat på!

Eftermiddagen igår på Snäckan blev trevlig, men det var inte så många medlemmar som ställde upp. De tyckte kanske att det var för kylslaget och lite kallt var det till att börjar med, men sen skingrades molnen och det blev rätt skapligt.

Som vanligt är, så började vi grilla innan det blivit någon ordentlig glöd, men till slut fick alla den efterlängtade korven.

När alla var mätta och belåtna blev det lite olika aktiviteter, nägra spelade kubb och några gick till minigolfbanan, men de flesta nöjde sig med att sitta i solskenet och prata.

När vi blev kaffesugna gick vi in, det fanns lotter att köpa, vi fick lite information och efter lottdragningen (jag hade inte turen med mig och vann ingenting), satt alla kvar och pratade ett bra tag. Det finns nog ett visst behov av gemenskap efter de här två förlorade pandemiåren.

I dag skiner solen så vackert och det är nästan vindstilla, men det har varit en kall natt och morgon. När jag kom upp vid halvåtta-tiden var det bara +2º och som kallast hade det varit +0,9º, men ännu ser dahliorna ut att ha klarat sig.

Trevlig torsdag!

29 reaktioner till “Äntligen

 1. Här har det varit -1 grad och vi har inte satt på takvärmen inne ännu så här är det svalt. Skönt att trygghetspunkten äntligen öppnat.
  Kram

 2. Jag gick också upp halv 8 idag och tyckte det var kallt när jag hämtade in tidningen, men jag hade i varje fall +8 grader. Kram

 3. Grattis till att ni äntligen fått den efterlängtade trygghetspunkten i Klintehamn! Det var väl jättebra! Bra idé att ha ett ställe dit man kan gå för provtagning, kanske ett råd man behöver etc. Här i Höllviken har vi en läkarstation med filial för specialområden, som diabetes, lungsjukdomar etc. Fungerar utmärkt. Men Höllviken har ca 11000inv, så det behövs ju.
  Sol och nästan vindstilla här idag, men vi har just varit iväg och storhandlat, så det blir ingen promenad idag. Fy, vad det är jobbigt att handla!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Så skönt att Trygghetspunkten har öppnat så att ni slipper köra så pass långt för att ta prover.
  Vilken trevlig eftermiddag det blev men synd att uppslutningen inte var större. Så läng det inte ösregnar är det bara att klä på sig lite extra.

  Önskar en god torsdag!

  Kram

 5. Grattis till Trygghetspunkten jag har en vårdcentral i byn och det är så skönt. Ni har så trevliga arrangemang i SPF men synd att så få kommer. Är med i SPF men de har inga aktiviteter tyvärr.
  Kramar från ett soligt Rottne

 6. Förstår det där att många fortfarande är lite avvaktande, man har liksom vant sig av med att träffa folk. Men visst såg det trevligt ut!

 7. Så bra att Trygghetspunkten öppnat – skönt att slippa åka iväg för mindre saker. En trevlig sammankomst med korvgrillning och minigolf 🙂
  Jag fick skrapa framrutan på bilen igår morse när termometern stod på ynkliga +0,1 grad
  Kram

 8. Såg trevligt ut Här har det varit frost några nätter men jag har fått in alla mina pelargoner till växthuset. Där har jag satt in några gravljus som håller värmen lite grann i alla fall så nu får dom stå där i åtminstone en vecka till innan jag klipper ner dom och tar in dom i huset.

  1. Här är ännu pellisarna ute, men det är väl dags att ta in dem i förrådet om det ska blir några till nästa år. Kram

 9. Det är besvärligt att ha långt till en läkare eller vårdcentral. Som vi bor är det inga problem på den punkten.
  Härligt med en sådan trevlig träff och det finns säkert ett uppdämt behov av gemenskap, efter dessa år.
  Vi har ännu inte haft någon frysnatt, vad jag har märkt, blommorna på balkongen blommar fortfarande fint.
  Hoppas att du får en finfin dag.
  Kram!

  1. Den där trygghetspunkten ligger tvärs över vägen bara, så det blir otroligt nära och behändigt för mig.
   Ha en fin dag du också! Kram

Kommentarer är stängda.