Fårönatta

I år firar Fårönatta 20 år och i dag, lördagen den 17 september, händer det mycket på den lilla ön i norr! Som vanligt är det fullspäckade programmet fyllt av musik, konst, matupplevelser, loppisar, film och annat kul.

Lördagen den 15 september 2012 var jag där, alltså för 10 år sedan och det var en fantastisk upplevelse. Det var ett par grannar här på Odvalds som skulle dit och erbjöd mig att få följa med och det tackade jag minsann inte nej till. Här kommer några bilder från den fantastiska helgen:

Om det var någon särskild artist på Kutens 2012 minns jag inte, men i år får de fint främmande enligt helagotland.se, för då kommer: Den kaftanbärande skönsångaren Ebbot Lundberg till Kutens bensin för en exklusiv spelning i nostalgiparadiset.

Och det blev natt och mörkt och vägen från färjeläget fylldes av massor med bilar och av folk som strövade fram och tillbaka mellan de olika begivenheterna. En gratisbuss fanns det också som man kunde åka med.

Kvällen avslutades med en midnattsmässa i Fårö Kyrka och det var mitt första besök i den kyrkan, så dagen efter var vi och tittade lite närmare på den och kyrkogården som ligger så vackert med havsutsikt.

När vi var på Fårönatta för 10 år sedan var det ett jättefint sensommarväder och det gjorde ju sitt till att det blev några riktigt trivsamma dagar och jag skulle önska att vädergudarna ville vara lite nådiga i år också. De senaste dagarna har det inte varit speciellt roligt. Som det regnat så har det kommit en skur!

Nu på lördagsförmiddagen ser det inte direkt lovande ut, det är bara 11º, det blåser som attan och det är mulet. Jag var ute och kollade regnmätaren i morse och senaste dygnet har det kommit 6 mm. och det ser ut att kunna bli mera när som helst.

Trevlig lördag!

16 reaktioner till “Fårönatta

 1. Hoppas vädret bättrar sig för sådana här aktiviteter gör sig helt klart bättre om man slipper regnet. Bra kläder i all ära men fint väder är att föredra.

  Önskar en god lördag nu!

  Kram

 2. Vädret är onekligen väldigt viktigt när en ska vara utomhus, tänker alltid på arrangörerna när event regnar bort. Knutens har jag varit på en gång och ätit galette.

 3. Sådanahär evenemang med mångsidigt program behövs i dag. Så att var och en kan välja vad den gillar bäst. Hinns ju inte med allt.
  Kutens Bensin ser kul ut och den där graven vill säkert många besöka.

 4. Vädret är ju speciellt viktigt för alla dom som arrangerar en sådan här tillställning, men naturligtvis också för besökarna. Men Fårö är ju fint även utan arrangemang med alla sina raukar! Vi bodde två dagar på Fårö när vi gjorde vår Gotlandsrunda för många år sedan och det är ett fint minne!
  Hoppas att du får en fin lördag !
  Kram, Monica

  1. Visst är Fårö fint även om jag inte har varit där så många gånger. Jag tror att jag kan räkna dem på ena handens fingrar.
   Kram

 5. Ebbot Lundberg är ju en av de bästa vi har här i Sverige, vilken röst han har, fantastiskt.
  En go gubbe verkar han ju vara också.

  Ha nu en fin helg. 🙂

 6. Hoppas för deras skull att vädret är hyfsat, inte minst eftersom jag antar att det varit minimala möjligheter under pandemin. Mina egna erfarenheter av just Fårö ligger rätt långt tillbaka i tiden, ett vandrarhem som inte längre finns och som inte var ett av de bättre jag bott på, men ett speciellt minne.

 7. Det måste ha varit en trevlig utflykt. Vad är stentunar? Jag ser ju bilden men vet inte om det är själva muren eller någon av växterna som heter så. Kram

Kommentarer är stängda.