Fem en fredag

Igår regnade det till och från hela dagen, men solen visade sig trots allt då och då, men just som jag tänkte att jag kanske skulle våga mig ut ett tag, drog molnen in och så kom det en skur. Fram mot lunch, när jag satt i soffhörnan och läste, hörde jag ett så konstigt oväsen och samtidigt blev det väldigt mörkt? När jag tittade ut fattade jag vad det var för slammer – det vräkte ner en hagelskur och stora hagel studsade mot terrassgolvet.

I dag tömde jag regnmätaren på 12 mm, så inte blev det några större mängder igår, men det ser ut att bli påfyllning i dag. Det är mulet och det blåser hemskt och för en stund sedan kom det en skur igen. Det är svårt att tänka sig att det bara är ett par veckor sedan man gick och pustade i solsken och tjugofemgradig värme!

Så är det dags för elisamatilda´s fem fredagsfrågor som den här veckan har ett aktuellt ämne, nämligen Val:

 1. Vad stod du senast och valde mellan? I onsdag när jag skulle gå till biblan stod jag och valde mellan en tunn jacka, en lite tjockare och en regnjacka. Det var tur att jag valde den tunna, för det blev varmt och jag fick ta av mig den på hemvägen.
 2. Hur kommer du fram till ett beslut? Jag väger för och emot och försöker känna efter vad som kan bli bäst.
 3. Hur länge velar du? Inte speciellt länge och ibland går det lite för fort.
 4. Ångrar du någonsin dina val? Det har hänt, men då är det bara att bita i det sura äpplet och svälja förtreten. Man får stå för sina misstag!
 5. Vad kommer du välja härnäst? Härnäst ska jag välja om jag ska sätta mig och läsa eller om jag ska ta fram dammsugaren och köra en vända med den.

  Trevlig fredag!

  24 reaktioner till “Fem en fredag

  1. Nej, det är ingen mening med att ångra ett val, det är ju redan som det är, och blev det dåligt, så har man lärt sig något till nästa gång.
   Idag ska jag välja städningen, fast jag inte vill det…
   Lite gråmulet här, men nu verkar den värsta vinden ha lagt sig i alla fall!
   Ha en trevlig städfredag, Ingrid!
   Kram, Monica

  2. Även om det är mänskligt att både ångra sig och att gräma sig så leder det sällan någon vart. Gör om och gör rätt brukar vara det enklaste för man lär sig visst av sina misstag. Sedan kan en del kännas onödiga…

   Önskar en fin fredag nu!

   Kram

  3. Det är en hel del regnskurar som kommer här också, men inte hagel, som tur är.
   Att ångra val, jo det händer men släpper det ganska snart om inte det har drabbat någon annan.
   I dag ska jag välja att ta det lugnt, det känns bäst så.
   Trevlig fredag önskar jag dig.
   Kram!

   1. Det är skönt när man kan få ta det lugnt då man känner för det. Det är väl en av fördelarna med att vara pensionär. Kram

  4. Att välja rätt kläder just nu är inte lätt för ibland kommer det en regnskur och sedan skiner solen.
   Kramar från oss

  5. Kul att läsa dina svar på dom intrikata frågorna. Själv har jag varit på sjukan och kom hem för nån timme sen, helt uttröttad, så det blir inga svar från mig den här veckan,
   KRAM – Susie

  6. Tänkte nog att du skulle hinna med boken efter dammsugaren! Visst är det lite knepigt vad man ska välja nu när man går ut – det kommer kraftiga regnskurar då och då, fast jag lyckades gå ut när det var solsken.

   1. Det är jättesvårt nu, men jag hoppas att det blir lite stabilare i morgon. I dag har det regnat från och till hela dagen.

  7. Här kom det 30 mm och 20 iförrgår och 15 idag så nu blir det väl blött så det räcker. Jag gick ut en sväng nu fast det regnade för att få lite luft.

  8. blev det boken eller dammsugaren? jag brukar alltid välja fel kläder när vädret är opålitligt. snabba beslut fungerar väldigt bra ibland. andra gånger blir det sämre

  9. Skönt att ni får lite regn, vi behöver mer! Och jag behöver nog införskaffa mig en jacka framöver.. äger ingen men nu börjar jag bli mer lik portugiserna och fryser när det är under 22 grader, så då räcker det inte med kofta. Ja du har ju läst mina svar redan på femman.

   1. Är man van med 30+++ så är det inte att undra på om det krävs en extra tröja när det är ner mot 20º.
    Ha en fin helg!

  10. Ibland kan man få betala för sin spontanitet, men kanske är du lite mer försiktig när du har mer erfarenhet. Jag är inte riktigt samma yrhätta som förut, men gillar inte att vela. Ha en skön fortsättning på helgen

  Kommentarer är stängda.