Upp i ottan

Efter lunchen igår blev det riktigt skönt väder, så jag passade på att ansa eukalyptusvidet lite. Jag borde ha gjort det tidigare, för det har spretat iväg väldigt och jag nådde inte riktigt, men med hjälp av min hushållsstege lyckades jag kapa av även de översta skotten, som stack rakt upp i luften.

Sedan tog jag vara på en strykhög och jag var mycket nöjd med mig själv, när jag sedan slog mig ner i fåtöljen och knäppte på tv:n, men då fick jag ett mejl från biblioteket att de två sista böckerna i Neshov-serien som jag beställt hade anlänt.

Jag var ju på biblioteket på förmiddagen och då kunde de se att böckerna gått iväg för leverans och troligen skulle komma som i dag, men det gick fortare än så. Först tänkte jag spara den promenaden tills i dag, men sen marscherade jag iväg i alla fall.

I dag vaknade jag redan vid halvfem-tiden, gick upp i badrummet en vända, drack lite vatten och kröp i säng igen, men det var stört omöjligt att somna om. Efter att ha snurrat en timme gick jag upp och för första gången i höst fick jag anledning att tända taklampan i köket på morgonen för att kunna läsa tidningen.

Ute är det blåsigt, det är bara 12º och just nu vid nio-tiden kommer det en ordentlig regnskur. Det var ju alldeles utmärkt att jag gick och hämtade böckerna igår! Nu kan jag lugnt sätta mig i soffhörnan och börja läsa Det är min tur nu.

Trevlig torsdag!

18 reaktioner till “Upp i ottan

 1. Så bra att du fick hämtat böckerna i går. Här var det också kallt i morse men uppehållsväder i alla fall vilket uppskattas. För min del blir det ett besök på bibblan i dag.

  Kram och god torsdag!

 2. Hos mig blåser det som bara den idag, så jag kommer inte att sticka ut näsan. Jag avskyr blåst. Låter härligt att sitta i fåtöljen med en ny bok. Lagom jobbig sysselsättning. Kram

 3. Det låter lite mysigt med höstmörkret, som smyger sig på vid den här tiden på året! Vilken jobb-dag du hade igår – bra gjort! Då känner man sig ju nöjd med sig själv och kan med lugnt samvete sitta i soffan och läsa de nya böckerna! Det är du verkligen värd!
  Jag hade också en rätt aktiv dag igår, bakade mina grovbröd, gick en promenad och sopade terrassen fri från oändliga mängder björkfrön. Och sen gjorde jag pytt i panna på rester från en söndagsstek.
  Så jag var också rätt nöjd!
  Nu ska vi strax köra och handla, jag måste ju köra nu så länge K är av med sitt körkort.
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Förr bakade jag också matbröd och visst skulle jag kunna göra det nu också, men jag äter så lite så lite bröd, i regel bara en skiva om dagen och den bakar Pågen åt mig. 😋
   Lycka till med shoppingturen! Kram

 4. Jag hoppas att det kommer minst en bok till i serien. Jag vill veta fortsättningen.
  Visst är det kallt och höst nu. Sådan där krispighet i luften.
  Kram

 5. Visst är det mycket skurar nästan hela tiden! Så det är skönt att slippa gå ut, så det var dubbelvinst på att du hämtade böcker i går.

  1. I dag har jag hållit mig inomhus, för det har skurat från och till hela dagen. Det kom t o m en ordenligt hagelskur någon gång mitt på dagen.

 6. Där valde du rätt taktik. Alltså. Det biblioteket hade jag gärna haft som arbetsplats. Helt klart ett av de finaste som jag skådat. Då har ändå besökt långt över hundra stycken.
  Det känns lite konstigt att numera behöva tända lampor så tidigt. Undra om du vaknade i natt också. Jag gjorde det när det vräkte ner.
  Fredagskram, Bosse

Kommentarer är stängda.