Vilka köer det var igår!

Jag tog mig en promenad via Barkan igår förmiddag och på hemvägen gick jag till Rondo för att lämna av min röst, men det tog sin rundliga tid. Det nya systemet med att valsedlarna bara fanns på ett ställe och att bara en eller max två personer i taget släpptes in i vallokalen, gjorde att kön ringlade sig lång, men stämningen var god i alla fall.

Det var hur som helst väldigt skönt att lämna alla valvakor och gå på bio igår kväll. Vallokalen var ju ännu öppen, men man hade ordnat en alternativ ingång (som annars är en utgång) till biografen, så det fungerade jättebra. Kön till biljettkassan var ganska lång den också och det var ovanligt många som valt att gå och se Där kräftorna sjunger den här söndagskvällen.

Jag har ju läst boken och tyckte mycket om den och jag gillade filmen också. Oftast brukar man säga att boken är bäst, men jag tycker att i det här fallet blev filmen en bekräftelse på hur bra boken verkligen är. Den följer boken troget och bjuder på mycket vackra naturbilder. En scen som grep mig var när Kya för första gången fick se träsken från ett jakttorn och då sa att det var som att få se en kär väns ansikte för första gången.

Kvart efter nio var jag hemma igen, men det blev en kylslagen promenad. Det var tur att jag har så liten bit att gå, för jag var inte direkt beredd på att det bara skulle vara 10º. Halv tolv stängde jag sedan av tv:n, för då orkade jag inte med flera valprognoser, men här på Gotland ser det ut att bli regimskifte, men inte förrän på onsdag är allt helt klart.

I dag är det måndag och det har varit en solig och fin morgon, men det ser ut som om det kommer att mulna till. Jag hoppas kunna klippa gräset lite senare i dag när daggen har torkat, för SMHI ”hotar” med regn både tisdag, onsdag och torsdag den här veckan.

Trevlig måndag!

23 reaktioner till “Vilka köer det var igår!

 1. Här var också väldigt långa köer så jag var nöjd med att vi valde att förtidsrösta.
  När en film bekräftar hur bra en bok är då har man gjort ett gott jobb. Måste helt klart se den filmen jag med.

  Önskar en bra start på den nya veckan nu.

  Kram

 2. Så bra du bor, som kan GÅ till bion! Och till Konsum och handla. Här får vi ta bilen om vi ska göra sådant.
  Jag såg på TV vilka långa köer det var till vallokalerna i år, jag var så tacksam för att vi förtidsröstat i veckan, där var det ingen kö alls.
  Ja, hur utgången av detta val blir vet ju ingen än, men jag fasar…
  Solsken och fint här idag, nu ska vi strax köra och handla.
  Maken får inte köra bil än (3 månader efter stroken och sen ska han testas), så jag får köra.
  Ha en fortsatt skön måndag, kram, Monica

  1. Det är tur att du har körkort Monica, annars blev det ju väldigt jobbigt! Jag har gångavstånd till Konsum, men någon gång i veckan tar jag bilen, för jag är dålig på att bära om det är mycket som ska hem.
   Ha det så gott! Kram

   1. Ja, det är tur! Det är bara det att jag inte har kört på länge (eg. inte sedan pandemin i mars 2020), så det kändes lite jobbigt till att börja med, men nu har jag kört ett tag och det går jättebra! Vi har varit och handlat idag, och de kassarna hade jag INTE velat bära ens en kortare sträcka…
    Ha det så gott, du också, kram!

 3. Ganska intressant det här med flera val på en gång, och köer! Jag har aldrig upplevt köer på ett röstningsställe. I Finland har vi inte – ännu – flera val på en gång. Man tar en kupong, går in i ett bås och skriver sin nummer – klart! Riksdagsval, kommunval och sk regionval (för vårt nya system med hälso- och sjukvård) har vi på skilda tider, sällan sammanfaller de. Men van vet ju aldrig hur det blir. Dessutom röstar vi på person, partierna gör inte upp prioritetsordningar här. Tycker vi har rätt så enkel valmatematik. Solen skiner, var just ute och plockade gulkrikon – tjugo liter. Sammanlagt nu 60 liter, mera finns… Ha det gott!

  1. Här är det oneklige lite komplicerat och i år hade man verkligen ställt till det. Jag hörde på radion en äldre som åkt till vallokalen fyra gånger i går, men fått åka hem för att han inte orkade stå och köa. Efter fjärde försöket gav han upp och struntade i alltihop.
   Lycka till med dina krikon!

 4. Jag slapp att köa för Rolle förtidsröstade åt sig själv och röstade åt mig (budröstning) i fredags, vilket han var jätteglad för igår! Vi orkade inte heller med att glo på resultatet, man är extremt trött på politik just nu!!
  KRAM – Susie

 5. Förtidsröstade direkt när det öppnade och jag var ensam i lokalen. Så trevligt med bio nära då är det enkelt att se en film. Jag måste köra in till Växjö sen hitta en parkering så det blir aldrig av.
  Kramar från oss

 6. Vi var och röstade tidigt på dagen här i Sanda och det var ingen kö alls. Idag har jag varit ute och klippt gräs med ”gåklipparen” så den motionen får räcka.
  Ha det gott.

  1. I Klinte var det hemskt på förmiddagen vid 10-tiden. Jag klippte mina gräsplättar i dag, så nu kan det gå regna! Kram

 7. Härligt att se en film man gillar och kan jämföra med en bok man läst.

  Ja, köer var det igår, det där nya systemet får dom nog bygga vidare på till nästa val.

  Ha en fin afton Ingrid.

 8. Så skönt att vi förtidsröstade i tisdags, ingen väntetid alls att tala om.
  Den filmen måste jag se, jag älskade boken.
  Kram

 9. Nu är hösten verkligen här. Kallt och ruggigt. Här var det inte någon kö alls, eller kort i alla fall. Jag passade Snufflan när F var iväg och han var strax tillbaka. Jag hade förtidsröstat eftersom jag var osäker på var jag skulle befinna mig på själva valdagen.
  Ha en fin kväll!
  Kram

 10. Jag minns knappast när jag var på bio senast. Vi har ingen biograf i samhället och det gör givetvis sitt till. I natt har vi fått lite regn, men nu skiner solen och det är en underbar höstdag. Kram

Kommentarer är stängda.