Det är en strålande vacker….

…tisdagsmorgon och nästan helt vindstilla, men bara 11º varmt. Jag har suttit ute i solskenet en bra stund och njutit av friden och den värmande solen och tänkt på min pappa, som har sin årsdag i dag. Han finns ju inte i livet längre, men i mitt minne lever han kvar.

Pappa gick bort alldeles för tidigt, bara 49 år gammal och jag har saknat honom väldigt mycket, speciellt när jag fick egna barn. Tänk vilken morfar han hade blivit!

Fast jag måste säga att det trots allt inte verkar vara någon större glädje med att bli så gammal att man inte kan klara sig själv, i alla fall inte på Gotland. I dag kan man läsa på helagotland.se om en man som haft sin vård med hjälp av Gotlands Hemtjänster och hittats undernärd (40 kg) med mögligt juiceglas på sängbordet, nedsölade sängkläder och bajs till och med i håret.

Jag har ju mina barn, som förhoppningsvis kommer att se till att jag inte lider någon nöd, men nog känns det annars som om ättestupan är ett bra alternativ den dag man inte kan klara sig själv.

Nu ska jag ta mig en Klinterunda, för vem vet hur länge det här finvädret varar och det gäller att försöka hålla sig i form!

Trevlig tisdag!

20 reaktioner till “Det är en strålande vacker….

 1. Hu, så hemskt att läsa! Det verkar då rakt inte kul att bli äldre och inte kunna klara sig själv. Vid en undersökning här i Skåne så hamnade Åstorp på sista plats när det gällde kvaliteten på hemtjänsten. Vi testade den ett kort tag när Göran nyss kommit hem från sjukhuset och jag förstår fullt ut varför de hamnade sist. Jag sa upp avtalet med dem efter 14 dagar. Kram

 2. Förstår att det var förfärligt att förlora sin pappa, när han bara var 49 år! Min pappa dog när han var 68, och det tyckte jag var tidigt!
  Men så hemskt med den stackars vanskötte mannen!!! Det trodde jag inte hände i vår upplysta tid! Det ska ju inte ligga på barnen att ta hand om den dagliga vården av sina gamla föräldrar…även om dom säkert gör det om det behövs.
  Ha en bra dag, kram,, Monica

  1. Vi hade ett sånt där hemskt exempel på vanvård här i Klintehamn för några år sedan. En son hittade sin far totalt okontaktbar och ringde omg efter ambulans. Pappan var undernärd och uttorkad och nära döden. Efter några veckor på lasarettet var han helt återställd. Det är hemskt att vi i vår upplysta tid ska behandla de gamla i samhället så illa.
   Kram

 3. Så fruktansvärt att äldre behandlas på detta sätt. Soligt här också så det gäller att njuta för man vet inte när höstrusket kommer.
  Kramar från oss

  1. I dag är det verkligen ett ljuvligt väder och jag sitter ute och läser om talbaner. Det är lite skillnad mot släkthistorien på Neshov minsann.
   Kramar till er!

 4. Så hemskt att läsa. Hur har det kunnat bli så här kan man undra.
  Vedervärdigt.

  49 är ju ingen ålder, förstår att du saknat honom.

  Ta hand om dig och ha det så bäst du kan.

  1. Visst är det skrämmande hur välfärden i Sverige har utarmats. Det får man ta med i bedömningen på söndag! Ha det så gott!

 5. Vilka fina bilder på din pappa, dig och dina syskon. 49 år var på tok får man säga.
  Däremot så var det en hemsk läsning om mannen. Det är helt enkelt ofattbart att det kan gå till så. Vad händer med vård och omsorg i vårt land? Då känns det tryggt att ha barn och anhöriga som förhoppningsvis har koll.
  Det var en kylig morgon hos er. Här hade vi i alla fall 16 grader i morse.

  Önskar en fortsatt fin tisdag!

  Kram

  1. Det var sorgligt att förlora honom så tidigt och han lämnade mamma med tre tonårsdöttrar, det var inte lätt för henne.
   Ja, vård och omsorg om våra gamla har stora brister det är tydligt.
   Det blev en riktigt härlig dag, om än inte så varmt. Kram

 6. Vad sorgligt att han dog så ung. När du kom till gissar jag att du kom i fokus när det var dags för födelsedagskalas. 😉 Hur nära i tid var det att det blev samma datum?
  Jag blir skotträdd av den information som vi delges. Ändå tror jag sanningen är ännu värre. I många år har jag sagt att jag vill dö snabbt. Definitivt inte bo på något Attendo eller liknande. Trist nog får inte vi små människor bestämma på den fronten. Om vi håller oss till ”den vanliga vägen”. Hur länge bodde du i storstaden? Omväxlande väder. Jag cyklar ut med jacka och vantar. Kommer hem och tar på kortbyxor och sätter mig på balkongen med bar överkropp och njuter.
  Kram, Bosse

  1. Jag vet inte riktigt exakt i timmar, men mamma fick lämna pappas årsdagkalas för att åka på BB. Jag var bara något år när vi flyttade till Gotland. Pappa var gotlänning och mamma från Stockholm.
   Det är svårt att klä sig nu. Jag satt ute och läste i eftermiddag och fick börja med att ta strumporna och sedan en långärmad tröja.
   Kram

 7. Så fruktansvärda historier det finns från olika äldreboenden i Sverige. Helt omöjligt att greppa hur det kan bli så! Förstår du saknar din pappa, min gick också bort för tidigt men hann ändå bli 72 år.

 8. Verkligen tragiskt detta med den äldre mannen och hur han blivit behandlad … eller snarare bortglömd.
  Fina bilder på din pappa och dina syskon!
  Här var det bara +2 i morse … första frosten känns inte så avlägsen.
  Kram

  1. Visst är det hemsk t när man får läsa sånt!
   Vi hade haft +3º sin kallast och det har varit lite höstkyligt i luften i dag, men med en härligt värmande sol.
   Kram

 9. Jag beklagar verkligen att fin pappa gick bort så ung. ❤️ Jag förstår att du har saknat honom under åren, framför allt när du fick egna barn.
  Alldeles fruktansvärt att läsa om den gamle mannens förnedring p.g.a också fungerande hemtjänst. Som motvikt måste jag få berätta om hemtjänsten som min käre man får här i Karlstad. Underbara personer besöker honom både dag- och nattetid, bemöter honom med respekt, vänlighet och lyhördhet. Tyvärr skapar det inga säljande rubriker, men jag hoppas och tror att den typen av hemtjänst är vanligare. Jag vill tro det i alla fall.
  Kram 🥰
  Gigi

  1. Jag blir så glad att läsa att du har positiva upplevelser av den vård din make får. Det är skönt att läsa som motvikt till den där artikeln. Vi får hoppas att det är så det fungerar för det mesta. Kram ♥

 10. Sverige måste styra upp äldrevården. Tänk bara vilka övergrepp som skedde på äldreboendena under pandemin. Men jag känner till fall där samma saker hänt långt före pandemin så det är inte unikt att hålla äldre fångna på äldreboenden. Trots att det är olagligt!

  Men idag ska du vara glad och glädjas åt att du har ett gott liv. Grattis på din dag!
  Kram

Kommentarer är stängda.