Ditten & datten

Det är ett fasligt farande till Hemse, för i dag har jag varit där igen och fått den femte sprutan mot covid. Jag har varit lite fundersam på om jag skulle avvakta i väntan på det nya vaccinet som ska komma i höst, men i och med att det är över sex månader sedan jag fick nummer fyra, tycker de jag pratat med att jag inte skulle vänta. Ingen vet heller när det nya vaccinet är klart. Nu har jag fått tre Pfizer och två Moderna.

Mera vårdrelaterat: Tillsammans med dagens GA kom det ett brev från vårdcentralen i Hemse, i vilket läkaren jag besökte förra veckan meddelade resultaten på proverna och att han skrivit ut B12-tabletter. Han hoppades att mina symptom skulle försvinna i och med det, eller i alla fall inte förvärras. Nu slipper jag ringa och fråga om han glömt bort mig.

Igår blev det regn på förmiddagen och det kom en ordentligt skur på 10mm. Sedan var det mulet mest hela söndagen, så i brist på annan sysselsättning blev jag sittande i soffan med den fjärde boken i Neshov-serien, Det finns alltid förlåtelse och jag läste ut den, så nu ska den lämnas tillbaka och samtidigt ska jag passa på att beställa de sista två.

En glad bild tycker bloggvännen Carita att vi ska muntra upp oss med på måndagarna och här kommer mitt bidrag:

Måndagsmorgonen har alltså varit solig och fin, men nu vid elva-tiden börjar det mulna lite igen och min väderapp pratar om lätt regn.

Sedan jag kom hem från Hemse har jag har varit ute och städat bort björkfrö från terrassen och trädgårdsmöblerna. Björkarna är vackra, men attan vad de skräpar: på våren är det gult av pollen på trädgårdsmöbler och på de svarta fönsterblecken och på sensommaren och hösten är det björkfrön som yr in överallt.

Glad måndag!

11 reaktioner till “Ditten & datten

 1. Ja, det var väl lika bra att ta den femte sprutan. Sedan har jag hört att det nya ska vara effektivare men om det stämmer har jag ingen aning om. Husse har fått sin fjärde men jag kommer nog att stanna vid tre.

  Önskar en glad måndag nu!

  Kram

  1. Jag känner att det gäller att hålla skyddet så aktuellt som möjligt, men var och en gör ju sina egna bedömningar.
   Kram

 2. Så bra att läkaren hörde av sig. Solen lyser och det är 17 grader så det blir lite trädgårdsarbete.
  Kramar från oss

 3. Bra att du har tagit den femte sprutan! Här i vår kommun, ska alla som fyllt 80 få ett brev hem när det är så dags! Dom tror väl inte riktigt att vi har datorer och e-mail…Men vi ska definitivt ta den när det blir vår tur.
  Något regn har vi inte fått här på länge nu men jag hoppas varje dag!
  Visst blir man glad åt blå himmel och solsken, men också åt dina fina ljusrosa höstanemoner. Jag har bara mörkrosa och vita, men är jätteglad över dem!
  Ha en skön måndagskväll, kram, Monica

 4. Jag har inte fått kallelse ännu till 5:e sprutan. Mina jämnåriga vänner i Stockholmstrakten har fått det så vi får väl se när det blir.
  Önskar dig en fin måndagskväll!
  Kram

 5. Vi har inte möjlighet att anmäla oss till spruta den här veckan, men jag hoppas det går lite raskt sen. Det kanske är ett effektivare vaccin sen, men vi försöker skydda oss så gott det går. Bra att läkaren hört av sig!

 6. Ja, vi får väl finna oss i att ta vaccinet då och då. Det är över åtta månader sedan jag fick det tredje vaccinet, men nu då jag fyllde 60 kan jag fått mitt fjärde, det ska ske på onsdag. Lär vara halv dos då.
  Vi kämpar på!
  Kram!

Kommentarer är stängda.