Kroksnodns dag

Det är mulet i dag och det har kommit lite regn på morgonsidan. 5 mm tömde jag ur regnmätaren i morse och mer ser det ut att kunna bli.

Jag sov länge i morse, eller sov och sov, jag låg länge stämmer väl bättre, men jag var vaken ett pass i natt, så jag behövde lite extra vila i dag och det är ju söndag, så då kan man väl unna sig det. Först vid niotiden ”bröt jag mig upp”. Det där uttrycket, ”att bryta sig upp” brukade Åkes gamla farbror Gustaf, som bodde på Stenstugu när jag kom dit, använda när han känt sig lite extra åiden någon dag.

I dag tycker jag att Allnakku har ett tänkvärt tema – Kroksnodns dag:

Tänk vad livet skulle bli tråkigt om man alltid tog den närmaste och rakaste vägen till sitt mål. Vem vet vad som döljer sig vid den lilla omvägen, kroksnodn? Det kan vara vackra vyer, fina människor eller årets fynd.

Nog har livet tagit en och annan kroksnod.

Nu blev det så mörkt så jag fick tända skrivbordslampan och regnet vräker ner. det är bara att hoppas att det håller på ett tag. Det är dags att gå ut och ändra riktning på plastslangen, så att resten av gräsmattan också kan få lite hjälp att grönska igen. 👍

Trevlig söndag!

8 reaktioner till “Kroksnodns dag

 1. Den rakaste vägen kan säkert vara bekväm men man missar säkert många intressanta sidospår då. Ett roligt ord helt klart!

  Önskar en fin söndag!
  Kram

 2. Vilket ”talande” ord! Man kunde faktiskt förstå det, fast man inte kan gotländska! Ett bra ord, tänkvärt.
  Så skönt för dig att äntligen få det efterlängtade regnet! Hoppas att det tar vägen söderut sedan…
  Här lyser solen idag, men det är ganska blåsigt.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. En kvart efter att jag uppdaterat inlägget sken solen och det hade kommit 10 mm. Fast det mulnade igen, så vem vet. Det kanske kommer mer. Kram och trevlig söndag!

 3. Vi var på varpa-SM ett slag i förmiddags. Ett syskonbarnbarn var med och kastade. Dem kulor vi såg vann hennes lag. Sen när det började regna lite mer så gav vi oss. Vi åkte till Konsum för att handla så jag hann bli ordentligt blöt i alla fall. När regnet upphört hade vi fått 13 mm.

 4. Jag tyckte om uttrycket ‘bryta sig upp’, nog känns det ungefär så ibland. Hoppas du kan få lite lagom, stillsamt regn!

Kommentarer är stängda.