Fem en fredag på en lördag

Solen skiner den här lördagsmorgonen, men det har varit kallt i natt. När jag kom upp var det bara +5º och som kallast har vi haft +2,1º. Nu är det dags att stoppa in ett täcke i påslakanet, för jag tror inte att man behöver vara rädd för några tropiska nätter längre.

Jag var lat igår och gjorde varken det ena eller det andra. Jag satt mest och läste och såg på tv, inte ens elisamatildas fredagsfrågor ”orkade” jag med, men nu ska jag försöka ta mig an dem och ämnet för v35 är Minne.

 1. När var sista sommarkvällen? Det var definitivt söndagen den 28 augusti, för sen försvann sommaren och det blev höst.
 2. Vad minns du av din barndoms somrar? Det var alltid soligt och varmt och om det regnade klädde vi av oss och sprang omkring nakna i trädgården. Vi cyklade till Björkhaga eller Warfsholm och badade och mamma köpte en kaffekorg på kaféet som vi tog med ut på stranden.
 3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit? Jag har ett skapligt lokalsinne, så det skulle jag vilja säga att jag gör.
 4. Vad är något du ofta har i huvudet? Det är mycket som snurrar i huvudet och jag måste väl säga att trots att en del av barnen börjar nå pensionsåldern, så är det mest deras väl och ve som jag tänker på. Mamma slutar man aldrig att vara!
 5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra? Den enda app jag har betalat något för (7:-) är en kalender, av samma typ som alltid har funnits och där antecknar jag allt jag behöver komma ihåg.

  Den här kalendern har räddat mig många gånger och den är ju alltid med. Så här ska en kalender se ut för att vara enkel att hantera.

  Den är perfekt att titta tillbaka i när man funderar på vad man gjorde när och var. När jag till exempel ska skriva årskrönikorna kollar jag först i kalendern innan jag tittar i blogginläggen. Jag har många år samlade i den kalendern nu.

  Nu ska jag plocka fram det där täcket och bädda och sen ska jag ta en vända med dammsugaren, och vattenkannan. Det kanske rent av blir en promenad på förmiddagen. Det är skönt att få komma ut och röra på sig lite.

  Trevlig lördag!

  24 reaktioner till “Fem en fredag på en lördag

  1. Mariga frågor på Fem en fredag, jag har ett ganska dåligt komihåg.
   Jag skriver lappar för att minnas, men tappar ofta bort lapparna, jag borde nog också ha en enkel almanacka i mobilen, men jag skulle nog glömma bort att titta på den.
   Kram/Kicki

  2. Vi har ingen sol här, men det var skönt ute i alla fall.
   Jag har också en almanacka där jag skriver in det viktigaste, går inte att komma ihåg annars, tycker jag.
   Hoppasa att du får en finfin lördag.
   Kram!

   1. Förr hade jag en sån här almanacka upphängd på ett köksskåp, men det är ju behändigt att ha den i mobilen som ju alltid är med. Kram

  3. Älskar din header! Jag tycker att trollsländorna var ovanligt sena i år? Vi brukar alltid ha en grön som är väldans nyfiken cirkla runt på altanen men vi såg den – alltså en likadan – inte förrän veckan innan jag blev sjuk.
   Några frågor grejar jag inte ännu, får återkomma – hoppas jag – nästa vecka…..
   KRAM/SUSIE

   1. Jag såg en alldeles klarblå häromdagen, men den ville inte vara med på bild. Den var annars otroligt tjusig.
    Fortsätt krya på dig! Kram

  4. Jag klarar mig inte utan den digitala kalendern. Eller jo det gör jag nog numera när jag tänker efter har ju inte så mycket inbokat längre så tittar aldrig i den faktiskt. Men viktiga saker lägger jag med påminnelse så jag inte missar ev. bokat tandläkarbesök eller så. Jag använder däremot min ”påminnelser” app mycket för sånt jag ska göra, t.ex. gödsling av olika plantor som ska ske vid vissa tider på året. Tjockare täcke i sängen blir det nog snart här också, det blir säkert inga tropiska nätter här heller framöver. Men vi har ff runt 30 grader på dagarna tack och lov.

  5. Kul att läsa dina svar på fredagsfrågorna! Lokalsinne har jag också ganska bra; jag ”känner” liksom alltid åt vilket håll jag ska. Kalender i mobilen har jag inte , men på mitt skrivbord ligger alltid en ”plankalender”, med en vecka i taget uppslagen. Där skriver jag in sådant som besök hos frissan, tandläkaren etc, men också om vädret och vad jag gjort. Det funkar för mig…
   Ingen sol här idag, kanske dags att baka? Det har jag inte gjort på hela sommaren!
   Det börjar nog snart bli dags att byte till duntäcke här, på sommaren har jag ett tunt syntettäcke i påslakanet.
   Ha en trevlig lördag, Ingrid!
   Kram!

   1. ”Hemma” på Stenstugu hade jag en kalender, liknande den jag har i mobilen, och den satt på en kökslucka och där antecknade jag allt jag behövde komma ihåg.
    Här har det också mulnat till och SMHI pratar om regn, men det brukar de ju göra utan att det kommer en droppe.
    Ha det så gott du också! Kram

  6. Jag har också ett bra lokalsinne vilket vi har haft nytta av flera gånger.
   Tidigare har jag alltid haft min gula Majema-kalender men som pensionär stod jag plötsligt utan. Det blev en kalenderapp som fungerar helt okej tycker jag.

   Önskar en fin lördag nu!

   Kram

  7. En vanlig ”manuell” kalender har jag som komplement för att få lite översikt över allt, app i telefonen och post it lapp ibland, hängslen och livrem tillsammans med ännu ett par hängslen, ja jösses. 🙂

   Ha nu en fin lördag Ingrid.

  8. Svåra frågor för mej. Jag har en vanlig kalender men skriver in en del i mobilen som jag sällan har med mej. Lokalsinnet har blivit dåligt tyvärr men de vet inte varför. Bara att gilla läget.
   Kramar från oss

  9. Vet du, jag älskar kalendrar, jag har flera stycken! Problemet är att jag är så himla dålig på att göra noteringar! Tider jag har att passa skriver jag upp i väggalmanackan, men jag har också en femårskalender där jag tänkt skriva lite varje dag o även väder o vind. Men tror du jag kommer ihåg? Det blir många blanka sidor, asch då. Ja hösten verkar bli kylig i år, hörde idag att det inte är någon brittsommar på ingång ännu iaf.

   1. Jag har 3 10-årskalendrar alltså 30 år med i stort sett dagliga anteckningar, men de är ganska opersonliga och innehåller mest anteckningar om väder, skörd, sådd och djur, vad vi jobbat med under dagen osv, men visst finns det lite privata anteckningar också. Det är till stor nytta när man letar information vad som hänt från 1983 och framåt….

  10. Precis som Paula älskar jag kalendrar men har nu för tiden enbart den elektroniska i telefonen. Fast jag har börjat upptäcka att den faktiskt inte räcker till så jag ska testa att komplettera med en pappersvariant.

  11. Mitt lokalsinne är obefintligt, men jag har fått se många platser jag aldrig annars skulle kommit till. Både bra och dåligt, alltså. Det är kyliga morgnar här med, men fram på eftermiddagen är det rejält varmt igen. Kram,m

  12. visst var det varmt på somrarna förr i tiden. och det åskade mer och med åskan kom de våldsamma åskregnen. pappa och jag och ett par syskon sprang ut och badade i regnet. en måste ha någon form av kalender och gärna skriva upp saker som ska göras och när de ska göras.

  Kommentarer är stängda.