Besök på Klinte bibliotek

Igår efter lunch satte jag mig och läste färdigt den tredje boken i Neshov-serien och den slutade faktiskt ganska bra med en sammanfattning som gav mersmak och väckte nyfikenhet.

Solen sken och när boken var slut blev jag sugen på en promenad, så jag gav mig iväg till skogen, för jag ville undvika blåsten och där var det rätt skönt, men sen ångrade jag mig och fortsatte ner mot samhället i stället för att gå motionsspåret. Jag hade en plan – ett besök på biblioteket.

Jag hade ingen koll på deras öppettider, men jag hade tur, för det var öppet. Jag ville kolla om de hade några böcker av Anne B. Ragde och det fanns några stycken, bland annat den fjärde boken i Neshov-serien. Jag hade inget lånekort med mig och inget körkort, men mobilen var ju med och där har jag ett FrejaID och det godtog bibliotekarien, så jag fick låna Det finns alltid förlåtelse.

På hemvägen stannade jag som vanligt till på Donnersgatan och beundrade Bojans vackra Afrikanska liljor. Nu står det den vita i full blom. Jag undrar hur hon gör för att få dem så fina? Själv har jag aldrig försökt mig på dem.

Hemma igen hade jag funderingar på att börja läsa den nya boken, men den kan få ligga till sig lite tycker jag. I stället satte jag på tv:n, drack eftermiddagskaffe och såg, förutom Rapport och Gokväll, några avsnitt av Dicte på Netflix.

I dag är det fredag och det verkar bli lite växlande väder och det är en kall morgon. När jag kom upp strax efter sju var det bara 5º , men nu klockan nio har det stigit till 8º. På fredagar ska man ju städa, men jag vet inte om jag har lust att göra det. Det kan nog vara till en annan dag och elisamatildas fredagsfrågor ska jag nog klura på ett tag till. Prokastinering pågår 😏

Den där läkaren på vårdcentralen i Hemse, som jag träffade förra fredagen, verkar idka prokastinering han också. Han lovade att ringa så fort han fått besked om blodproverna, men det har han inte behagat göra. ”Då ringer jag dig Ingrid”, sa han.

Nu har jag ju kollat provresultaten och hämtat ut medicinen han skrivit ut, men det vet ju inte han. Man kan inte lita på någon!

Trevlig fredag!

14 reaktioner till “Besök på Klinte bibliotek

 1. Vilka vackra kakelugnar och så många.
  Dålig stil av läkaren att inte ringa om provsvaren som han sagt att han skulle göra.
  Kram

 2. Vilken vacker interiör på biblioteket och kakelugnarna är så vackra.
  Nåja, du ligger i alla fall steget före läkaren men märkligt att han inte ringt. En del är dåliga på att följa upp.
  Här har vi sexton grader och sol i alla fall.
  Önskar en fin fredag!

  Kram

  1. Jag älskar vårt bibliotek och ibland går jag in där bara för att njuta av den vackra miljön.
   Här är det riktigt kallt i dag. Kram

 3. Många år sedan jag såg ett sådant fint bibliotek, här i storstaden idag känns det mer som att gå på Ikea på något underligt vis.
  Känner inte heller för att städa alltid, det bästa med att städa är ju att det är så skönt att slänga sig i soffan efteråt. 😉
  Lite surt att han inte hörde av sig kan jag känna, han kunde ju åtminstone skickat ett mejl eller något. 😦
  Lovat är ju lovat menar jag.

  Ha en fin dag nu Ingrid.

 4. Jag minns ju att du har visat bilder på ert vackra bibliotek förut, förstår att du njuter! Viken miljö! Och vilka vackra kakelugnar! Dit kan man ju gå bara för att njuta av huset! Vi hade ett gammalt fint bibliotek här i Höllviken när jag växte upp, men nu är det ett helt modernt, som ser ut som ”alla andra”. Trist!
  Dåligt av läkaren att inte höra av sig! Hoppas att han har ett giltigt skäl?
  Ha en skön helg, kram, Monica

 5. Så vackra kakelugnar det finns i biblioteket. Afrikanska liljor har jag aldrig försökt men dom är vackra. Tycker det är trist när läkaren inte hör av sej när han lovat.
  Kramar från oss

 6. Så vackert i ditt bibliotek! Kan förstå att du går in där ibland bara för miljön. Och så böcker dessutom.

  1. Där har jag sprungit sedan jag var barn och faktiskt är det så, att Åkes äldsta syster hade en matservering i norra delen av biblioteket någon gång på 40-talet.

Kommentarer är stängda.