Fredagsstädning på en torsdag

Igår blev det fredagsstädning, trots att det bara var torsdag, men jag har lite annat mig för i dag. Förutom städningen så körde jag en maskin tvätt. Jag hade spanat in att torkvindan var ledig, så att jag skulle kunna hänga ut lakan och handdukar, men när tvättmaskinen väl gjort sitt, var den upptagen, så jag fick hänga alltihop inne och det går ju bra det också, speciellt nu när man kan ha badrumsfönstret öppet.

Till lunch åt jag persiljestuvade abborrfiléer från Åland, som jag fått av Bosse.

Eftersom jag motionerat inomhus på förmiddagen satte jag mig och läste ett tag efter lunchen, som blev rätt sen. Även om lägenheten inte är så stor tar det en stund att gå över den. Jag är rätt bra på att ”bara dammsuga av”, men igår var jag lite grundligare.

Nu har jag läst ut den första boken i Neshovtrilogin, den som heter Berlinerpopplarna och fått en förklaring till det konstiga namnet, fast jag tror inte att jag ska avslöja det 😉. Nästa bok i serien heter Eremitkräftorna och det ska bli spännande att se hur det kommer att gå för den konstiga syskonskaran, där man förlorat en far, men helt överraskande utökats med en halvbror.

Efter läsningen var det dags för eftermiddagskaffe och sedan vattnade jag rabatten. Dahliorna slokade betänkligt och såg väldigt törstiga ut. De är höga och rangliga och det blåste rätt mycket igår. Det är tur att jag inte har så mycket att hålla liv i, speciellt en sån här sommar. Sedan tog jag igen mig framför tv:n och så ringde Eva och pratade ett tag.

Jag vaknade vid två-tiden i natt av att jag frös, så jag tassade upp och hämtade en pläd och sedan somnade jag om igen och i dag kunde jag konstatera att det bara varit 10º någon gång fram på morgonsidan och jag hade vädringsluckan i sovrummet fullt öppen. Inte undra på att jag frös! I dag skiner solen och det ska bli varmt i helgen, upp mot 30º, så den där pläden kan jag nog lägga undan igen.

I dag väntar en tur till Hemse vårdcentral, jag återkommer till det…..

Trevlig fredag!

14 reaktioner till “Fredagsstädning på en torsdag

 1. Så väl städat och fint du måste ha hemma hos dig eftersom du alltid håller på och fixar. Så aktiv är jag inte ännu men kommer säkert att bli så snart värmen inte påverkar mig. Hoppas det går bra i Hemse. Ha det gott kram kram

 2. Är ju skönt att få lite städat dagen innan utsatt tid.
  Fint väder till helgen låter ju perfekt, hoppas det blir så nu.

  Ha en fin fredag.

 3. Städning, läsning, plantpyssel och samtal – ja en riktigt bra dag i mina ögon. Vad skönt att värmen fortsätter, även om det kan bli för mycket av den varan med så klart. Men med kalla nätter blir ju inomhustemperaturen behaglig (om en inte vaknar och fryser då vill säga).

  1. Vi har härliga dagar nu och jag hoppas att det fortsätter ett tag till och som du säger, det är skönt när det är lite svalare om nätterna.

 4. Vilken bra torsdag det blev. Även om städa inte är det roligaste som finns så är det skönt när det är gjort. Här hemma pågår en mindre översyn i dag. Smidigt att hänga ut tvätten men snopet att torkvindan blev upptagen. Nu löste det sig ju bra ändå.

  Önskar en fin fredag och ett bra besök på vårdcentralen.

  Kram

 5. Skönt att få städat ordentligt. Synd att torkvindan var upptagen få det luktar så gott när tväen torkat ute. Abborre är gott men sällan jag får tag i. Idag är det det dimmigt och det är väldigt fuktigt.
  Har haft fått erbjudande om 5:e covid sprutan. Jag skall ta min den 7 september .
  Kramar från oss

 6. Så duktig du är, som städar varje vecka; numera städar vi bara ”riktigt” varannan vecka. Skönt när det är gjort!
  Hoppas att allt går bra på Hemse vårdcentral idag!
  Ha en fin helg, kram, Monica

Kommentarer är stängda.