Det är inte lätt!

Det blev mulet väder i stort sett hela dagen igår, men inte kom det något regn att tala om. Det blev lite fuktigt på asfalten, men min plastslang från stupröret rullade bara ut sig någon decimeter och det var de enda tecknen på nederbörd.

Jag gick ut på en Klinterunda på förmiddagen. Var inne på apoteket och köpte en ny tub Decubal, som är så bra att smeta på läpparna och torrfläckar och sedan gick jag förbi och beundrade Kustgrillens planteringar.

På hemvägen svängde jag också in på Konsum och handlade lite. Det märks att skolorna börjat och semestrarna är slut, för jag tror inte att det var mer än tio bilar på parkeringen. Efter lunchen satt jag och läste ett tag tills det var dags att knäppa på tv:n. Jag roade mig med en serie på Netflix – Echoes, som handlar om två tvillingsystrar, Leni och Gina, som byter identitet varje gång de firar sina årsdagar. Lite rörigt!

Jag var lite förvånad över att det inte finns några valaffischer längs Donnersgatan och vid parkeringen utanför fd ICA, men man har tydligen koncentrerat sig på Torget där de hängde på alla lyktstolpar.

Från och med i dag kan man förtidsrösta, om man fått något röstkort alltså. Här har det inte kommit något i alla fall, men det gör inte mig någonting, jag räknar med att kunna gå till vallokalen den 11 september.

Nu gäller det bara att försöka bilda sig en uppfattning om vad man ska rösta på och det är inte lätt. Inte hjälper det mycket att titta på alla valaffischer och läsa reklambroschyrerna som ramlar in genom brevinkastet och inte hjälper det att valarbetare knackar dörr.

Ska man rösta som man alltid har gjort och kan ”mitt” parti i så fall få ordning på de missförhållanden som råder? Personalen inom åldringsvården går på knäna och det är ju något som jag tycker är väldigt oroande. Här har två hemtjänstföretag fått stänga ner verksamheten för att man inte får ta i personal. Och vi blir fler och fler som kommer att behöva hjälp och omsorg. Kriminaliteten ska vi bara inte tala om! Jag tyckte att min mamma var larvig som inte vågade gå hem ensam på kvällarna, men nu förstår jag henne.

Jag har gjort Valbarometern och det lutar åt att mina röster går till samma parti som jag brukar rösta på.

På valdagens kväll går filmatiseringen av den här boken på Rondo, fick jag se när jag passerade där på vägen hem. Den vill jag absolut se, för jag har läst Där kräftorna sjunger och boken är helt fantastisk. Vi får väl se om filmen lever upp till förväntningarna, men det är nog oftast så att boken är bäst!

Hur som helst så gillar jag att se film på bio, för det blir en helt annan upplevelse än när man sitter framför tv:n eller datorn.

I dag är det onsdag och GA:s Lyckokvadrat är avklarad och nu får vi se vad den här dagen har att bjuda på. Himlen är grå av täta moln, men om man ska rätta sig efter SMHI ska det inte bli regn i alla fall.

Trevlig onsdag!

14 reaktioner till “Det är inte lätt!

 1. Här kom röstkorten redan i måndags men vi väntar nog till själva valdagen ändå. Jag tycker det är så svårt att veta hur man ska rösta i år. Skola, vård och omsorg behöver mer resurser, elpriserna är galna och så gängkriminaliteten och alla skjutningar. Jag måste se till att vara så insatt som möjligt.

  Önskar en god onsdag nu!

  Kram

  1. Ja, man får göra så gott man kan för att försöka sätta sig in i vad som kan vara klokast att lägga sin röst på. Kram

 2. Ja, det är inte lätt att välja vad man ska rösta på. Men jag utesluter de partier, som jag absolut INTE vill rösta på och då brukar det ge sig!
  Solsken och lagom varmt här idag igen och ikväll är vi bjudna på kräftkalas hos min syster!
  Ha det gott, kram, Monica

 3. Här har röstkorten kommit, men frågan är om vi ska förtidsrösta. för den 11:e är vi på utställning. Visserligen hemma före kl20 när vallokalen stänger.
  Där kräftorna sjunger vill jag också se, en underbar bok var det.
  Kram/Kicki

  1. Det kom inget i dag heller, men ska man inte förtidsrösta är det ju ännu gott om tid.
   Ja den boken var jättebra. Kram

 4. Fick röstkortet igår och jag skall förtidsrösta vet också hur.
  Det har varit en underbar sommardag med ca 24 grader. Klippt gräset eftersom det var fläckvis högt.
  Kramar från oss

 5. Den där affischeringen blir mest ett störande moment tycker jag men det får väl vara som det är antar jag, hoppas de får bort dem bara omedelbart efter valet, knappast troligt dock. 😉
  Vi fick våra röstkort i förrgår, blir väl att knata bort till vallokalen som brukligt är.
  Vi får väl se förresten, förtidsröstning är ju ett bra alternativ.

  Ha det bäst nu Ingrid.

 6. Jag har fått mitt röstkort och tror jag ska förtidsrösta. Men jag skulle kunna hinna rösta på valdagen efterosm jag är hemmahemma då. Men vi får se hur det blir.
  Hoppas du sover gott nu.
  Kram

 7. Vi röstade i till riksdagen hos svenska vänner här i Portugal, för våra brevröster måste verifieras av andra svenska medborgare. Men nu är det klart i alla fall.Älskade den boken, visste inte att de hade filmatiserats, tack för den infon!

  1. Filmen hade premiär den 109 augusti, så den är precis ny. Recenseterna är väl inte helt förtjusta, men man får väl bilda sig en egen uppfattning.

Kommentarer är stängda.